ora: 12:26, 21 mar 2014 2976 7 Autor: Cristina Buzovschi

Coaliția de guvernare salută decizia Uniunii Europene


Coaliția de guvernare salută decizia Uniunii Europene
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Reprezentanții coaliției de guvernare au salutat decizia Uniunii Europene privind urgentarea procesului de semnare de către Republica Moldova a Acordului de Asociere. Potrivit lor, decizia este una strategică, având în vedere tensiunea din regiune, transmite UNIMEDIA.

 

„Noi nu avem restanțe de ordin legislativ sau tehnice care ne-ar împiedica semnarea Acordului de Asociere și Acordului de Liber Schimb. Avem un ritm bun pe această dimensiune, de aceea decizia partenerilor de a accelera procesul este bine argumentată și nu este un avans nemeritat”, consideră liderul fracțiunii parlamentare al PLDM, Valeriu Streleț.
 
Liderul grupului PD din Parlament, Marian Lupu consideră că această decizie este un răspuns pozitiv la demersurile făcute anterior de PD, cât și de colegii din coaliția de guvernare. „Inițial, acest termen era pentru sfârșit de august, început de septembrie. Noi am cerut să fie grăbită procedura de semnare având în vedere situația dramatică care se atestă în regiunea noastră. Situația se arată a fi instabilă și de aceea era nevoie de a reasigura că acest exercițiu de semnare și ulterior de ratificare a acestui Acord. Apreciez foarte înalt și să mulțumesc autorităților de la Bruxelles, din statele membre ale Uniunii Europene pentru că au aplecat urechea a argumentele aduse de Republica Moldova”, a menționat președintele PD.
 
Și Partidul Liberal Reformator salută declarațiile făcute de președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. „Ne bucură foarte mult această decizie, mai ales că am putea ratifica Acordurile înainte de vacanța de vară a deputaților și până la dizolvarea Parlamentului”, a punctat co-președintele PLR, Ana Guțu.
 

Comentarii (7)
 • +2 (8)
  Acum sintem mai aproape ca niciodata de semnarea acordului de asociere si aplicarea acestuia. Din partea Moldovei au fost depuse toate eforturile si argumentele pe care le-au adus Lupu,Leanca sau Corman in vederea atingerii acestui scop au fost un punt forte. Am obtinut increderea din partea UE si asteptam cit mai repede semnarea acestuia acord!

  Sunt cetățean activ
  • 0 (6)
   Inseamna ca trebuie sa mergem inainte si sa ne asteptam pina in vara la semnarea Acordului de Asociere cu UE.
   Poate si sunt restante insa sunt convins ca timpul le va aranja pe toate la locul lor.
   Desigur ca la mijloc merge vorba si despre conjuctura politica din regiune, anume situatia din Ucraina. Totusi, noutatea cutare trebuie sa ne bucure.
   • 0 (6)
    Plus ca semnarea acordului propriu-zis va aduce mai multe investitii in tara, iar asta inseamna nu altceva decit crearea a noi locuri de munca.
    • -2 (6)
     Intr-adevar acum situatia din regiune nu este deloc stabila si trebuie sa asiguram si o securitate necesara a tarii noastre,sa fie luate niste decizii pentru pace. Perspectiva pe care o are RM in calea europeana se subintelege din dorinta societatii de a avea un stat de drept in care sa poate sa-si realizeze toate necesitatile,din dorinta statului de a avea o economie trainica asociata economiei de piata din UE. Avem nevoie de colaborare dar si de foarte multa munca pentru aplicarea acestui Acord de Asociere.

     Sunt cetățean activ
     • -4 (6)
      Si mai este nevoie si de actiuni concrete, diferite proiecte etc. Ca oamenii s-au saturat sa tot auda vorbe. Aruncau unii cu pietre in PD chipurile acest partid nu vrea integrarea Moldovei in UE, dar, din cite vedem, ei au contribuit alaturi de colegii sai din coalitie foarte mult la urgentarea procesului de semnare a Acordului de Asociere.
      • -4 (6)
       Nu cred ca trebuie sa existe pretentii fata de PD. A contribuit foarte mult alaturi de colgeii de coalitie la promovarea cursului european al statului.
 • +3 (5)
  E important ca toti ne dorim sa intram cat mai repde in Uniunea Europeana. Avem nevoie de locuri de munca bine platite, de educatie europeana pentru copiii nostril si de oportunitati pentru tinerii care termina facultatea. Dupa cum isi arata toti intentiile, ar trebui ca in scurt timp sa semnam Acordul de Asociere.

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA