Coaliţia de guvernare: Lansăm o campanie de informare comună privind integrarea RM la UE

Coaliţia de guvernare pro-europeană s-a întrunit astăzi, 20 februarie, în prima şedinţă din acest an într-un format lărgit. Adunarea Generală a Coaliţiei s-a desfăşurat înainte de şedinţa Parlamentului. Deputaţii, miniştrii şi liderii Coaliţiei de guvernare au discutat diverse subiecte economice, sociale și politice.

După ședință, liderul PLDM Vlad Filat a declarat că obiectivul întâlnirii a fost subiectul integrării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Acesta a anunțat despre lansarea unei campanii de informare comune cu privire la integrarea europeană, informează UNIMEDIA.

Coaliţia de guvernare: Lansăm o campanie de informare comună privind integrarea RM la UE
Coaliția de guvernare (Colaj: UNIMEDIA)

„Au fost mai multe discuții, dar cel mai important subiect a fost cel al integrării europene. Deputații din coaliția majoritară sunt deputați responsabili sunt oameni cu experiență și sunt integri. Cetățenii trebuie să obțină informație veridică despre procesul de apropiere cu UE. Acesta este scopul campaniei de informare”, a precizat Filat.

Potrivit liderului PDM, Marian Lupu, fiecare partid din cadrul coaliției a lansat astfel de campanii, dar va fi mult mai eficient dacă vor lucra împreună. „Mesajul acestei campanii trebuie să ajungă în fiecare casă pentru că propaganda PCRM este bazată pe minciună”, a subliniat Lupu.

Pub

„Trebuie să ne sicronizăm acțiunile ca să fim mai eficienți. Promovarea avantajelor apropierii de UE este una din prioritățile noastre. S-au făcut niște demersuri și solicitări către conducerea coaliției pentru a forma un grup care va decide prioritățile, axarea asupra problemelor strategice, trebuie să fim atenți la toate acțiunile, să nu fim antrenați în acțiuni secundare”, a adăugat liderul PLR, Ion Hadârcă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub