ora: 18:49, 12 aug 2017 18834
Autor: Eugen Durbala

Consiliului Municipal Orhei a denunțat acordul CALM: „Organizația se transformă într-un partid politic”


Consiliului Municipal Orhei a denunțat acordul CALM: „Organizația se transformă într-un partid politic”

La şedinţa Consiliului Municipal Orhei de vineri, a fost emisă decizia privind denunţarea acordului cu organizaţia CALM (Congresul Autorităţilor Locale). Luarea unei asemenea decizii a fost determinată de activitatea ineficientă şi neprofesionistă a organizaţiei.

Potrivit Primarului de Orhei, Ilan Shor, organizația nu se potrivește cu niciunul dintre obiectivele declarate, deoarece această organizație se transformă cu pași rapizi într-un  partid politic, iar în loc de a lucra din greu pentru dezvoltarea localităţilor, conducerea Congresului Autorităților Locale acţionează cu declaraţii politice  şi se ocupă cu demagogie  şi populism ieftin. 

„Este absurd că acest lucru se face în numele întregii organizații. Absurditatea constă în faptul că primarii localităților, consilierii consiliilor municipale și raionale sunt reprezentanți ai diferitor partide politice. Fiecare autoritate locală  are propria doctrină politică și viziunea asupra proceselor în curs de desfășurare în Republica Moldova. Iar faptul că unii parveniți îşi expun declarațiile politice în numele lor este o prostie. 

Nimeni nu l-a înzestrat pe președintele executiv al Congresului, Viorel Furdui cu astfel de puteri! Locuitorii oraşului Orhei nu intenţionează să servească ambiţiilor sale politice! Organizația CALM  nu a fost creată pentru ca Furdui și oamenii din anturajul său să se afirme în calitate de figuri politice. Pentru a face acest lucru, există organizații complet diferite. În plus, nici eu, nici Primăria Municipiului Orhei nu intenționează să sprijine financiar conducerea CALM”.

Mai mult, este de menţionat faptul că nivelul de apartenenţă şi implicare a organizaţiei CALM  în soluţionarea problemelor ce vizează autorităţile publice locale, este absent şi lasă o amprentă negativă asupra activităţii Primăriei Orhei. 

Totodată, potrivit edilului, anual, Municipiul Orhei achită cotizații consistente.

În fiecare an, Consiliul Municipal alocă câte 10 mii lei, în formă de contribuție obligatorie. 

Noi avem pe ce să cheltuim banii cu mult mai mare eficiență. 

În special, faptul că contribuțiile care sunt plătite de membrii CALM nu sunt direcţionaţi pentru dezvoltarea organizației.(...)

Prin urmare, Municipiul Orhei denunță acordul de aderare  la Congresul Autorităților Locale. Noi nu considerăm necesară şi posibilă participarea la jocuri politice străine.

Sincer, îi sfătuiesc şi pe alţi primari care încearcă să rezolve problemele sociale, de infrastructură ale localităților lor, să le dezvolte în acelaşi mod. 

Desigur, o organizație care reunește înalți reprezentanți ai autorităților locale, este necesară. Dar, evident, nu la fel ca și cea care a degenerat în CALM”, a punctat  Primarul Ilan ȘOR. 

Mai mult, Consiliului Municipal Orhei consideră că organizaţia CALM nu reprezintă un partener strategic sigur în consolidarea eforturilor şi asigurarea unui suport eficient în depăşirea şi soluţionarea problemelor de interes major pentru cetăţeni. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +15 (17)
  ...da la duba cînd?!
 • +7 (7)
  Shor acum isi bate tare capul de CALM si Furdui.Despre faptul ca Kroll a descoperit ca miliardul furat s-a dus la firmele lui,adica el l-a furat si trebuie sa-l intoarca , nici o reactie !
 • +5 (5)
  si anti-coriptia se face ca nu vede
 • +6 (6)
  Sor =la DUBA PE VECI AI FURAT MOLDOVA !!!!
 • +6 (6)
  Se vede ca "guvernantii" au luat in furci si CALM-ul,pe langa ONG-uri si partidele din opozitie.Iar Shor,ca o sluga fidela a lui Plohis,nu putea sa nu execute si el o partitura.
  In privinta miliardului furat - numai cei prosti nu inteleg ca principalul beneficiar e Plohis,pe langa Shor,cel care a executat si mai executa multe ordine ale proxenetului.
 • +4 (4)
  ”Eh, Șorhei, eh Șorhei,
  Șorheiași, Șorhei, Șorhei - Măăăăăăi! ”
  - cântec popular din fosta zonă a codrilor Moldovei...
 • +3 (3)
  A doua faza va fi tiparirea valutei de Orhei.
  Si se va numi aceasta valuta - sorlei.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA