Daniel Tudorache: Un milion de euro pentru Chișinău, aprobați de Consiliul Local al sectorului 1

Consiliul Local al sectorului 1 va acorda administrației din Chișinău un milion de euro, a afirmat Daniel Tudorache, primarul sectorului 1 din București.

Daniel Tudorache: Un milion de euro pentru Chișinău, aprobați de Consiliul Local al sectorului 1
(Foto: agerpres.ro)

"Am aprobat în consiliu o sumă de bani pe care o vom da până la sfârșitul anului pentru a ajuta Consiliul Municipal Chișinău. Este vorba de suma de un milion de euro", a declarat Daniel Tudorache în cadrul conferinței "Centenraul Unirii și Basarabia".

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Centenarul Marii Uniri, a pledat ca, după modelul primăriilor, și consiliile județene să se înfrățească cu raioane din R. Moldova, transmite agerpres.ro.

Pub

"E momentul ca și consiliile județene care au putere financiară mult mai mare să facă cu adevărat Unirea și dacă fiecare consiliul județean din România ar 'adopta' unul dintre cele 32 de raioane din Republica Moldova, cu siguranță, atunci putem vorbi de un ajutor concret, de o posibilitate de a porni investiții, de a repara drumuri, școli, de a lucra la apă și canalizare", a spus și Florin Roman, deputat PNL și vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Centenarul Marii Uniri.

La conferință a fost lansată Alianța pentru Centenar, un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018 la care au aderat aproximativ 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora. 

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, și pretorul Sectorului Centru al Municipiului Chișinău, Oleg Poiată, au semnat la începutul lunii mai o înțelegere de cooperare între zonele administrative pe care le reprezintă.

Acordul prevede cooperarea în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale pe care le reprezintă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub