Departamentul de Justiţie al SUA a numit un procuror special pentru a investiga campania lui Trump

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a numit un procuror special care să investigheze presupusele legături dintre campania prezidenţială a lui Donald Trump şi Rusia, informează The Guardian.

Departamentul de Justiţie al SUA a numit un procuror special pentru a investiga campania lui Trump
(Foto: apnews.com)

Fost director al FBI-ului, Robert Mueller, a fost numit de procurorul general adjunct, Rod Rosenstein, să conducă ancheta în privinţa ingerenţelor ruse în campania americană.

Rosenstein a declarat că ”a stabilit că este în interesul publicului” să numească un consilier special.

Pub

”Ceea ce am stabilit se bazează pe circumstanţele unice, iar interesul publicului îmi impune să plasez această investigaţie sub autoritatea unei persoane care exercită un grad de independenţă faţă de grupul normal de comandă”, a afirmat acesta.

Mueller va demisiona din cadrul firmei sale private de avocatură pentru a evita conflictele de interse, potrivit Departamentului de Justiţie.

Conform postului CBS, una dintre diferenţele dintre directorul FBI şi un consilier special este că cel din urmă nu poate fi concediat de preşedintele american.

”Accept această responsabilitate şi voi acţiona cât mai bine posibil”, a declarat noul consilier special.

Donald Trump l-a destituit pe James Comey deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse, Donald Trump, preşedintele SUA, i-ar fi cerut în februarie directorului FBI James Comey să oprească investigaţia care viza contactele fostului consilier pentru Siguranţă Naţională Michael Flynn cu oficiali ruşi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub