ora: 11:54, 15 aug 2013 5623

Corman comentează declarațiile lui Băsescu: Miroase a naftalină


Corman comentează declarațiile lui Băsescu: Miroase a naftalină
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
„Există o diferenţă între discuţiile oficiale cu Traian Băsescu şi declaraţiile scoase de la naftalină, făcute pe la tabere de vară”. Așa a comentat preşedintele Parlamentului, Igor Corman, declarațiile șeful statului român referitoare la unirea României cu Republica Moldova, notează UNIMEDIA cu referire la Prime TV.

„Am avut o discuție cu președintele României atunci când a venit la Chișinău despre viitorul european al relațiilor acestor două state vecine, prietene. Referitor la declarațiile făcute pe la tabere de vară sunt niște declarații care miroase a  naftalină și  eu cred că nu trebuie să le comentez sau să le tratăm cu seriozitate”, a subliniat Corman.

În cadrul unei tabere de vară din Harghita, Băsescu a spus că majoritatea cetăţenilor din ţara noastră nu vor unirea, dar dacă o vor cere, o vor obţine.

UNIMEDIA precizează că, pe 17 iulie, în cadrul vizitei la Chișinău, președintele României, Traian Băsescu, a oferit același răspuns unei tinere care l-a întrebat pe Băsescu „de ce să așteptăm integrarea în UE vreo 10 ani, dacă putem să ne unim cu România și să devenim automat membri ai Uniunii”.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (21)
  D-le Corman, cum iti permiti dumneata asa prostii: "... declaratia miroase a naftalina, dar nu trebuie sa comentez..."??! Pe cind trebuia pur si simplu sa te abtii de la comentarii sau cel mult sa amintesti de pozitia oficiala a lui Basescu, si atit! Se pare ca "diplomatia" ta undeva a disparut, odata cu noile angajamente politice...
  • +1 (19)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • -5 (17)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • -5 (11)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +1 (9)
      Comentariul a fost șters de redacție.
      • -4 (4)
       Comentariul a fost șters de redacție.
  • +6 (10)
   Ce state vecine și prietene?
   Suntem aceiași români și TREBUIE SĂ FIE ACELAȘI STAT.
   Iar SPURCATUL ăsta de handicapat Corman să ajungă la LOPATĂ, unde îi este locul, NU SĂ SE LEGE DE PREȘEDINTELE NOSTRU

   Sunt cetățean activ
   • -5 (9)
    Comentariul a fost șters de redacție.
  • -2 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (0)
   I se ridica singele la cap lui Corman...., a cam pierdut contactul cu pamintul acest tip....
 • +3 (19)
  ... miroase a Corman incompetent si statalist Molotowist...asta afirma cu vreo 2 ani in urma la un post TV, ca trebuie de vazut ce limbã vorbea Stefan cel Mare..punea semnul intrebãrii, daca era sau nu românofon Stefan cel Mare!!! H-U-O-O!!!
  • -3 (13)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +1 (3)
    ...hai gavay dosvidanya!!!
   • +2 (2)
    mai jaloba vrei o joarda ? ce tot faci vant pe aici ? ti-a intrat democratia in creeri ? locul e la ciaun la discutii de politicca .
 • +2 (18)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • -5 (17)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +6 (22)
  Igor Corman cine esti mata sa comentezi vorbele unui stat vecin ce ajuta R. Moldova ?miroase a naftalina vorbele lui Basescu poate vorbele dumitale miroase a rahat ?Te-ai trezit peste noapte presedinte de parlament si nuti doresti sa-ti pierzi osul de la gura ?
  • -7 (13)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +3 (3)
    Domnisoara JalbaCatalina cum sa stimez niste tampenii si aberatii ,mai ales cand le spune un presedinte de parlament .Nu pot sa fiu mancurt ,nesimtit si nerecunascator presedintelui Traian Basescu .Nu pot sa tradez cauza moldovenilor si sa ma vand porcilor .Ma doare cand vad atatia barani in tara in care m-am nascut .Fiecare baran poate face politica in R. Moldova ,fiecare baran isi face autonomie in tara mea moldova ,fiecare baran imi scuipa fratii romani .Ajunge !! domnilor barani plecati va rog din politica , domnilor barani va rog sa treceti la jugul rusiei , acolo va pricepeti cel mai bine si sa nu va mai prind in Moldova !
  • 0 (4)
   Cine are cujet la cap intelege serios problema "unirii" si nu striga numai cu entuziasm "unire". Ponta critica dur spusele lui Traian su afirma ca sunt spuse din simplu flux de emotii si nu corespund politicii RO. Premierul intelege ca RO nu are cu ce finanta o "unire" astazi si nici miine. Poate peste 20 de ani, dar astazi saracia framinta RO. Cum o sa aveti bani indata si strigati "unire" !!!!
 • -4 (18)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (14)
   si cine te impiedica sa traiesti in pace si buna intelegere?
  • +3 (17)
   ...dacã prostia ar durea, ai muri de chinuri groaznice ERTATIVA... nu mai bine te-ai intoarce la Costiujeni de unde ai fugit, cã te cautã medicul de gardã sa-ti facã vreo infuzie ca sã nu fii asa de agitat ;-)
  • +1 (1)
   de sovinism sufera rusaraia si cei ce ii servesc ,ajunje atata lauda rusilor ,bietii rataciti nu au nici limba si nici ttraditie ,toul au luat de la tiurci ,sunt urmasii lui cingis han si locul lor e stepa ruseasca - nu in moldova unde ne dezbina tara !
 • +1 (17)
  Ati vazut...da... Ce-i care ziceau ca isi doresc MAREA UNIRE...acum se dau cu f.dul la perete...Nu vor sa scape osul din miina...
  In Romania macar putin dar judeca pentru coruptie, la noi...furati de va dor falcile...si nimic...tot in parlament sunteti...
 • -3 (17)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +2 (10)
   E bine sa traiesti intr-o "tara independenta" atunci cind te hranesti din treuca guvernarii, asa e? Mai intii guvernarea trebuie sa asigure conditii decente cetatenilor si sa demonstreze ca pot gestiona aceasta independenta, dupa aceea are sens sa fluture cu sloganul independentei. In cei peste 20 ani, indiferent de guvernare, nu a fost nici un moment in care Moldova ar fi scapat de "dependenta". Probabil ar place oricui sa traiasca intr-o bunastare datorata independentei, dar din pacate aceasta e nereal in conditiile RM.
 • +1 (11)
  Nu inteleg , de ce atata vanzoleala si agiotai in jurul declaratiei lui Basescu!.El a sus un adeva si a confirmat situatia reala din RM la moment. Si ca UNIREA celor doua state romasnesti poate fi realizata numai pe cale democratica , adica cu 50%+1 alegatori PRO la un eventual REFERENDUM, sau doua treimi din deputatii Parlamentului RM , care pot modifica Constitutia!! Ce miroase aici a naftalina, d-le Corman? Cand a spus , "cereti-o" tocmai asta a avut in vedere. Si nu vad aici nimic, esit din comun. Asta inseamna ca daca vrem unirea trebue sa dorim acest lucru MAJORITATEA, dar nu 10-20%, sau cu atat mai mult doi trei studenti din tabara cutare.. La munca frati romani din RM!!! La MUNCA!!!
 • +3 (13)
  Si lasati-l pe Basescu in pace ca el stie ce face...! si ce spune!
 • +2 (12)
  El a spus un adevar regretabil ca la moment, majoritatea populatiei RM nu doreste unirea. S-ar parea ca adversarii unirii ar trebui sa se bucure!!..Pe dansii altceva ia fript. Indemnul Presedintelui catre moldoveni sa se declare ROMANI si ca cei care cer astazi unirea, mai bine ar "lucra cu populatia inconstienta, pentru a o pregati pentru implinirea acestui vis de veacuri,Mai intai sa ne unim intre noi romanii basarabeni si apoi sa strigam si sa cerem UNIRE !! Eu sunt cata demult, dar voi ????
  • +1 (13)
   vaser si eu imi doresc acest eveniment.Eu am dorit unirea inca in 1991,nu independenta pe care rusii ni-ci odata nu o vor respecta.
 • +3 (13)
  Stramosii nostri au fost romani
  Romani si nimeni altii,
  Asa ca nu umblati scornind minciuni de ale voastre
  Precum ca noi am fi avind o alta identitate.
  Avem un grai,un port,un cint…
  Doar Prutul ne desparte,
  Si nu ginditi ca nea-ti invins cu sirma cea ghimpata.
  Noi vom lupta pin la sfirsit pentru dreptatea noastra,
  Vom lichida neaparat aceasta sirma blestemata
  Cea despartit poporul romanesc
  Dorind sa nasca altul,moldovenesc.
  Si-acum luati cu toti aminte
  Dreptatea totusi va invinge,
  Si nu va trece timp indelungat
  Cind Romania Mare,va exista,
  NEAPARAT !!!!!!
 • +3 (9)
  Daca exista intr-adevar basarabeni care nu se simt romani, atunci acestia sunt cocotati prin... alegeri libere in Parlament, institutii centrale,armata, biserica . Ei sunt cei care dau directia VEST sau EST!!Un exemplut absolut tipic este acest Corman si partidului lui, adica partidul lui marian ilici lupu si d.diacov.Sunt multi cei care nu concep sa renunte la statul in fata bucatelor in cazul unirii, adica tocmai cei mai oportunisti si mai corupti din clasa voastra politica.Datorita lor aveti toate sansele sa ajungeti intorsi cu fata spre tinuturile... maretei Siberii asiatice.VILNIUS ste punctul nodal si este atat de aproape incat da fiori reci pe sira spinarii. Omul raspandeste minciuni diversioniste cum ca ar fi vorbit el cu Basescu si "era... vorba de altceva." E clar ca lumina zilei ce hram poarta si ...comsomolistul asta! INTRAREA in UE a R.Moldova inseamna automat reintregirea ROMANIEI. Exista cineva atat de naiv sa creada altfel?Nici Vocea Rusiei nu se inseala. VOI ,DA?
 • +3 (9)
  Acest Corman este un mare CORUPT,servitorul mafiei rusești.
  Bineînțeles, face pe el de frică să nu-și piardă postul, AVERILE și PRIVILEGIILE.
  Știe că REUNIFICAREA îl poate costa ani de ÎNCHISOARE și plimbări ÎN COSTUM VĂRGAT.


  Sunt cetățean activ
 • +3 (7)
  VIERME COLABORAȚIONIST AL MOSCOVEI

  Sunt cetățean activ
 • +2 (8)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (8)
  Corman,de la tine pute rau a sluga de bosiak rusesc. Oricum,zburati de la conducerea Moldovei. Poporul are nevoie de Patrioti si conducatori adevarati, nu de hoti si tradatori ca voi
 • 0 (6)
  mda... eu credeam ca corman e mai destept... AM GRESIT.
  SE VEDE CA IN PD e plin denaftalinici.
 • -1 (3)
  2013-1989=24. Da . 24 de ani se striga Unire dar din simplu entuziasm emotional si practic nu se face nimic.!!! RO nu are un business-plan si nu are adoptate Legi pentru procesul de "unire". Nimeni in RO nu studiaza experienta Germaniei (in special , cat costa financiar o "unire') si ce probleme sociale, financiare, demografice, culturale .... apar in perioada de "unire". Are RO bani pentru a efectua "unirea"? "Unim' doua saracii ??? RO exercita activitati de amploare pentru a convinge minoritatile RM ca "unirea" va beneficia pentru ei? nu! Nimeni din RO nu contacteaza minoritatile RM. Afi entuziasmati de idea "UNIRII" este bine dar fara bani nu se face "unire". 20 de ani tre sa activam in baza unii buseness-plan , bine chibzuit si financiar socotit , avind programe in toate domeniile (plan cultural, lucrul cu minoritatile, social, financiar-economic, ....). Acum, deja acum tre sa fie studiata experienta unirii celor doua Germanii, minutios, in plan stiintific si politic, socoal .....
  • +1 (1)
   Hello, 1ivan !! Nu esti bine informat cu legislatia romaneasca si nici nu esti cinstit cu tine insuti. DECI: 1) legislatia romaneasca e aceeasi cu a UE in proportie de circa 80-90 %.(termenul folosit este "euroconforme") Restul sunt in curs de adoptare.Pna la 100% !! Nu pot exista altele fara a fi sanctionati de UE si a suporta consecintele(vezi raportul de tara pt Romania de la Bruxelles din sept -oct 2013 asa zisul MECANISM DE VERIFICARE)! 2) DA, Romania are si "plan" (sic!) si "bani" pentru re-unire( acum 2 ani v-a acordat 100 milioane EU neramburasabili) Romania nu trb sa studieze pe nimeni cum sa-si administreze treburile si"afacerile" Sunt studiate demult asa cum le-a studiat/le studiaza si intreaga UE!!(pune-te la punct cu meacanismul functionarii UE !) 3) Romania nu face promisiuni cu luna de pe cer la nimeni!! Superioritatea economico-sociala a UE ne-a convins pe toti din Romania, dar cel mai mult libertatea totala insotita de responsailitatea totala a fost hotarataor
   • -1 (1)
    ah-ha! Ai divulgat secrete de stat ! RO are plan de "unire " dar e secret, nimeni nu stie de el. 2. RO este cea mai bogata Tara din UE dar tine in secret si este socotita ce-a mai saraca. Si minoritatile RM calatoresc in RO clandestin, pentru familiarizare culturala, camuflati sub 'satra de tigani". Vezi un tigan in RO sa stii ca sunt bulgari or gagazi din RM ce studiaza limba romana... da, da ,clandestin !
    • +1 (1)
     mai Ivane, mai
     Eu zic una si tu o iei printre pruni! Halal sa-ti fie! In rest, sa stii ca 10 euro din cele 100 de milioane de euro acordate de tara mea "moldovei "tale sunt din buzunarul meu de contribuabil roman. In loc sa zici bogdaproste ca orice leat civilizat, tu ma insulti ca neam de traista ce esti, care va sa zica. Rau ti-au mai batut rusii mangafaua,de ai astfel de apucaturi bicisnice.
 • -2 (4)
  Da. RM va contribui la "unire" dar sarcina grea financiara revine RO. Asa se vede in plan psichologic ca cheltuelile financiare pentru "unire" tre sa le suporte in intregime RO. Saraca RO, mult entuziasm dar saracie in bujet! Ei, cum sa faci unire daca nu ai bani??? Poate e mai bine sa taci si nu sa strigi "unire"? Sa faci un calcul, un plan in etape pentru 20 de ani si pas-cu-pas sa implimentezi activitati pentru "unire" in viitor, dar sa incepi astazi!!!!
 • +1 (3)
  Mda,dragi moldoveni,al vostru Corman si-a dat arama pe fata!!!Iar tu asta @Ivan,profitorule,lasa tu treaba cu banii,Unirea,nu incerca tu sa ne faci teoria chibritului,Basarabia este a noastra cu zestre sau fara,ca vrea sa nu mama soacra Rusia!!!
  • 0 (0)
   "Basarabia este a noastra..." a voastra este mama voastra dar Basarabia este stat independent, RM. Mai aveti fantezii ce tin de psihiatrie!
  • 0 (0)
   Voi de la rusia sa va luati inapoi macar aurul ce la-ti dat lor, de buna-voe, ca prostii! Vau spus ca daca sadesti aur romanesc in kremlin cresc copacii de aur peste noapte? Vau amajit, e o poveste veche!
 • 0 (0)
  Continuare la 1ivan
  Oricum , PIB=ul Romaniei e cel putin de 5 ori mai marea decat al RM, Resursele energetice si de materii prime sunt cu mult mai mari decat crezi!! Agricultura mult mai avansata, inclusiv viticultura !( Romania Mare , deci impreuna cu Basarabia, era in interbelic a 5-a putere mondiala a VINULUI)
  Romania a avut peste 30 de poduri peste PRUT , cel de la UNGHENI fiind monument istoric si trecut ca tezaur al tehncii mondiale.(a fost construit de cel care a constr, TURNUL EIFEL!)Fa rost de Enciclopedia Romana din 1939 si compara cu ce e acum!! ce alte informatii mai vrei? Nu ai scoala? Geografie, istorie, etc etc STII?
 • 0 (0)
  ah-ha! RM (33 000sq.km) cu o arie de 7,7 ori mai mica decat RO (238 000sq.km) produce mai mult vin. Asta , cine si cum munceste! Si cine spui ca a construit turnul Eifel???? Ba!! Titirezul e ca titirezul!
 • 0 (0)
  Ivan tu vrei sa te unesti sau sa te vinzi? Or cei cumparat se vinde!!! Bai bine dute si lucreaza " sliucica"intr-un bordel, de cat ai vorbi de unire pe bani!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA