ora: 18:29, 20 aug 2017 8636

Daniel Tudorache: Un milion de euro pentru Chișinău, aprobați de Consiliul Local al sectorului 1


Daniel Tudorache: Un milion de euro pentru Chișinău, aprobați de Consiliul Local al sectorului 1
Foto: agerpres.ro

Consiliul Local al sectorului 1 va acorda administrației din Chișinău un milion de euro, a afirmat Daniel Tudorache, primarul sectorului 1 din București.

"Am aprobat în consiliu o sumă de bani pe care o vom da până la sfârșitul anului pentru a ajuta Consiliul Municipal Chișinău. Este vorba de suma de un milion de euro", a declarat Daniel Tudorache în cadrul conferinței "Centenraul Unirii și Basarabia".

La rândul său, deputatul PNL Florin Roman, vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Centenarul Marii Uniri, a pledat ca, după modelul primăriilor, și consiliile județene să se înfrățească cu raioane din R. Moldova, transmite agerpres.ro.

"E momentul ca și consiliile județene care au putere financiară mult mai mare să facă cu adevărat Unirea și dacă fiecare consiliul județean din România ar 'adopta' unul dintre cele 32 de raioane din Republica Moldova, cu siguranță, atunci putem vorbi de un ajutor concret, de o posibilitate de a porni investiții, de a repara drumuri, școli, de a lucra la apă și canalizare", a spus și Florin Roman, deputat PNL și vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru Centenarul Marii Uniri.

La conferință a fost lansată Alianța pentru Centenar, un plan de acțiuni concrete pentru anul 2018 la care au aderat aproximativ 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora. 

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, și pretorul Sectorului Centru al Municipiului Chișinău, Oleg Poiată, au semnat la începutul lunii mai o înțelegere de cooperare între zonele administrative pe care le reprezintă.

Acordul prevede cooperarea în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale pe care le reprezintă.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  Gândiți-vă bine dacă are sens să dați bani unor corupți.
  • +3 (3)
   Grozavu cu Plaha deja au si impartit milionul.
 • -1 (1)
  Pe linga bani, Bucurestiul care e mai mare si parca mai serios si mai pregatit ar putea sa-i cheme pe toti la o masa si sa le spuna ca unirea nu se face cu fiecare in parte, cu partidutul fiecaruia.
  Cite forte unioniste mai trebuie sa apare in RM ca tema unirii nici sa nu fie luata in discutie?
  ODIP, Pavlcienco, Gutu, Salaru, Mocanu, Ghimpu... citi mai sint?
  Unitit-va si noi va sustinem.Chematii pe cei din DA si Pas.
 • -1 (3)
  Romania e vaca de mult $$$ a Rep Molotova. Doar prostii de romani dau bani molotovenilor cadou pentru ca mai apoi molotovenii in frunte cu Dodon sa isi bata joc de romani sa-i faca tigani si fascisti. Rep Molotova e un stat pro-rus colonie a Rusiei, stat profund anti-romanesc ce uraste Romania din suflet. Dar romanii sunt prosti si naivi si nu inteleg asta si-si finanteaza singuri dusmanii.

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

  1.Salar mediu net (in mana) 2017
  Romania - 526 euro
  Rep Moldova - 194 euro

  2. Salar minim brut 2017
  Romania - 322 euro
  Rep Moldova - 100 euro

  3. Pib per capita 2017
  Romania - 10.000 $
  Rep Moldova - 1.800 $
 • +1 (1)
  Un milion de euro pentru baetii de la primarie e prea putin,asta ar fi doar o "zacusca" pentru 31 August.Sa-si faca cadouri,premii,sa sarbatoreasca prin restaurante Ziua Independentii fata de România si atit.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA