ora: 16:45, 31 mai 2012 6338
Autor: Cristina Buzovschi

Cuprinși de milă sau noi acțiuni de PR? Deputații vor să ajute copii rămași fără părinți


Cuprinși de milă sau noi acțiuni de PR? Deputații vor să ajute copii rămași fără părinți
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
În preajma Zilei Internaționale a Copiilor, marcată tradițional la 1 iunie, deputaților „li s-a făcut milă” de copiii rămași fără părinți. Aceștia s-au întrecut în propuneri, una mai „generoasă” decât alta. Socialistul Igor Dodon a propus ca parlamentarii să jertfească o parte din salariu, pe când democrații, mai „discreți”, au spus că vor dona cât le va lăsa inima, fără să-și facă „PR” pe seama aceasta.

„Eu vreau să propun ca noi, deputații care ne aflăm astăzi în plenul Parlamentului, să luăm o hotărâre prin care salariul nostru de o zi să fie transferat pe conturile deschise pentru ajutorarea copiilor rămași fără părinți. Rog să fie pus la vot. Dacă nu va fi susținută de colegi, atunci cel puțin noi, socialiștii, vom dona salariile pentru o zi”, a declarat Dodon de la microfonul Parlamentului.

La rândul său, speakerul a ținut să facă o remarcă. „Este o chestie benevolă și fiecare va proceda așa cum îi va spune inima. Nu se supun votului asemenea propuneri”, a menționat Lupu.

„Eu propun ca asemenea lucruri să le facem discret. Să ne ducem prin sate, să ducem cadouri, la grădinițele de copii, dar să nu ieșim la microfon și să ne rupem cămășile de pe noi și să spunem că suntem gata să dăm jumătate de salariu. Hai fără să ne facem reclamă”, a spus democratul Dumitru Diacov, menționând că echipa PD de o săptămână colectează jucării pentru copiii care au rămas fără părinți.

Liberal-democrații nu s-au putut abține de a nu-i lua peste picior pe democrați. „Nici noi nu ne facem din asta reclamă, dar am discutat la partid că mâine vom avea o acțiune proprie”, a punctat zâmbind liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Liberalii, în schimb, au făcut glume. „Am analizat cu atenție propunerile colegilor noștri, ne-am sfătuit, și am decis să încredințăm ca acest lucru să-l facă dl Plahotniuc (n.red. să facă donații, să ofere sprijin)”, a spus Mihai Ghimpu, după care deputații au pufnit în râs.

„Hai să nu facem haz din necaz, probleme sunt multe. Sunt nobile aceste acțiuni, pe care le vom întreprinde cu siguranță”, a conchis Lupu.

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • 0 (2)
  Mai bine v-ati da demisia...s-ar instaura regula in tara si parintii copiilor ar veni de peste hotare...
  • +1 (3)
   dodon are intentii bune, pacat ca politicienii s-au dat in specatacolul asta
  • 0 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (1)
    mai oameni buni citesc si ma minunez ce nivel de cultura politica si educatie au unii in RM...ar fi recomandabil ca atunnci cind spuneti ceva sa veniti cu argumente si nu cu aceste expresii ca la piata centrala...
  • +2 (4)
   Puturosii neamului stau in Parlament si nimic nu fac pentru tara asata saraca. Democrati liberali, hoti hoti in lege oligarhi pestye toti stau acolo ca putorile si nimic nu fac ma nimic pentru tarisoara asat idioti ce sintei , O sa dau o luminare sa va lumineze mintile . O sa fiti blestemati daca veti sat asa fara de lucru. Unde e cresterea economica, unde e bunastarea de crea ati vorbit in lectorala, unde e daracilor ce sinteti. PLahotniuc iunde e respectul si bunsatrea ta de care ai vorbit, Filat unde e salariul cela de 300 Euro , hotul de urechean unde ai fugit hotul neamului. Pazeste turma de oi de dehotii crea ~ Parlamemtari o sa vie toamna si o sa fie rascoale o sa vedeti, cutinul ajunge la os. Plahotniuc a promis apa la Grozesti-Nisporeni-*VarZaresti -- nimic nu se face, doar promisiuni. Hotulo ci minciuni umbla. Puturosii dracului de ce ati votat pe pidarasi sa aiba aceleasi drepturi ca noi, cel putin la lucriu ? De ce idiotilor ?
 • +1 (1)
  cat de mancurti sunt , fura milioane si le este jale de salariu pe 1 zi de lucru , mancale-ar sufletu , Mircea Badea a dat din buzunar 3000 euro si nu a facut atata piar cat astia
 • 0 (2)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (2)
   si pana la urma, ce daca ar putea fi folosita si ca actiune de PR? conteaza gestul
 • +1 (3)
  CE RUSINE!!! sa doneze salariile de o zi pt copii orfani :((( nicodata nu s-au interesat ce e acolo si ce chinuri traiesc zi de zi acesti copii. statul trebuie sa sustina financiar ZILNIC acesti copii. atunci cand vrei sa adopti un copil, reprezentatii statului care se ocupa de procedura legala si birocratica, tipa in gura mare "astea-s copii statului".
  • -1 (1)
   altii nimic nu doneaza, dar nu pot lucra si deputatii gratuit...fi-ti siguri ca Dodon e un om bun
 • -3 (5)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +1 (3)
   Si eu,daca as obtine ilicit cateva milioane,as dona cateva mii pentru a arata,pentru unii care nu prea gandesc,cat de bun sunt...
 • +2 (4)
  ce sa mai vb? Plahotniuc cu o mana ia si cu 5% din mana da
 • 0 (0)
  Cine Dodon om bun?....Dodon e un tradator.......
 • +2 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA