ora: 11:25, 08 mai 2014 2233
Autor: Cristina Buzovschi

Coaliția Pro-Europeană încearcă să stabilească data alegerilor parlamentare


Coaliția Pro-Europeană încearcă să stabilească data alegerilor parlamentare
Poză simbol
Foto: infoprut.ro

Alegerile parlamentare ordinare din toamnă ar putea avea loc vineri, pe 28 noiembrie sau duminică, pe 30 noiembrie. Discuții în acest sens au fost purtate astăzi, 8 mai, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, relatează UNIMEDIA.

Liberal-reformatorii vehiculează data de 28 noiembrie. „Am discutat și fixarea datei alegerilor parlamentare, în Parlament, printr-un proiect de lege. Să fie foarte clar. Conform legislației în vigoare, și a fost anunțat și mai înainte, pe 28 noiembrie. Aceasta este data orientativă”, a menționat co-președintele PLR, Ana Guțu, după ședința Coaliției Pro-Europene.

„Pentru a risipi anumite supoziții, că Coaliția nu poate să-și asume date concrete, că am dori să anulăm alegerile, vom stabili în timpul cel mai apropiat data alegerilor pentru a risipi toate aceste îndoieli. Cred că până la ședința parlamentului de săptămâna viitoare un proiect în acest sens va fi pregătit. Numirea acestei date este imperioas necesară”, a menționat la rândul său, președintele PLR, Ion Hadârcă.

Liberal-democrații insistă în continuare pe data de 30 noiembrie, ziua de duminică. „Alegerile parlamentare vor avea loc duminică, pe 30 noiembrie. Așa este firesc. Ar fi bine ca această dată să fie decisă şi prin hotărârea a Parlamentului. Noi considerăm că trebuie să stabilim data, ca să existe previzibilitate, ca să nu fie nici aici speculații”, a spus la rândul său, președintele PLDM, Vlad Filat.

Președintele PD, Marian Lupu, nu a făcut declarații în acest sens pentru presă.

UNIMEDIA precizează că mandatul actualei componențe a Parlamentului expiră la 28 noiembrie 2014. PLDM, prin intermediul lui Vlad Filat, a oferit drept reper ziua de 30 noiembrie pentru scrutinul electoral din toamnă. Organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare ordinare din 2014 va costa 52 milioane de lei. 

 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  SEMN
  Când strigă deputatul
  „Eu Vă iubesc pe Voi!”
  Şi ţine sfat cu electoratul,
  E semn că vin... alegeri noi.
  • +5 (11)
   Indiferent cind va fi data acestor alegeri cred ca rezultatul lor este destul de clar pentru toti, majoritatea voturilor vor fi luate de democrati care acum cunt in coalitie si astfel parcursul european va fi asigurat.

   Sunt cetățean activ
   • -3 (5)
    Aceasta tara are un viitor frumos, aceste alegeri cu siguranta vor reconfirma dorinta cetatenilor RM de a merge spre Uniunea Europeana. Astfel in cea mai mare masura vor fi votate partidele PD si celelalte doua din coalitie.
    • +10 (14)
     Oameni buni daca a spus normal PLDM , pe 30 noiembrie, atunci cind si termenul limita este , atunci e si duminica , despre care 28, unde , care vineri cei cu voi.
     Astea din PDM nu stiu ce vr, intind ata. ce nu reusesc sa aplice niste scheme pina in toamna sau ce??
     • +9 (13)
      Normal este pe 30, eu sunt deacord, este duminica , mai tirziu nu se poate ce o sa faca campanie in sarbatori sau ce???
      Despre Vineri nici discutie nu trebuie sa mearga.
      • +8 (12)
       In Noiembrie pe 30, asta e data normala, eu sustin aceasta data, PLDM ca intotdeauna se gindeste cind propune ceva.
       • +6 (10)
        Pai, sa privim lucrurile obiectiv, cea mai potrivita data pentru petrecerea alegerilor este 30 noiembrie si sper asa sa fie.
        • -1 (1)
         Pledez pentru fata de 30 noiembrie.
         Total deacord!
         • +1 (3)
          Sunt de acord cu cei din PLDM 30noiembrie este cea mai reusita zii pentru asa evenimente.PLDM vine cu initiative frte reusite si bine analizate din fiecare punct de vedere .O echipa de succes
          • 0 (2)
           30 noembrie este ziua cea mai reusita pentru toti.PLDM intodeauna analizeaza pina la ultimul amanunt si atunci cind declara ceva este foarte bine prezentat
   • +8 (12)
    Dupa mine, 30 noiembrie este data perfecta pentru petrecerea alegerilor, intrucat nu este in toiul sarbatorilor de iarna, timpul este favorabil organizarii manifestatiilor, petrecerii campaniei electorale. Astfel, vom pasi in anul 2015 cu o guvernare functionabila si cu un buget aprobat.
    Democratii doreau sa petreaca alegerile in februarie, dar, fiti seriosi, cine o sa vie, in plina iarna, la urnele de vot? Cum o sa se petreaca campania electorala?
   • +7 (11)
    Din cate vedem, PLDM a venit cu cea mai buna propunere, intrucat aceasta data este convenabila si pentru cetateni, si pentru politicieni, si pentru Republica Moldova.
   • +5 (9)
    Cred ca nu va fi nimic schimbat,si cum a declarat Filat vor fi pe 30 noiembrie,si nu vad de ce ar trebui schimbata data...

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA