Coaliția de guvernare salută decizia Uniunii Europene

Reprezentanții coaliției de guvernare au salutat decizia Uniunii Europene privind urgentarea procesului de semnare de către Republica Moldova a Acordului de Asociere. Potrivit lor, decizia este una strategică, având în vedere tensiunea din regiune, transmite UNIMEDIA.

 

Coaliția de guvernare salută decizia Uniunii Europene
(Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Noi nu avem restanțe de ordin legislativ sau tehnice care ne-ar împiedica semnarea Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. Avem un ritm bun pe această dimensiune, de aceea decizia partenerilor de a accelera procesul este bine argumentată și nu este un avans nemeritat”, consideră liderul fracțiunii parlamentare al PLDM, Valeriu Streleț.
 
Liderul grupului PD din Parlament, Marian Lupu consideră că această decizie este un răspuns pozitiv la demersurile făcute anterior de PD, cât și de colegii din coaliția de guvernare. „Inițial, acest termen era pentru sfârșit de august, început de septembrie. Noi am cerut să fie grăbită procedura de semnare având în vedere situația dramatică care se atestă în regiunea noastră. Situația se arată a fi instabilă și de aceea era nevoie de a reasigura că acest exercițiu de semnare și ulterior de ratificare a acestui Acord. Apreciez foarte înalt și să mulțumesc autorităților de la Bruxelles, din statele membre ale Uniunii Europene pentru că au aplecat urechea a argumentele aduse de Republica Moldova”, a menționat președintele PD.
 
Și Partidul Liberal Reformator salută declarațiile făcute de președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. „Ne bucură foarte mult această decizie, mai ales că am putea ratifica Acordurile înainte de vacanța de vară a deputaților și până la dizolvarea Parlamentului”, a punctat co-președintele PLR, Ana Guțu.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub