ora: 13:26, 08 iul 2014 6487

Compania care a pornit curățarea râului Bîc, sancționată cu amenzi de 50 mii lei


Compania care a pornit curățarea râului Bîc, sancționată cu amenzi de 50 mii lei
Foto: chisinau.md
Compania, care într-un proiect al Primăriei municipiului Chișinău, a început lucrările de curățare a râului Bîc a fost sancționată deja de două ori cu amenzi în valoare de 50 mii lei de către Inspectoratul Ecologic. Cel puțin asta a declarat primarul Capitalei Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV, relatează UNIMEDIA.
 
Potrivit lui, Inspectoratul Ecologic ar trebui să-i sancționeze pe cei are murdăresc râul, nu pe cei care vor să-l curețe.
 

„Am ajuns la situații ridicole când Inspectoratul Ecologic a emis o prescripție și a pus două amenzi antrepronorului, în valoare de aproape 50 mii lei, pentru curățarea râului Bîc. Noi avem problema cu râul deja de ani de zile, se inundă orașul. A fost înnămolit în totalitate și a crescut și niște stuf. (...) Am ajuns să curățăm râul din centrul orașului și sunt puse bețe în roate de către Inspectoratul Ecologic pe motiv că este afectată flora și fauna din râu, câteva broaște și câteva tufe de stuf, atunci apare o problemă de logică cel puțin”, a declarat Chirtoacă revoltat.
 
Reamintim că la sfârșitul lunii mai, Primăria municipiului Chişinău a demarat lucrări de curăţare a albiei râului Bâc, pe o lungime de 3,6 km, în perimetrul străzilor Feredeului - Petru Rareş.
 
Prin intermediul proiectului, autoritățile locale încearcă să evacueze nămolul şi să lărgească albia râului Bîc, astfel încât să prevenină inundaţiile străzii Albişoara, în zona podului de lângă Circ, care era afectată de fiecare dată în urma ploilor torenţiale. Între timp, lucrările au fost stopate de către Inspectoratul Ecologic pe motiv că lipsește un studiu de impact asupra mediului.
 
 
Proiectul demarat de autoritățile locale prevede, de asemenea, amenajarea şi salubrizarea canalelor pluviale din zonă. Proiectul tehnic pentru curăţarea albiei râului Bîc a fost realizat de către Institul de Proiectare a Sistemelor de Gospodărire a Apelor „Acvaproiect”. Costul proiectului este de 3 milioane lei, bani prevăzuţi în bugetul municipal pentru anul 2014. Termenul preconizat pentru realizarea proiectului este de 3 luni. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (10)
  Consider ca personalul de la ministerul mediului a fost mituit ca sa amendeze, ca sa demonstreze populatiei cu cite greutati se confrunta Chirtoaca !!!
 • +11 (13)
  Asta DA guvernare, rahati nu alt ceva, bai puneti mina singuri si curatitil daca nu va place de Chirtoaca. Chear ma bucuram cind am vazut ca se face acest lucru din partea Primariei.
  • +7 (9)
   nu e problema ca nu le place. toti se tem de chirtoaca, fiindca mai devreme sau mai tarziu toti pleaca la inchisoare, filipoc, gandon, plohish etc
   • +1 (3)
    Q10, consider ca ai uitat azi creerii acasa si acum scrii din subsolurile PLDM cu creeri de imprumut. Ca e innamolit Bacu - e rau primarul. S-au apucat sa-l curete - tot rau ramane. Pai ce naiba vreti, ma, sa va mai faca atunci? Sa va dea si o limba'n partea moale? Frigizilor!
 • +10 (10)
  P*LeDeMe si metodele comuniste in actiune
 • +9 (9)
  Ca la moldoveni. Cand nimeni nu face nimic toti urla ca nu se face nimic. Cand cineva face ceva acei care urlau pun bete in roate.
  Mai moldoveni (cei de la ministerul ecologiei si restul), da voi ce vreti de la viata ?
  • +6 (6)
   Asai cind dai bacul cu mita, dupa asta prin cumatri ajungi sa lucrezi in vreun minister..
 • -4 (8)
  Asa o impresie de parca Dorin ii prima zi la primarie,
  cum bre sa nu stii leagea daca esti primar?
  Numai scuze.. poate ai nevoie de odihna un pic.
  ps. cind te apuci sa faci ceva, fa-o respectint legea, macar ca uneori pare stupida...
 • 0 (2)
  Despre oamenii astia se poate de spus un simplu cuvint
 • +1 (1)
  Carui partid apartine ministerul ecologiei?
  • 0 (2)
   Se pare ca Partidului Prostilor si Idiotilor.
 • +1 (5)
 • +1 (3)
  cei de la ecologie sa easa si sa curate riul gandonii !!
 • +2 (2)
  de-ati sti cine sta in fruntea agentiei ecologice chisinau!? chiar fostul proteje alprimarului, adrian boldurescu, omul cu care chirtoaca isi impartasea toate gandurile si care, cumar fi,s-ar fi dus de buna voie din cadrul directiei de transport a primariei.
 • +4 (6)
  Baeti,ce-i care se uita la frumusete-excavator oeri copaci,si nu ciesc ce-i scris mai sus;proectul nu-i facut de Chirtoaca,sa sariti la gitul lui;proectul este facut de catre Institutul de Proectare care,costa 3 milioane de lei;ace-i care,nu se gindesc la oameni,ce sufera permanent la dezastrul ploilor din preajma riuletului,ace-i care,se gindesc la broscute,socot ca,sint contra oamenilor;Chirtoaca,trebue sa miarga pina la finizarea si curaterea riuletului ca,face pentru oameni,nu pentru broaste.Bravo,Chirtoaca!

  Sunt cetățean activ
  • +3 (3)
   Aveti perfecta dreptate !!!
   Cine vra sa lucreze gaseste cum , dar cei ce nu vor - gasesc o mie de pricini adevarate si neadearate ca sa nu faca nimic si plus la asta sa si mai faca si rau cuiva, adica noua chisinauienilor !!!
   Jos mafia prostilor !!!
   JOS MAFIA PROSTILOR !!!
 • +2 (2)
  Sunt forte mulți incompetenți care ne guvernează, iar ca dovadă, se confirmă prin exemplu Ministerului Mediului ca atitudine la curățirea, îngrijirea, amenajarea teritoriului în prejma albiei râului.
  Stimați ziariști, nu fiți indiferenți, este totuși orașul nostru și nu al birocraților incompetenți de la MM. Cereți socoteală de ce au ei așa atitudine față de mediul înconjurător.
 • -4 (8)
  Da, hai sa curatam bicul, sh sa taiem toti copacii pe raza de 1 kilometru, tare destept mai este si primaru asta, cum de n-a primit premiul nobel inca ?! Regulile sunt reguli pentru toti si trebuiesc respectate! Cu asa haimana de primar nici la pastele calului nu ajungem noi in Uniunea Europeana!
 • +1 (3)
  Ministerul Mediului a rezolvat toate problemele ecologice din Moldova si nu mai are alta traba decat sa puna bete'n roate la curatarea Bacului...
 • 0 (0)
  - Ecologia legalizează politica lupului. aforism de Valeriu Butulescu din Stepa memoriei.
 • 0 (0)
  Inspectoratul de stat e condus de PLDM. In frunte cu Vitalie CURARARI fost gunoi(tradus din rusa), care nu face altceva decit ce a facut si pina a fi un gunoi. http://inseco.gov.md/functii-de-conducere/
  https://www.google.md/search?q=Vitalie+CURARARI&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=u_C8U8HiOOzb7AbD34DACQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1152&bih=773
  Aici iar filat cornoratul sea bagat coada.
 • 0 (0)
  http://www.jurnal.md/ro/news/seful-adjunct-al-inspectoratului-ecologic-de-stat-prins-cu-mita-1167957/
 • 0 (0)
  Constantin CRÎŞMARU şef adjunct Inspectoratul Ecologic de Stat
 • 0 (0)
  http://www.investigatii.md/index.php?art=755

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA