Declarație: Filat este în „relații complicate” cu Sturza și rival cu Plahotniuc

Relațiile dintre Ion Sturza și Vlad Filat s-au răcit și au devenit destul de complicate. O mărturisește chiar ex-premierul Republicii Moldova, care menționează că așteaptă scuze de la actualul prim-ministru. 
Declarație: Filat este în „relații complicate” cu Sturza și rival cu Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Suntem în relații complicate. Eu am primit reproșuri într-o formă foarte dură din partea dlui. După intervențiile mele publice. Cred că a fost o explozie de nervi, de emoții din partea lui. Eu aștept în continuare scuzele de rigoare. Înțeleg situația în care se află dlui, strategia lui de consumare, de folosire a oamenilor din jur atâta timp cât sunt utili. S-a discutat și în Alianță: cum să-l pedepsim pe Sturza pentru luarea lui de atitudine”, a subliniat omul de afaceri în cadrul unei emisiuni la ProTV Chișinău.

Sturza a povestit că anteror între ei era o relație de amiciție, însă aceasta s-a deteriorat după ce Filat a fost numit în funcția de premier. „Noi am colaborat foarte bine până la alegerea dlui în funcția de prim-ministru. Am avut o relație destul de amicală. Din păcate s-a cam pierdut din această relație în ultimii ani. Eu înțeleg dorința de a te detașa de ceva care poate să-ți știrbească din imagine, din independența ta. Eu am influență. Dlui și public a spus-o că nu ar fi vrut ca eu să mă implic într-o formă sau alta, din simplul motiv că mi-aș abroga meritele cu succesele Guvernului”, a accentuat fostul prim-ministru.

Acesta a vorbit și despre relațiile dintre Filat și Plahotniuc, între care ar exista o rivalitate mai veche. „Este de notorietate această rivalitate între Plahotniuc și Filat, această „dragoste” mai veche. Dar în ultima vreme și-au dat seama că prea scump costă această lupta. Unul are răgaz să-și solutioneze problemele politice, altul - pe cele economice. Vlad Filat este în primul rând un politician”, a conchis Ion Sturza.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI