Cum s-a desfășurat cea de-a șaptea ediție a „ICT Career Orientation” dedicată studenților din domeniul IT (video)

Tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) au participat, pe 1 decembrie, în cadrul evenimentului ICT Career Orientation 2016, care a avut loc în incinta Universității Tehnice a Moldovei. 

Evenimentul este organizat anual începând cu 2010 și are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC.

Reprezentanții companiilor au recunoscut că acest târg este o oportunitate nu doar pentru studenții, dar și pentru angajatori. Potrivit acestora, evenimentul este o platformă potrivită pentru doritorii de a afla care sutn cerințele pe piața IT din Moldova.

În cadrul sesiunilor de discuții organizate în cadrul evenimentului, experții au venit cu recomandări privind acumularea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților solicitate de către industria TIC. 

Pub

Tinerii au avut posibiltiatea să comunice direct cu cei mai importanți angajatori din domeniul TIC și să afle de la aceștia care sunt direcțiile de carieră pe care le pot urma, care sunt acțiunile pe care pot și trebuie să le urmeze pentru a obține un job bun.

ICT Career Orientation este organizat de către Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC", Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2016. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub