ora: 10:22, 04 iul 2013 4486
Autor: Cristina Buzovschi

Comuniștii au înaintat moțiuni simple pentru demiterea lui Marinuța și Sandu


Comuniștii au înaintat moțiuni simple pentru demiterea lui Marinuța și Sandu
Sandu și Marinuța
Colaj: UNIMEDIA/Andrei Gagiu
Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a înaintat moțiuni simple pentru demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Educației, Maia Sandu. În debutul ședinței de astăzi, 4 iulie, a Legislativului, deputații PCRM Anatolie Gorila și Inna Șupac au prezentat partea motivată a inițiativei privind demiterea celor doi membri ai Cabinetului de Miniștri, relatează UNIMEDIA.

Moțiunile simple au fost semnate de 33 deputați din fracțiunea PCRM și urmează să fie dezbătute în cadrul unei ședințe a Parlamentului, care va avea loc miercurea viitoare, 10 iulie. Deputații din grupul Dodon au anunțat că vor susține cele două moțiuni.

„Situația în domeniul apărării a degradat. Am sperat că purtând pe umeri epoleți va avea demnitatea de ofițer și va face pasul bărbătesc, va pleca benevol în demisie. Aflarea în continuare a dlui Marinuța în fruntea Ministerului Apărării va înrăutăți și mai mult situația în domeniul apărării statului și în domeniul soluționării conflictului transnistrean. Vitalie Marinuța a pierdut dreptul moral de a dirija politicile statului în domeniul apărării și de a exercita atribuțiile de conducere a Ministerului Apărării”, a menționat de la tribuna Parlamentului deputatul PCRM, Anatolie Gorila.

Prin moțiunea simplă înaintată împoriva ministrului Vitalie Marinuța, comuniștii au „constatat situație nesatisfăcătoare în domeniul Apărării, care ar pune în pericol viața și siguranța cetățenilor, și au remarcat eșecul politicilor din domeniul apărării și militar”. „Pentru ca să nu fim nevoiți să introducem o moțiune asupra activității întregului Guvern, dl Vitalie Marinuța urmează să fie demis”, a concluzionat parlamentarul.

În cazul Maiei Sandu, comuniștii au invocat lipsa de competentă și transparență în administrarea ministerului Educației.  Deputații PCRM s-au arătat nemulțumiți față de modul de organizare a sesiunii de BAC din 2013 și de procesul de optimizare a școlilor din țară.

„Aflarea în continuare a dnei Maia Sandu în fruntea Ministerului Educației va înrăutăți și mai mult situația în domeniul educației și va atrage consecințe grave pentru întreaga societate. În aceste circumstanțe, ministrul Maia Sandu a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educațional și de a se alfa la conducerea Ministrului Educației. Pentru ca să nu fim nevoiți să introducem o moțiune asupra activității întregului Guvern, Maia Sandu urmează să fie demisă”, a menționat Inna Șupac.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +12 (16)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +8 (12)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +9 (13)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +4 (8)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +2 (6)
      Comentariul a fost șters de redacție.
   • +4 (8)
    Comentariul a fost șters de redacție.
    • +2 (6)
     Comentariul a fost șters de redacție.
     • +1 (5)
      Comentariul a fost șters de redacție.
  • 0 (2)
   daca 40% de copii care au picat la bac is coministi atunci aceasta tara nu mai iese din glodul in care este
  • -1 (1)
   Sunt deacord,datorita noilor reguli in privinta BAC-ului,s-a aflat cine si ce cunostinte are.Maia Sandu bravo,comunistii se tem ca rudele lor nu au dat sau nu vor da BAC-ul.
  • -1 (1)
   Comunarii sunt niste degradati !! Ca consecinta ei sunt cointeresati si constienti , ca o sociietate mai agramata ---ESTE O TURMA COMODA PENTRU < VOJDIUL> lor ,,, PROSTANACUL VORONA !!!

   Sunt cetățean activ
 • +5 (7)
  Marinuta pentru ce sa fie demis pentru ca a facut declaratii ca isi face bine treaba sau pentru sinucigasii care o faceau si acasa? Cel mai bine daca la noi sar atrage atentie la jopa cu drumurile, cu salarii de cersetor, cu aspectul dezastruos al oraselor si satelor.
 • 0 (6)
  Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (9)
   Comentariul a fost șters de redacție.
  • +3 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (4)
  Мечтать не вредно.
 • +4 (6)
  Nu stiu care este motivul oficial pentru care au cerut demisia ministrului invatamantului. Daca este pentru faptul ca nu a permis elevilor sa copie la examen, atunci imi dau seama ca PCRM-ului ii este frica ca le dispare electoratul...
  Sa nu uitam ca cei care au dat BAC-ul anul acesta nu sunt la scoala de 2 sau 3 ani. Acesta este rezultatul a 12 ani de scoala. O buna parte din perioada lor de studii a fost sub "ghidata" de strategia comunistilor pentru invatamant.
  Astfel, daca vor sa dea o palma ministrului de acum, sa-si dea o palma si lor si se demisioneze din functie. Sa fie si ei barbati daca asta pretind de la altii!
  • +3 (7)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • +3 (5)
  comunistii spurcati sa-si inchida leoarbele!
 • +3 (5)
  Chiar mai uimeste pe cineva actiuniile " coloanei a 5 rusesti" in tot ceea ce functioneaza in tara asta? MAI CONTEAZA DOMNIILOR spuneti? Dar nu se observa cu ochiul liber ca comunistii dau in tot ceea ce merge bine si fac jocuriile Rusiei, pe motiv ca "uite ca rau merg lucruriile in Moldova" asta ca sa vada europenii si ca sa redirectioneze drumul nostru spre uniunea euroasiatica, trebuie sa fii prost sa nu vezi! Domniilor nu va lasati manipulati, asta e o FACATURA COMUNISTA cu scopul de a discredita imaginea si parcursul pro-european al RM! Nu vii se pare totusi anormal si indepartarea lui Octavian Ticu, imediat dupa ce a facut cursa pe biciclete Chisinau-Iasi, iar spotul suna cam asa "uniti prin miscare"! Aici e mana Moscovei prin interpusii sai: PSRM, PCRM, si independentii si acolitii lor! Maia Sandu si Vitalie Marinuta trebuie sa ramana!

  Sunt cetățean activ
 • +3 (5)
  Iaca şi komuno-trădătorii din coloana a 5 a Moscovei au început să cânte pe 2 voci cu teroriştii ruşi din transnistria.....
  N-ui de mirare, era de aşteptat.
  Komuno-trădătorii lui Voronin ţintesc în armată - să decapiteze Ministerul Apărării, să puie în fruntea lui vre-un kkt de-alde dânşii: mai în scurt lucru clasic de diversionişti.
  Dar pe Sandu o folosesc ca halat de mascare: tare-i mai doare în cot pe komuno-trădători de soarta învâţămîntului. Asta am văzut-o noi în timpul "guvernării" lor - cu cât mai rău cu atât mai bine (pentru Moscva, desigur).
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (6)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (4)
  Nui nimic de mirare se loveste in cei care incearca ceva sa faca spre binele acestui jalnic popor, dar de ce aceste lepadaturi din PCRM nu ar cere capul lui Lazar sub conducerea caruia se distruge si se fura si putinul care a scapat de comunisti. Oare pe comunisti nui deranjaza faptul ca Lazar a declarat ca moldovenii sunt lenesi si nu vor sa lucreze pentru 200 de dolari nui nici o diferenta ori banditii lui Voronin sau a lui Plohotniuc toti sunt deo mama deacaia nici nusi scot ochii.
 • 0 (4)
  Comentariul a fost șters de redacție.
 • +2 (2)
  Referitor la comunistul-liberal-reformist Marinuta nu am nimic impotriva - sa plece caci prea multi tradatori avem. Pacat numai ca anume comunistii ii cer demisia caci nu asi vrea sa li se faca pe plac din alta parte :) Dar de Sandu - nici vorba. Cred ca-i unicul ministru din ultimul timp (pe linga Ticu) care are o tarie de caracter nemaipomenita. Bravo doamna Sandu, faceti regula, ajunge si asa prostime in fruntea statului. Avem nevioe de generatii destepte!
 • 0 (2)
  demitere-a lui marinuta o dirijaza kgb-ul, printr-o operatiune multitreptata ; 1)contrare cu Ghimpu si tradarea Liberalilor- 2) comentarii publice apolitice = demitere ! Actiune secreta in trei pasi ! marinuta nu convine kgb-ului pentru-ca prea este prieten cu NATO. 2. MARINUTA NU CONVINE KGB-ULUI PENTRU-CA A FACUT STUDIILE IN SUA !!!!!!!!! KGB-ul dirijaza politica "cadre" in RM. Da, unul din deputatiii comunisti propune demiterea . " Agentii de influenta" a kgb-ului sustin initiativa. O actie "in trei pasi" si un ministru foarte profi dar absolut prost in politica este demis. Lobbyist-ii pro-kremilinisti au facut un lucru de laudat! Coloana a 5-ea in actiune ! Si nu mai dai de capat cine reprezinta kgb-istii si lobbyist-ii pro-kremlinisti . Dute de cauta cine minuieste interesele kremlinului !!!! (ac in stog de fin ) marinuta fiind un ministru foarte profi dar prostanac in politica va merge sa stinga patlagele !
 • +2 (2)
  Sandu! Se contureaza o personalitate ce face parte din 4-5% de umani ce nu mint si nu fura (patologie, caci 95% de personalitati fura si mint, fura si mint si fara motiv si cu motiv) . Noi suntem numai 4-5% ce suntem adicti de a fi cinstiti in toate (da, e ca o maladie psycho) dar asa este ! Si Sandu-ministru este asa o personalitate. Gresala doamnei este ca cu asa visiuni nu ai ce cauta in politica ! Politicienii 99% sunt minciunisi si hoti! Da , ei asa nu socot dar, statistica sociologica dezvalue personalitatile politice anume asa!
 • +2 (2)
  In caracteristica psychologica a politicienilor RM numai dl. Ghimpu este om cinstit ! "Ghimpu nu-imi este prieten dar adevarul este mai presus " !!!!!! Si cum de el are unele succese? Straniu ! El (Ghimpu) nu este om politic (nu poate minti si nu fura ) . El are alta maladie , el este inflacarat de idea dreptatii universale! Idea "vrem dreptate " este motorul si sursa de enrgie ce il mina pe Ghimpu sa faca politica! Politicienii RM fac politica din motivul de imbogatire personala si siguranta personala in societate ! Ghimpu ,face politica, pentru ca este un IDEALIST ! El totus crede in justitia ideala, politica cinstita, .... idealist si basta !
 • 0 (2)
  Marinuta, scoate Maica si dati demisia ambii
 • 0 (0)
  Comuniștii spun: ”„Aflarea în continuare a dnei Maia Sandu în fruntea Ministerului Educației va înrăutăți și mai mult situația în domeniul educației și va atrage consecințe grave pentru întreaga societate. În aceste circumstanțe, ministrul Maia Sandu a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educațional și de a se alfa la conducerea Ministrului Educației. Pentru ca să nu fim nevoiți să introducem o moțiune de cenzură asupra activității întregului Guvern, Maia Sandu urmează să fie demisă”, a menționat Inna Șupac.” Cât cinizm și populizm ieftin.Ei au uitat de foștii lor miniștri L. Șavga? Gh. Sima. Niște ”cozi de topor” și agramați. Inna Șupac și toți comuniștii nici nu înțeleg ce înseamnă a fi meneger. Bravo, Sandu! Bravo. Nici nu face să le răspundeți retrograzilor comuniști. Mai mult - ceea cea izbutit d-na Sandu e un bun început. D-na Ministru Sandu e o personalitate cu verticalitate - a izbutit respectarea&#8230;
 • 0 (0)
  ...în linii mari a metodologiei BAC. Noi actualmente avem mare nevoie de asemenea personalități și la alte ministere. Mai cu seamă la cârma ministerelor finanțelor, economiei, inspectoratului fiscal, vamă, agriculturii(alias ministerul ”vaca sfântă”), DNA. Spre regret, nu avem asemenea personalități. Politicienii sunt minciunoți și tălhari, fără demnitate. Toată clasa politică de azi s-au perindat la cârma țării. Î-i cunoaștem pe toți... Nici unul nu merită să se afle la putere. Actualmente nici nu avem cu cine vota. Poate, cu Ghimpu. Situația reală din sfera educației e și situația reală din Moldova. În așa țară nimic nu poate fi mai bun - toate domeniile vieții economice și sociale sunt corupte la toate nivelurile. De la cea mai mică primărie până-n vîrful piramidei puterii - guvern, parlament, președenție. Toți au o singură misiune - de-a fura. Fiecare la nivelul său. Hala de așa stat! Rușine!!! Iar d-na Sandu merită și poate&#8230;
 • 0 (0)
  Iar d-na Sandu merită și poate fi un bun președinte al Moldovei!!! Socieitatea noastră are o vitală nevoie de asemenea personalități. D-nă Sandu, sus capul! Aveți o misiune deosebită - de-a arăta tuturor cum trebuie să-și indeplinească misiunea toți demnitarii de toate nivelurile. Sunteți o personalitate ”Jos pălăria!”. Toți acei, care-și doresc un viitor în această țară, sunt cu și pentru dumneavoastră!!!
 • 0 (0)
  Doi sizofrenici incearca sa de-a doi ministri afara asta deja e prea mult, se vede ca acestia au pacatuit prea mult in fata celor doi. Comunisti incearca sa faca haos in orice partid numai ca sa revina ei la putere. Dar de data asta nu vad nici un motiv ca acesti sa fie ati afara numai pentru faptul ca fac regula in tara.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA