ora: 16:39, 17 feb 2017 2668

CSJ dă asigurări: Numele părților din dosarele de la Curte nu vor fi scoase de pe portal


CSJ dă asigurări: Numele părților din dosarele de la Curte nu vor fi scoase de pe portal
Foto: zdg.md

Curtea Supremă de Justiție dă asigurări că publicarea numelui, prenumelui, a denumirilor societăţilor comerciale şi instituţiilor publice se va efectua în continuare fără modificări.

Potrivit unui comunicat, Curtea va continua aceeaşi practică în materie de publicare a deciziilor sale, rămânând neschimbată şi politica cu privire la transparenţa maximă a actului de justiţie efectuat de instanţa supremă.

În consecinţă, justiţiabilii, întreaga societate şi mass-media vor continua să aibă acces la jurisprudenţa Curţii şi să beneficieze de mijloacele de căutare a soluţiilor judecătoreşti.

Decizia vine după ce zilele trecute s-a produs o schimbare pe portalurile instanțelor judiciare din Republica Moldova, care a creat nemulțumire în rândul societății civile și a mass-media. Și anume, eliminarea motorului de căutare  de pe paginile web ale instanțelor sub pretextul unor reforme. 

De menționat că motorul de căutare, facilitează în special munca avocaților, a jurnaliștilor și a societății civile implicate în monitorizarea justiției.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA