Citește toate știrile la acest subiect

Comuniștii au înaintat moțiuni simple pentru demiterea lui Marinuța și Sandu

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor a înaintat moțiuni simple pentru demiterea ministrului Apărării, Vitalie Marinuța, și ministrului Educației, Maia Sandu. În debutul ședinței de astăzi, 4 iulie, a Legislativului, deputații PCRM Anatolie Gorila și Inna Șupac au prezentat partea motivată a inițiativei privind demiterea celor doi membri ai Cabinetului de Miniștri, relatează UNIMEDIA.

Moțiunile simple au fost semnate de 33 deputați din fracțiunea PCRM și urmează să fie dezbătute în cadrul unei ședințe a Parlamentului, care va avea loc miercurea viitoare, 10 iulie. Deputații din grupul Dodon au anunțat că vor susține cele două moțiuni.
Comuniștii au înaintat moțiuni simple pentru demiterea lui Marinuța și Sandu
Sandu și Marinuța (Colaj: UNIMEDIA/Andrei Gagiu)

„Situația în domeniul apărării a degradat. Am sperat că purtând pe umeri epoleți va avea demnitatea de ofițer și va face pasul bărbătesc, va pleca benevol în demisie. Aflarea în continuare a dlui Marinuța în fruntea Ministerului Apărării va înrăutăți și mai mult situația în domeniul apărării statului și în domeniul soluționării conflictului transnistrean. Vitalie Marinuța a pierdut dreptul moral de a dirija politicile statului în domeniul apărării și de a exercita atribuțiile de conducere a Ministerului Apărării”, a menționat de la tribuna Parlamentului deputatul PCRM, Anatolie Gorila.

Prin moțiunea simplă înaintată împoriva ministrului Vitalie Marinuța, comuniștii au „constatat situație nesatisfăcătoare în domeniul Apărării, care ar pune în pericol viața și siguranța cetățenilor, și au remarcat eșecul politicilor din domeniul apărării și militar”. „Pentru ca să nu fim nevoiți să introducem o moțiune asupra activității întregului Guvern, dl Vitalie Marinuța urmează să fie demis”, a concluzionat parlamentarul.

În cazul Maiei Sandu, comuniștii au invocat lipsa de competentă și transparență în administrarea ministerului Educației.  Deputații PCRM s-au arătat nemulțumiți față de modul de organizare a sesiunii de BAC din 2013 și de procesul de optimizare a școlilor din țară.

„Aflarea în continuare a dnei Maia Sandu în fruntea Ministerului Educației va înrăutăți și mai mult situația în domeniul educației și va atrage consecințe grave pentru întreaga societate. În aceste circumstanțe, ministrul Maia Sandu a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educațional și de a se alfa la conducerea Ministrului Educației. Pentru ca să nu fim nevoiți să introducem o moțiune asupra activității întregului Guvern, Maia Sandu urmează să fie demisă”, a menționat Inna Șupac.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub