ora: 17:37, 03 iun 2013 3559
Autor: Cristina Aramă

Corman: Avem opoziţie şi pe stânga, şi pe dreapta


 Corman: Avem opoziţie şi pe stânga, şi pe dreapta
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Președintele Parlamentului, Igor Corman susține că Mihai Ghimpu este un lider în afara coaliției de guvernare, iar în acest fel s-au creat două opoziții: de stânga și dreapta. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, notează UNIMEDIA.

„Domnul Ghimpu, din start, când au început aceste negocieri privind crearea majorităţii parlamentare, s-a autoexclus din acest exerciţiu. Poate că o anumită influenţă au şi procesele care nu sunt deloc simple, în cadrul Partidului Liberal. Ei nu au participat nici la alegerea preşedintelui Parlamentului, nu au votat pentru guvern, deci, primele semne sunt că ei se poziţionează oricum altfel. Dar eu sper că, atunci când va veni vorba despre proiecte importante pentru ţară, mai ales, cele de relevanţă europeană, atunci toţi deputaţii care optează pentru această direcţie strategică de dezvoltare a ţării să fie constructivi şi să sprijine astfel de proiecte de legi”, a subliniat Corman. 

În context, sursa a menționat că vor susține proiectele de legi care sunt înaintate de opoziţie, în cazul în care acestea vor fi bune.

„Interesul nostru este ca acest angajament politic să aibă şi o bază juridică, să existe un mecanism şi din punct de vedere juridic, astfel încât, într-adevăr, să nu mai ajungem în astfel de crize politice. Deci aceste două lucruri foarte importante: menţinerea, ieşirea şi ce se întâmplă mai apoi cu coaliţia şi al doilea lucru: relaţia cu opoziţia. Sunt două momente foarte importante. Cred că şi pentru viitorul ţării este un proiect important. Cred că, în viitorul apropiat, nu vom mai avea guvernări monocolore. Este, pe de o parte, bine pentru dezvoltarea democratică a ţării. Dar, pe de altă parte, apar şi anumite riscuri”, a conchis sursa.

UNIMEDIA amintește că, pe 30 mai, deputatul Partidului Democrat, Igor Corman, a fost ales în funcția de președinte al Parlamentului. Pentru candidatura sa au votat 58 de deputați din cei 89 care au participat la procedura de vot. Fostul președinte al Parlamentului, Marian Lupu, a fost revocat din funcție în data de 25 aprilie 2013. Între timp, o parte din atribuțiile speakerului au fost exercitate de către vicepreședintele Liliana Palihovici.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Sunt de acord cu Corman si sper ca profesionalismul sau, experienta si cunostintele pe care le are isi vor spune cuvintul atit pe plan intern cit si in dialog cu partenerii nostri europeni, si deasemenea mai consider ca aceasta persoana impreuna cu intreaga echipa PDm care a readus echilibrul si fortele democratice la putere vor face tot posibilul ca sa nu mai fim compromisi si ca sa nu se mai incalce flagrant legile si constitutia acestui stat.

  Sunt cetățean activ
  • -6 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Asa cum a spus si Lupu, anume tandemul Corman-Lenca vor asigura o buna colaborare si un bun dialog in special la nivel de institutii asigurind astfel un cadru legal care in cele din urma va conferi si o eficienta pe masura in actul de guvernare si in tot ceea ce tine de respectarea statului de drept, principiul separari puterilor in stat si suprematia legii...asa ca suces si toate bune.
   Si sper ca acum cind avem persoane responsabile in functiile inalte in state, acestea vor face totul ca sa nu mai fie simtita prezenta unor persoane gen Filat, care numai pentru a-si satisface capriciile sale personale si pentru a-si atinge obicetivele sale mirsave a pus la bataie tot ceea ce tine Integrare Europena, legislatie, stat de drept si multe altele..

   Sunt cetățean activ
   • -6 (10)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    referiotr la stinga si derapta politca nu pot sa nu fiu de acord cu Corman, din moment ce noi stim, ca pentru ca un stat sa functioneze normal si sa fie respectate valorile democratice, este nevoie ca noi sa avem un echilibru si de asemenea este nevoi ca atunci cind dorim ceva, acest lucru sa fie palpabil, dar nu doar birocratie si interese persoanele si de grupuri.

    Sunt cetățean activ
    • -7 (11)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • 0 (0)
      Întreabă-ți ȘĂFU', pe Filea Contrabandistu', care e cel mai mare bandit din această țară - cum ajuns bandiții să guverneze acestă țară?
 • +3 (5)
  Core-Man, suna bine... :-)
 • -8 (12)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +6 (6)
  Nu spuneti hop ,pânâ n-ati sârit.Nu stiti cine-i încâ corman.Asa câ nu faceti bilanturi frumoase.V-om trâi si v-om vedea.
 • -1 (1)
  Nu am crezut vreodată că voi fi de acord cu Revenco.Da din păcate veridicul partid liberal a ajuns într-o situație dificilă.Însă cu certitudine se va descurca și va ieși cu capul sus din situația creată.Rușine trădătorilor reformatori care au tupeul să deschidă un nou site cu sigla PL.Succes celor persoane din guvern care vor să muncească și rusine celor care stau pe două scaune.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA