Cum să scapi de ţânţari cu ajutorul plantelor

Insecticidele sunt eficiente, dar pot fi toxice atunci când dorim să scăpăm de țânțari. Le putem inlocui cu plante care nu numai ca ne scapa de neplacutii invadatori, dar ne aduc in casa parfumul lor.

Cum să scapi de ţânţari cu ajutorul plantelor

Levantica si rozmarinul. Tantarii se dau batuti in fata ghivecelor cu levantica ori cu rozmarin. E adevarat ca aceste plante atrag fluturii si albinele, dar ambele au un miros care ii pun pe fuga pe tantari.

Regina noptii, garofita si petuniile. Serile placute pe care le petreci cu prietenii pana tarziu nu vor mai fi tulburate de bazaitul unor musafiri nepoftiti. Asta numai daca ai avut grija sa asezi in casa vase cu regina noptii, garofite sau petunii. Parfumul lor va convinge tantarii sa faca drum intors afara din locuinta.

Pub

Condimentele. Maghiran, menta, cimbru, busuioc, marar… Iata lista plantelor aromatice pe care te poti baza ca te vor scapa de vizitatorii nepoftiti. Cresc din abundenta in balcoanele scaldate de soare. Asa devin o adevarata armata vegetala impotriva „invadatorilor”.

Lamaiul. Nimic mai amenintator pentru tantari decat aroma lamaiului. Soiurile acide de lamai sunt mai usor de crescut in apartament si formeaza si o bariera olfactiva eficienta contra invaziei tantarilor. Cu cat este mai cald afara, cu atat lamaiul va emana un miros mai puternic.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub