Cum comentează Voronin conflictele din interiorul PCRM

În presă au apărut informații potrivit cărora liderul PCRM, Vladimir Voronin, ar fi cerut excluderea lui Iurie Muntean şi a lui Grigore Petrenco din rândurile biroului executiv al formațiunii, pe motiv de trădare.

Președintele PCRM a negat faptul că Muntean și Petrenco ar putea părăsi rândurile Partidului Comuniștilor. Declarația a fost făcută de Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4, informează UNIMEDIA.

Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

„Nici nu se discută această întrebare”, a răspuns comunistul după ce a fost întrebat de moderator dacă cei doi vor rămâne în continuare în partid.

La întrebarea jurnalistului privind acuzațiile de trădare aduse la adresa lui Petrenco și Muntean, Voronin a răspuns că „se întâmplă de multe ori. Tata în casă tebuie să spună cuvântul, iar familia să facă. Noi toți suntem o familie. Și cred că au meritat. Și nu doar ei. Și alții. Eu și la telefon așa discut. Când vocea e mai pronunțată, când mai calmă. Depinde de mulți factori. Depinde ce trebuie să facă. Au înțeles mesajul, sunt băieți deștepți”, a precizat Voronin.

În cadrul emisiunii, Vladimir Voronin a negat cu vehemență posibilitatea de a face coaliție cu democrații după alegerile parlamentare din acest an.

„Guvernarea asta nu merită să ne trădăm. Nu este doamne ferește ce pentru a ne alia cu ei. Nu pot să fac această coaliție. Cum va fi prezent acest PD la noi dacă ei au făcut coaliție cu PL, PLR și PLDM? Ce vor face ei cu noi în coaliție. Ce vom vota împreună cu ei în Parlament. Ce tărăboi va fi în interiorul acestei fracțiuni. Fiți serioși. Trebuie să mergem în coaliție cu cei cu care avem aceleași viziuni”, a precizat comunistul.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.