ora: 18:13, 08 aug 2013 4864

Comuniștii s-au adresat din nou la Curtea Constituțională


Comuniștii s-au adresat din nou la Curtea Constituțională
Curtea Constituțională
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Partidul Comuniștilor contestă la Curtea Constituțională acordul privind cooperarea în domeniul militar între Moldova și România. Despre acesta a anunțat deputatul PCRM Artur Reșetnicov pe pagina sa de Facebook, transmite UNIMEDIA.

„Acest acord vine în contradicţie cu Constituția noastră, deoarece a fost aprobat cu mai puțin de o jumătate din voturile deputaților. Și cel mai important este că el contravine statutului de neutralitate al Republicii Moldova”, precizează Reșetnicov.

Secretar executiv al PCRM Iurie Muntean a declarat pentru Interfax.az că aprobarea acordului menționat „este o crimă contra statalității RM”. „În Constituția se spune că Moldova are statutul de stat neutru. Cu toate acestea, guvernanții din țară sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioadă nelimitată de timp și cu obiective neclare, să dea voie militarilor români să intervină pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla”, a spus Muntean.

UNIMEDIA amintește că Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar la finele lunii iunie. Legea a fost adoptată cu votul a 51 de deputați din majoritatea parlamentară. Actul stabilește cadrul legal necesar cooperării între guvernele ambelor state, își propune intensificarea colaborării în domeniile neacoperite în Acordul interministerial existent, care sunt importante pentru dezvoltarea și construcția forțelor Armate Naționale.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -10 (14)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +4 (8)
   Weeeiii ghigik stationarea armatei ruse in Transnistria nu este crima contra statalitatii RM???????
   Scapam curind de canceru comunist......pe cale naturala
   Comunishti incep sa se regrupeze pe la cimintire
   Akol aveti pace tovarashi....
   Singura solutie pentru jumatatea asta di Moldova esti
   unirea cu restu Moldovei.....adica
   Unirea cu Romania
   Asta ca sa nu mai fim batai di joc pentru Rusia si porci comunisti
   Afara cu slugile imperiului rus
   MOLDOVA ESTE ROMANIA
   • +6 (8)
    Comunistii isi pierde mintile cu totul. Dar, oare, stationarea armatei a 14 ruse pe teritoriul R.Moldova nu incalca statutul de neutralitate? Este doar un tratat care apropia doua state vecine si intensifica cooperarea lor in mai multe domenii. Nu-i nimic rau la mijloc. Moldova ca sa se dezvolte, cum spunea si Lupu, are nevoie sa intretina relatii bune cu cite mai multe state.

    Sunt cetățean activ
    • +1 (7)
     Comentariul a fost șters de redacție.
 • +6 (10)
  ce nu s-ar intimpla cu astia eu nu cred in viitorul RM plamadit de astia si gruparile lor...
  RM - e un stat mort, un stat doar pe mapa
 • +5 (7)
  Care neutralitate mai animala de Resetnicov daca avem trupe straine de ocupatie in tara. Sa vina nu numai romanii,dar si NATO,sa ne scape de ocupatia porcilor needucati si hapsini!!!
 • +7 (9)
  Reprezentanții O C U P A N Ț I L O R R U Ș I în acțiune.
  Partidul ăsta trebuie să fie OBLIGAT prin lege să poarte subdenumirea
  "INOSTRANNYI AGENT ROSSII V RESPUBLIKE MOLDOVA".
  PARTIDUL MERCENARILOR trebuie declarat în afara legii odată pentru totdeauna.
  • -6 (6)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +4 (4)
  Partidul Comunist nu este un partid care este acceptat de popor si nici odata nu afost , partidul acceptat de societatea Moldovei chiar si pe perioada socialismului a fost cel agrar. Asa ca PCRM e ceva strain societatii moldovenesti si deaceea trebuie scos in afara legii deoarece se bazeaza pe partile vulnerabile ale societatii. Voronin si Tcaciuc la fel face parte din cei vulnerabili din societate.
 • +1 (3)
  Pentru - UNMOLDOVEAN ---- Viitorul RM depinde de toti noi
  cu asa gindiri pesimiste de ale dumneatale nu stiu unde putem ajunje Guverunul actual este unu profesionist si la sigur vom avea succese
 • 0 (0)
  " Cu toate acestea, guvernanții din țară sunt gata, sub orice pretext, pentru o perioadă nelimitată de timp și cu obiective neclare, să dea voie militarilor români să intervină pe teritoriul R. Moldova. Aceasta nu se va întâmpla”... Ce e Iura, ghiaghia Putin ţi-a dat din deget şi ţi-a comandat "Fas!!!"?
 • 0 (0)
  De nu le place ce le spui
  Sar în capul orişicui...
  Comuniştii nu-s fricoşi
  Comuniştii-s ...ticăloşi.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA