ora: 16:45, 15 mai 2014 10372
Autor: Cristina Buzovschi

„Datoriile față de Glorinal” au încins spiritele în Parlament


„Datoriile față de Glorinal” au încins spiritele în Parlament
Vladimir Voronin, președintele PCRM
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Dezbateri aprinse în Parlament în timpul examinării proiectului de lege privind scutirea companiei de construcție „Glorinal” de plata unor impozite în valoare de 14 milioane de lei. Vladimir Voronin a lansat mai multe acuzații în adresa liderului PLDM Vlad Filat și democratului Marian Lupu, care a iscat un schimb de replici, transmite UNIMEDIA.  

Liderul PCRM a declarat că statul nu are datorii față de compania „Glorinal” și că liberal-democrații insistă pe această idee pentru că ar aparține liderului PLDM, Vlad Filat. Faptul a fost negat vehement de Valeriu Streleț.

În timpul guvernării noastre, din „bujetul” național nu a fost alocat niciun leu pentru construcția, reconstrucția sau amenajarea Mănăstirii Curchi. Unul din conducătorii grupului de lucru care s-a apucat de Mănăstirea Curchi era dl Lupu Marian, Ala Popescu și Glorinal. Ei nu s-au isprăvit cu misiunea care era în fața lor și au fost înlăturați, personal de mine, de la această activitate. Mai mult decât atât, erau și probleme de ordin financiar. Acești businessmani nu au primit nimic și noi ne-am înțeles că niciodată nu vor primi nimic, doar mulțumiri. De unde ați luat voi aceste aiureli cu datorii? Dacă îi trebuie lui Filat bani de alegeri, căutați alte surse. Nimeni nu îi este dator acestei organizații. Să aveți soveste, măcar împotriva Bisericii nu mergeți”, a declarat Voronin.

În replică, Valeriu Streleț a calificat drept aberație informația precum că Glorinal aparține lui Filat. „Voronin le-a promis niște favoruri celor de la Glorinal, pe care nu le-a îndeplinit și acum noi suntem puși în fața situației să îndreptăm lucrurile. Mai multe întreprinderi s-au pomenit sponsori forțați. Exista un tătucă în țară, care a furat de la cineva în încercarea de a-și spăla niște păcate. Astăzi noi încercăm prin metode civilizate să îndreptăm lucrurile. Această bravadă că nu s-a cheltuit niciun ban din „bujet”, nu le aduce niciun spor de imagine celor care timp de opt ani de zile ne-au ținut în întuneric și în stagnare”, a menționat liderul grupului parlamentar al PLDM.

 
Pentru că a fost vizat, și Marian Lupu a făcut o declarație. „Datoria de 20 milioane lei pune la îndoială această „conducere înțeleaptă” pentru construcția acestui obiectiv. Toată țara știe ce are Voronin cu conducerea Mitropoliei Moldovei. Nu trebuie să se repete situațiile cu datoriile către agenții economici, așa cum s-a întâmplat la construcția unor sedii luxoase de partid”, a punctat liderul PD.
 
Într-un final, proiectul de lege a fost supus votului în prima lectură, însă nu a întrunit un număr suficient de voturi.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -3 (19)
  eu sunt de parere ca aceasta companie pina la urma totusi trebuia sa fie scutita de impozitul de 14 mln de lei. pina la urma s-a renovat un monument arhitectural care ne face tara cu locuri frumoase. iar Voronin si-a baut mintile cu totul.
  • -2 (18)
   Evident ca comunistii nu stiu ce inseamna opozitie de valoare, ei prin asa activitate duc statul de ripa, dar nu sustin prosperitatea, sau urmareste scopuri ascunse, ca Glorinal sa ajunga sa dea in judecata statul si astfel sa capete multi mai multi bani decit ii datoreaza acesta la moment.
   • -2 (18)
    de asta sunt buni comunistii...numai cum sa fure si doar atit. deja imi inchipui Voronin de unde a luat toti banii ca sa-si procure masinile luxoase pe care le tine in garaj.
    numai zic de unde isi permite dinsul sa faca cadouri nepoatei sale castele prin Marea Britanie.
    • -4 (16)
     Voronin a recunoscut ca direct a fost implicat in renovarea acestui monument arhitectural, atunci la ce naiba el a permis existenta acestei datorii?
     Pina la urma trebuia pur si simplu de o achitat si gata. Totul avea sa se termine ok. Voronin face scandal degeaba, ca tot el era pe vremea aceea si controla totul in tara.
     Daca asa se impotriveste atunci sa scoata din buzunarul sau propriu bani. Tot e o ideie, de ce nu? La cit a furat el...
     • -2 (2)
      Voronin earasi este auzit strigind in gura mare ca lui nui place una sau alta ,Comunistii sunt pusi in parlamenet doar pentru asta de face galagie da care este motivul nu se stie .Vai de capul comunistilor
 • -5 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  sa inteleg ca oleg voronin a cedat actiunile de la Glorinal si acum taica-su nu-i mai pasa nici de aceasta companie, nici de datoriile statului fata de aceasta companie, promisese favoruri si de aceea l-a inlaturat pe Lupu de acoloo ca sa nu fie la curent cu toate schemle prin care clanul Voronin furau bani de la stat.
 • -2 (16)
  Lupu a punctat bine: Nu trebuie să se repete situațiile cu datoriile către agenții economici, așa cum s-a întâmplat la construcția unor sedii luxoase de partid.
 • +1 (1)
  Racketul anilor 90 sau mutat in parlament. Pina acum Comunisttii tineau "krisa" lui Glorinal, acum PLDM. Nu prea imi aduc aminte cazuri cind persoanele de la guvernare (oricine nu ar fi ele)au incercat sa inlature greseli din trecut. Se pare a fi un tirg, te scutesc de impozite insa x% vin in fondul partidului.
 • 0 (2)
  Nu e clar de ce treb compania data sa fie scutita de asa datorie? Ca ei cumva au participat la piarul lui Voronin prin constructia manastirii Curchi? Asta e problema companiei, cind s-au aventurat in proiectul dat e riscullor personal.
  • -8 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Responsabil de datorie este personal Voronin. Pe banii care trebuiau sa fie renovata acea manastire de la Curchi, el isi facea sediul de lux. Asta si Lupu a confirmat. Iar acuma poftim unde s-a ajuns. Din cauza lui Voronin statul are datorii pentru acea companie, adica Glorinal.
   • +4 (6)
    Pai daca e responsabil Voronin sa plateasca el, de ce eu prin impozite treb sa achit prostia altora. Destul cit ne fura toti din toate partile, ei deja direct se baga in bugetul statului.
 • +1 (3)
  Ce lepra poltica nesimtita e borhotura asta comunista. A prins un gargaune, dupa operatiile suportate in Israel si o face pe gurru. Largiti puscariile, pentru clanul Boronila! Obraznicatura de troglodit smintit, saracia era pana in grindina, iar el, canalia criminala, fura pe rupte. Idiotimea voastra, locul tau e la zdup!
 • +1 (1)
  Израильский суд приговорил бывшего премьер-министра страны Эхуда Ольмерта к шести годам тюремного заключения, сообщает Jerusalem Post. 68-летний представитель израильской элиты должен будет выплатить штраф в размере 1 млн шекелей. Также Ольмерту в течение семи лет запрещено заниматься политикой. Экс-премьер 31 марта был признан виновным в коррупции по делу о строительстве жилого комплекса Holyland в Иерусалиме. Согласно материалам следствия, в период с 1994 по 2006гг. Ольмерт, занимая пост мэра Иерусалима, а затем и министра промышленности, торговли и инфраструктуры…
 • +1 (1)
  в правительстве страны, за взятки лоббировал строительный проект, пишет РБК. В тюрьму отправятся и другие фигуранты этого дела. Они получили сроки от 3,5 до 7 лет тюремного заключения. Среди них – генеральный подрядчик Holyland, вице-мэр Иерусалима и раввин, который был посредником при передаче денег. Все они получили гораздо меньшее наказание, чем того требовала генеральная прокуратура. Судья, оглашая приговор, особо подчеркнул, что самый серьезный срок получил Ольмерт, потому что он занимал самый высокий пост среди фигурантов дела. Также судья заявил,…
 • +1 (1)
  Судья, оглашая приговор, особо подчеркнул, что самый серьезный срок получил Ольмерт, потому что он занимал самый высокий пост среди фигурантов дела. Также судья заявил, что получатель взятки несет большую ответственность, чем тот, кто деньги предлагает.
  • +1 (1)
   Renunta la limba asta de rahat, vad ca stii romana, foloseste-o.
   "English motherfucker, do you speak it?"

   Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Exemplu pentru coalitia Proeuropeana!
  Nu conteaza ce post in ierarhia sociala,la pirnaie! Atentie!!! Chiar si Ravinul nu e aparat de cel de SUS!!!
 • +3 (5)
  Ce p_l_ mea ii tot faceti propaganda mascariciului astuia buhait umflat cu bani de la Moscova?
  Nu exista politicieni romani tineri in RM?
  Tot la rahatul asta sovietic sa ne uitam?
  Imi bag P_L_ in nasul lui
 • +2 (2)
  sa nu bata capu VORONIN ca nu s/a alocat bani din buget pentru Manastirea Curchi, ca au inceput reconstructia si reparatia drumului ORHEI-REZINA, au scos vreo 20 km de asfalt, apoi au restras banii si iau bagat in Manastirea Curchi si am stat aproape 3 ani cu drum de tara si cu praf si o multime de automobile avariate pe acesta. Multumim noii guvernari ca au finisat
  • -1 (1)
   Voronin mai precis din banii aceea pur si simplu si-a satisfacut nevoile personale. A luat banii destinati renovarii drumului Orhei-Rezina cit si pentru renovarea manastarii Curchi si in urmare si-a cumparat masini de lux. Stim cu totii ca colectia de masini a acestuia costa aproape 72 mln de lei.
   • -1 (1)
    Si tot din banii astea, cum a spus si Marian Lupu, dinsul i-a bagat ca sa-si construiasca sediu de lux partidului pe care-l conduce.
 • 0 (0)
  Da mam saturat de idioti. Se vede de la o posta ca astea vor vota numai dupa ce vor avea otcat.
  Pina la urma instanta de judecata o sa decida . Si o sa decida in favoarea Glorinalului fiindca avem asa imbecili la conducerea statului care jongleaza cu finantele publice parca ar fi ale lor dar nu ale statului.
  Teama mea este ca Glorinalul prin instanta de judecata nu o sa ceara numai datoria de 25 milioane dar si alte despagubiri, care ca exemplu pot sa ajunga la sute de milioane, fiindca statul a comandat lucrarea si Glorinal a indeplinit-o.
  Dupa mine trebuie sa fie pedepsit acela care a comandat asa lucrari si nu a achitat la timp.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA