Cucuteni International Art Camp 2017: 23 de pictori și ceramiști din 16 țări ale lumii

În satul Ivancea (raionul Orhei) a început tabăra Cucuteni International Art – Camp 2017, care se va desfășura în perioada 3 – 22 iulie.

Cucuteni International Art Camp 2017: 23 de pictori și ceramiști din 16 țări ale lumii
(Foto: Art Camp 2017)

În cadrul taberei din acest an s-au adunat 23 de pictori de excepție și maeștri ai ceramicii din 16 țări: Polonia, România, Moldova, Turcia, Letonia, Lituania, Olanda, Coreea de Sud, Franța, Vietnam, Azerbaidjan, Indonezia, Egipt, SUA, Ucraina, Bulgaria și Rusia, care timp de trei săptămâni, prin intermediul operelor de artă – înfățișate în ceramică sau pe pânză – vor reînvia cultura Cucuteni – Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane.

Sfârșitul taberei va fi marcat de Festivalul „Cucuteni 2017” pe 22 iulie, în cadrul căruia se va desfășura expoziția tuturor operelor, create de participanții taberei din acest an. Tot în acest an, pentru prima dată în istoria festivalului, vizitatorii vor putea participa la masterclass-uri de ceramică și pictură, moderate de artiștii excepționali din 16 țări ale lumii – participanții taberei de creație.

Pub

De asemenea, toți copiii care vor participa la cele mai adevărate săpături arheologice, vor putea lua acasă toate comorile găsite! Iar între timp, părinții lor vor putea învăța să cânte la instrumente muzicale vechi, sau să învețe să picteze sau să modeleze ceramică.

Festivalul va culmina cu un concert susținut de inegalabilii Alex Calancea Band & Guz & RUPT precum și cu predarea focului unei sculpturi de ceramică, creată de participanții taberei – un simbol antic cucutenian al belșugului, semn de venerare a forțelor naturii!

Vă așteptăm!

Biletele pot fi procurate aici: https://afisha.md/ro/events/festivaluri/3642/cucuteni-2017

Prețul biletului – 50 lei sau 70 lei în ziua evenimentului.

Urmăriți-ne paginile oficiale a evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/CucuteniInternationalArtCamp/ și http://bit.ly/2tDq9v3

Evenimentul este organizat de Art Studio Picasso și Agenția de Comunicare, cu susținerea Ministerului Culturii din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI