ora: 16:14, 10 iun 2014 12300
Autor: Cristina Buzovschi

Decizie: Renato Usatîi, fără „Partidul Nostru”


Decizie: Renato Usatîi, fără „Partidul Nostru”
Renato Usatîi, fără partid
Foto: Renato Usatîi via FB
Renato Usatîi nu a reușit să facă rebranding la Partidul Popular Republican, pe care l-a preluat de la Nicolae Andronic. Acesta a depus în luna mai o cerere la Ministerul Justiției prin care a solicitat redenumirea formațiunii deja înregistrate în „Partidul Nostru”, denumire pe care a promovat-o pe parcursul ultimelor luni de zile. Astăzi, 10 iunie, milionarul din Fălești a primit răspuns de la minister prin care i-a fost refuzată cererea, transmite UNIMEDIA.

Ministerul Justiției motivează răspunsul în felul următor: „Nu a fost respectată procedura de convocare a Congresului”.
 
În scrisoarea semnată de ministrul Oleg Efrim se face trimitere la statutul Partidului Popular Republican, care a fost încălcat. În document este scris că „decizia de convocare a congresului este adoptată de Consiliul Republican cel târziu cu două luni până la data deschiderii lucrărilor lui”. Decizia de convocare a congresului PPR a fost luată pe 16 februarie 2014, iar întrunirea a avut loc deja pe 13 aprilie.
 
Astfel, Congresul ar fi trebuit să fie organizat nu mai devreme de 16 aprilie. 
 
 
Politicianul Renato Usatâi consideră că în spatele refuzului stă o comandă politică din partea conducerii PLDM și a desconsiderat temeiul „juridic” invocat în argumentarea deciziei. Usatîi a declarat că mâine va contesta decizia la Curtea de Apel.
 
 
UNIMEDIA precizează că pe lângă schimbarea denumirii, la Congresul Partidului Popular Republican a fost schimbat președintele formațiunii - Usatîi i-a luat locul lui Andronic - și au fost operate modificări la statut și program. Toate aceste schimbări trebuie să fie operate și în Registrul Ministerului Justiției pentru a intra în vigoare.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -1 (7)
  Desigur, foarte serioasă încălcare - 3 zile mai dereme ))
  În sfîrşit cu Ministerul Justiţiei lui Filat avem STAT DE DREPT!!!!!!!!
  • +1 (5)
   Reforma in justitie se vede. Iata europenii sa vada unde se duc banii pe reforme
   • -3 (5)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +3 (9)
     Si cam prin ce se tem ??
     De cne sa te temi, ??
     In primul rind agentilor KGB nu trebuie de le permis sa vina in politica moldoveneasca.
     • +1 (7)
      Da nu e destul cite partide rusofoniste avem???
      Nu e destul citi din astea cu u menea biznes v Rasii , wa libliu votku.
      Ajunge calareala asta , lacat la poarta pentru voi.
      • +1 (5)
       Respect pentru ministerul justitiei!
       Iata asa trebuie sa aparam statalitatea tarii, sa nu permitem agentilor rusi sa se infiltreze in politica moldoveneasca.
  • +1 (1)
   Pai sa fi fost si cu 5 min mai devreme, tot incalcare era. Ce le-a incurcat sa organizeze congresul in data de 17 aprilie sau mai tarziu?
   Si asta vrea sa conduca? ce sa faca, sa incalce regulile?
 • +2 (2)
  da mie imi pare ca dl.Usatii a intrat in politica cam in graba: cu jumate de an inainte de alegeri, partidul nu e inregistrat dar campania ampla de promovare (cumparare a alegatorilor) a inceput demult. vorba proverbului "Спешишь-людей насмешишь". Ei, las ca CSJ e inca o tentativa care o va incerca la sigur dl.Usatii ca sa nu-si piarda banii investiti.
 • +1 (1)
  E clar ca toate actiunile recente si din ultimul timp ale dusmanilor Tarii noastre au scopul de a organiza o destabilizare,o rebeliune pentru a zadarnici semnarea de asociere cu UE,sau poate sa intreprinda ceva si mai serios.Trebuie de aflat cit mai curind planurile lor,mine va fi tirziu.Nu inzadar Voronin s-a dat la o parte,nu vrea sa riste ca ianucovici,averele lui sunt in Moldova si nu vrea sa le pearda.El va fi "непричем".Ceilalti insa v-or risca.In atmosfera politica de la Chisinau ,de la sud si nord se simte ca poate fi ceva teribil.
 • +1 (1)
  Nu țin cu Usatîi, dar argumentul invocat pentru a nu-i înregistra partidul e cel puțin nostim. :)
  .
  Am impresia că dacă Usatîi va ataca hotărîrea în instanța de judecată, va cîștiga la sigur procesul. Am în vedere la CEDO.
 • +3 (3)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Usatyi - partid iti trebuie? ... strigai in gura mare ca nu vrei in politica ... numai te doare sufletul de oameni si esti gata sa-i ajuti ... dar deacum vrei la treuca? ...sa crapi din treuca politicii? ))) ... Fii atent, draga, sa nu-ti scada cumva obrajorii ))) ... vad ca are cineva grija de tine ... si tot te tine mai departe ...
  • -1 (1)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • 0 (0)
  Da ne "hu-hu" ca Efrim a depasit termenul de raspuns la actele depuse cu 2 zile? Cererea depusa pe 07 mai, iar raspunsul pe 09 iunie... shi inca aceasta e data semnarii scrisorii. Cyte zile a mai mers aceasta scrisoare prin birocratie la detinatar?

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA