ora: 13:24, 31 oct 2014 15291
Autor: Cristina Buzovschi

De mâine, fără microbuze pe străzile centrale ale Capitalei


De mâine, fără microbuze pe străzile centrale ale Capitalei
Microbuz de pe rută municipală
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

De mâine, 1 noiembrie, intră în vigoare reforma în transportul public din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care a îndemna locuitorii orașului să fie înțelegători și răbdători, relatează UNIMEDIA.

În conformitate cu noua strategie de dezvoltare a transportului public în municipiul Chişinău, microbuzele vor circula doar pe străzi secundare, vor traversa centrul orașului doar pe rute ocolitoare, practic toate rutele de microbuze vor avea itinerarele modificate și scurtate.


Dorin Chirtoacă a cerut scuze în fața locuitorilor Capitalei pentru eventualele inconviniențe și disconfortul creat, dar a precizat că aceste modificări sunt necesare.

Direcția Transport și căi de comunicație va monitoriza ca șoferii de microbuze să respecte noile itinerare. Dacă nu vor fi respectate noile itinerare, vor fi sancționați administratorii de rute, cu până la rezilerea contractelor.

Astfel, toate rutele de microbuz vor activa între orele 6.00 – 23.00, iar intervalul de circulaţie nu va fi mai mare de 15 minute, în perioada 6.00 – 7.00 şi nu mai mare de 20 minute, între orele 21.00 – 23.00. 

Vezi mai jos itinerarul rutelor de transport public deservite de microbuz care va fi valabil de la 1 noiembrie.

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (1)
  deja vu...
 • -1 (3)
  V-ati frecat cu mintea,o sa vedeti ce interesant o sa va fie fara rutiere.Primarul tot din presiunile voastre o face.
  • +1 (1)
   Nu va fi nimic, doar de niste lepadaturi nu vor face sou din asta.
 • +1 (5)
  Bravo ,trebuie scoase definitiv din circulatie,pe strazile orasului trebuie doar sa circule autobuze,trolebuz...
 • 0 (0)
  Si de unde ati luat ca 125 merge pe strada Livezilor in durlesti?????????????? De cind au instalat tzevile de canalizare Apa Canal pe acolo pot merge doar tancurile, si acum mai sapa odata sa instaleze conducta de apa!!!!!!!!!!!! Nu prea imi vine a crede ca 101 si 125 vor circula in durlesti pina la 23:00 si sa respecte intervalul de 20 minute, ei acum circula pina la 20:30 cel tirziu si au un interval de 30 minute seara.
 • -1 (7)
  Da sa scoata si autobusele, si troleibusele, nu poti merge pe drum de matahalele astea mari si incete, cui trebuie transport public??? Daca sincer nu mai vede Chirtoaca votul meu cum nici Filat. Si-a batut joc de transportul public in orash. Unde s-a mai vazut asa impingere si mizerie in transport? Nici in rusia nu-i asa? De un european nici nu mai vorbesc, la dinsii si gainile cind le duc la fabrica sa le taie, sint transportate in conditii mai normale decit cei care calatoresc cu troleibusul. Sint foarte dezamagit de modul cum primarul isi ia ramas bun.
  • 0 (2)
   aglomeratie in transport (dar si in statii) am vazut in Chicago, in metrou, si in toate orasele europene care sint mari si aglomerate in orele de virf e imbulzeala(nu impingere pt ca ei au educatie si nu de imping si se lovesc unii pe altiisi nici mizerie pr oamenii civilizati nu scuipa seminte si nu arunca ambalaje de snackuri si cutii de tigari decit in urna) majoritatea timpului nici in Chisinau nu e imbulzeala, decit citeva ore cind toti asteapta sa le vie rutiera sa-i ia de la usa.

   Sunt cetățean activ
  • 0 (0)
   MDA-EU. Se vede ca tu te sculai la ameaza in rusia.
 • +1 (3)
  Vb asa de parca in rutiere te asteapta un lux mai mare. Fata de rutiere, troleibusele sunt mult mai comode, macar aer sa respiri mai ai. Singurul avantaj al rutierelor este ca ajungeai la destinatie cu 10 min mai rapid. Ar trebui sa te mindresti cu asa primar, unul mai bun nu cred ca gasim degraba.
 • -1 (1)
  ce n-am mai vazut nicaieri in lume sint rutierele! cel mai nesigur mijloc de transport! ca sa incapi in rutiera trebuie sa fii de marime standart medie, pt ca cei un pic mai inalti nu incap iar cei scunzi si copiii nu au de ce se tine, si la fiecare stop au riscul de a se intinde pe podele(sigur daca nu e chiar atit de plina ca in acest caz te sprijini de vecini)

  Sunt cetățean activ

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA