De ce oamenii bogaţi mor mai repede

Imaginea despre bogaţi este răsturnată de un nou studiu. Oamenii din ţările înstărite mor de singurătate. Cercetătorii spun că izolarea socială şi singurătatea sunt factori de risc şi de moarte prematură la fel de mari ca fumatul şi alcoolul.

De ce oamenii bogaţi mor mai repede

De ce sunt afectate mai ales ţările bogate? Motivele sunt de înţeles: societăţile dezvoltate au, pe de-o parte, o speranţă de viaţă mai mare, dar oamenii se căsătoresc mai târziu, divorţează mai des, au mai puţini copii şi nici nu locuiesc cu familiile lor extinse la fel ca în ţările în curs de dezvoltare sau mai sărace.

Doar în Statele Unite, peste 42 de milioane de oameni de peste 45 de ani suferă de singurătate cronică, potrivit studiilor. În Regatul Unit, 10% din populaţie spune că se simte deseori singură.

E concluzia unui nou studiu, care a descoperit că oamenii care trăiesc şi se simt foarte singuri au cu 50% mai mult risc de a muri prematur, în comparaţie cu cei care au o viaţă socială activă. Prin comparaţie, obezitatea creşte această ameninţare cu 30%.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI