ora: 09:28, 11 oct 2017 2919

Conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides este noul președinte al Consiliului Europei


Conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides este noul președinte al Consiliului Europei
Foto: YouTube

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a ales-o ieri pe conservatoarea cipriotă Stella Kyriakides în funcția de președinte al acestei organizații paneuropene, informează agenția de presă dpa.

Kyriakides îi succede la președinția Consiliului Europei conservatorului spaniol Pedro Agramut, care a demisionat vineri, cu trei zile înainte ca Adunarea Parlamentară să dezbată o moțiune pentru destituirea lui.

Agramunt a stârnit iritarea membrilor Consiliului Europei după ce a avut o întrevedere cu președintele sirian Bashar al-Assad în timpul unei vizite efectuate în martie în Siria.

Oponenții săi l-au acuzat de asemenea că a amânat investigațiile pe marginea acuzațiilor conform cărora membri ai Adunării Parlamentare ar fi primit bani de la Azerbaidjan pentru a vota împotriva unor rapoarte critice.

Consiliul Europei, care este o organizație mult mai mare și separată de Uniunea Europeană (UE), reunind 47 de state membre, se ocupă în special de promovarea drepturilor omului și statului de drept.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Externe
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA