Coaliția Pro-Europeană încearcă să stabilească data alegerilor parlamentare

Alegerile parlamentare ordinare din toamnă ar putea avea loc vineri, pe 28 noiembrie sau duminică, pe 30 noiembrie. Discuții în acest sens au fost purtate astăzi, 8 mai, în cadrul ședinței coaliției de guvernare, relatează UNIMEDIA.

Coaliția Pro-Europeană  încearcă să stabilească data alegerilor parlamentare
Poză simbol (Foto: infoprut.ro)

Liberal-reformatorii vehiculează data de 28 noiembrie. „Am discutat și fixarea datei alegerilor parlamentare, în Parlament, printr-un proiect de lege. Să fie foarte clar. Conform legislației în vigoare, și a fost anunțat și mai înainte, pe 28 noiembrie. Aceasta este data orientativă”, a menționat co-președintele PLR, Ana Guțu, după ședința Coaliției Pro-Europene.

„Pentru a risipi anumite supoziții, că Coaliția nu poate să-și asume date concrete, că am dori să anulăm alegerile, vom stabili în timpul cel mai apropiat data alegerilor pentru a risipi toate aceste îndoieli. Cred că până la ședința parlamentului de săptămâna viitoare un proiect în acest sens va fi pregătit. Numirea acestei date este imperioas necesară”, a menționat la rândul său, președintele PLR, Ion Hadârcă.

Pub

Liberal-democrații insistă în continuare pe data de 30 noiembrie, ziua de duminică. „Alegerile parlamentare vor avea loc duminică, pe 30 noiembrie. Așa este firesc. Ar fi bine ca această dată să fie decisă şi prin hotărârea a Parlamentului. Noi considerăm că trebuie să stabilim data, ca să existe previzibilitate, ca să nu fie nici aici speculații”, a spus la rândul său, președintele PLDM, Vlad Filat.

Președintele PD, Marian Lupu, nu a făcut declarații în acest sens pentru presă.

UNIMEDIA precizează că mandatul actualei componențe a Parlamentului expiră la 28 noiembrie 2014. PLDM, prin intermediul lui Vlad Filat, a oferit drept reper ziua de 30 noiembrie pentru scrutinul electoral din toamnă. Organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare ordinare din 2014 va costa 52 milioane de lei. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub