ora: 11:47, 10 ian 2014 5356 36 Autor: Cristina Buzovschi

CNI a ajuns la concluzia că Plahotniuc a fost sincer


CNI a ajuns la concluzia că Plahotniuc a fost sincer
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședinte PD
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Vlad Plahotniuc și-a declarat toate proprietățile. Concluzia aparține membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI), care au verificat averea și veniturile fostului deputat democrat și le-au comparat cu veniturile și bunurile din declarația de avere a prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, transmite UNIMEDIA cu referire la moldovacurata.md.

CNI a luat decizia de a lua la „puricat” declarația de avere a lui Vlad Plahotniuc acum două luni, abia după ce democratul a anunțat că renunță la mandatul de deputat și, pentru a nu lăsa loc de speculații, i-a cerut Comisiei să îl verifice pentru a stabili dacă s-a îmbogățit sau nu cât timp a fost în Parlament.
 
Chiar dacă se lăuda anterior în presă că are televiziuni, hoteluri, bănci și chiar un avion, bunuri pe care nu și le-a trecut în declarația de avere, CNI a stabilit că politicianul nu a ascuns nimic atunci când și-a făcut declarația.
 
Comisia a verificat doar posibile încălcări ale regimului juridic al declarației de avere pentru anul 2012, nefiind în drept să verifice și declarațiile de avere depuse de politician în anii precedenți.
 
Potrivit presei, încălcările pe care le căuta CNI se regăsesc tocmai în declarațiile depuse în anii precedenți. Plahotniuc nu și-a indicat în declarațiile de avere de până în 2012 cel mai mare dintre apartamentele familiei, cel de 1.023,1 metri pătraţi. Cu excepţia ultimei declaraţii de avere, în niciuna dintre cele depuse anterior Plahotniuc nu a declarat proprietăţile deţinute de soţia sa, deşi legea îl obligă să o facă. În declaraţiile din anii precedenţi nu regăsim cele două garaje pe care le are în proprietate din 2009 şi nici alte două pe care le deţine din 2011. În declaraţiile anterioare nu figurează nici subsolul de 82,2 metri pătraţi pe care l-a cumpărat în 2011.
 
Președintele CNI, Anatolie Donciu, se explică: „Legea în baza căreia funcționează Comisia Națională de Integritate nu are efect retroactiv”.
 
Articolul integral poate fi citit integral aici. 

Comentarii (36)
 • -2 (58)
  Daca si-a declarat toate averile inseamna ca nu are ce sa ascunda si ca toate vorbele si invinuirile la adresa sa sunt niste zvonuri de prost gust, lansate de niste ziare iestine, care umbla cu minciunelile.
  • -5 (59)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Sa nu uitam ca Plahotniuc a renuntat la mandatul de deputat, automat si la imunitatea parlamentara. Odata ce a facut un asemenea pas, inseamna ca el nu are ce sa ascunda.
   • -4 (58)
    Plahotniuc a dat dovada ca este un politician de calbru. In orice caz, prin renuntarea sa la mandatul de deputat a aratat la toti ca nu a venit in politica ca sa se imbogateasca sau sa-si apere averile.
    • -4 (58)
     Nu am nimic impotriva lui Plahotniuc. Chiar dimpotriva, il stimez pentru tot ce face. Cu ajutorul sau mai multe spitale au fost renovate din tara. Centru Mamei si Copilului a fost dotat cu echipament si tehnica de ultima generatie. Plus la toate ca in calitate de deputat a avut o prestatie destul de reusita.
     • -4 (58)
      Vasile, aici trebuie sa-ti dau dreptate. Multe lucrui bune s-au facut in tara asta datoria sprijinului lui Plahotniuc, si sint sigur ca inca multe se vor face pe viitor.

      Sunt cetățean activ
      • -8 (54)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Roma, asa si este. Datorita lui Plahotniuc multe lucruri bune in tara s-au facut. Numai prin intermediul fundatiei sale cite scoli si biblioteci a ajutat.

       Sunt cetățean activ
       • -4 (54)
        Nu ca sunt un mare admirator de-al sau, insa idea lui de crea magazine sociale in tara pentru paturile social-vulnerabile din tara este foarte buna.

        Sunt cetățean activ
        • -5 (53)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Sigur ca ideea cu magazinele sociale este buna. In cazul de fata cred ca toti deputatii din parlament trebuie sa cada la un numitor comun si sa votez unanim proiectul ce prevede crearea magazinelor sociale.

         Sunt cetățean activ
         • -11 (43)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Vai ce multe laude aduce unui bandit care a furat Moldova dintrun colt in altul ,CNI a fost cumparat si voi acuma doriti ca sa dea un verdic corect??????????
          • -12 (42)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Dupa acest verdict Plahotniuk este cel mai cinstit om din Moldova Asta nustiu cui sai spuneti
     • -6 (54)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      Intr-adevar, fiind deputat a propus ca tinerii din tara sa fie scutiti de impozitul pe venit in primii trei ani de munca. Cu toate ca este om instarit a propus ca ocetatenii R.Moldova care au un venit anual de peste 500.000 lei sa plateasca un impozit pe venit de 25 %.
  • -4 (56)
   Nu stiu prea multe despre Plahotniuc, dar faptul ca este singur deputat din istoria RM care a avut curajul de a renunta la mandat doar ca sa puna capat speculatilor venite din partea dusmanilor politici mi-a fost deajuns.

   Sunt cetățean activ
   • +12 (14)
    cine dracul o sa-i faca ceva daca toti sunt cumparati de el...
 • +4 (58)
  Iar Politia Internationala (Interpol!)- in comparatie cu slugarnica si pervertita CNI - a fost si mai sincera! Or, CNI nu scoate o vorba despre averile (conturile) oligarhului oligofren din strainatati (Cipru, Rusia etc). In fine, stie si toaca din ceruri ca Plahoit reprezinta nomenclatura malefica (genocidul) de pana la 2009, in timpul, cat si dupa '09. Pe Beria/PolPot-niuk de Basarabia - capu'la golaniada - il doare in fese de tara, de popor, de independenta Justitiei, de CNI, CSJ, CSM, CC (toate din buzunarul sau si de la slitul sau igNOBIL) sau orice altceva ce nu are legatura cu bunastarea sa, a familionului sau mafiot sau a clanului subteran-criminal din care face parte. Nebunul politic - Plahoit - de la tabla de sah este ditamai gangsters, iar CNI, cu ale sale declaratii de-a dreptul ridicole si sfidatoare, se falesc, se pare, cu licenta de tampiti si lasi ordinari.
  • -4 (56)
   Deloc nu urmaresti ce se intimpla in tara. Incearca sa mai vezi si lucruri bune despre. Si crede-ma ca Plahotniuc face lucruri bune. Dac esti asa informat, poate mai prezinti si dovezi bine argumentate ca ar fi cautat de Interpol si numai stiu ce acolo...
   • -5 (51)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Despre care Interpol poate fi vorba cind singur Recean, ministrul MAI, a declarat ca Plahotniuc nu este cautat de nimeni. De nici un fel de interpol. Noncomformistul vorbeste intra'aiurea.

    Sunt cetățean activ
   • +15 (43)
    You want it up there!!! Nu suntem in Evul Mediu! Plahoit vrea sa para al dracului, vrea sa ofere senzatii tari, de parca s-ar afla intr-un bordel de duzina sau intr-o spalatorie de bani din Bangkok. Norocul nostru ca suntem la marginea UE si nu in centrul Africii. Dar nu numai aceasta e aspectul vrednic de dispret. Corida politico-pomenelor ca la carte este de tot blamul! Miselul si infectul, ticalosul ticalosit, care se preface cucernic in fata prostimii fraierite cu pungi de fasole, cauta sa isi justifice nerozia cu trufie, cu obraznicie si, neaparat, cu o premeditata sfidare forwardata. Pana si felul in care si-a facut declaratia se sprijina pe desantare netrebnica. Iar asta a devenit deja pandemica.
 • +14 (44)
  uauahaha ...plohotniuc = sincer ??? mai nu am cazut de pe scaun
  • -21 (31)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Foarte ironic din partea ta. Mai gindestete ca degraba o sa ai copii, o sa ai o sotie insarcinata, si atunci va trebui sa mergi pe la Centru Mamei si Copilului impreuna cu ea. La centrul care a fost modernizat din banii lui Plahotniuc. Nu zic ca copii tai vor merge la o vreo scoala care a fost sustinuta de Plahotniuc, unde au fost donate mai multe carti si asa mai departe. Sa fim mai buni si sa vedem si din alt punct de vedere situatia existenta.
   • +18 (30)
    toate aceste ce credeti voi ca sa reconstruit ,sau ceea ce s-a construit sunt banii nostri pe care totzi stiu ca ploho lea furat ...el cu o mana construieste si cu 2 fura....sa fim serios acesti oameni nu au ce cauta la guvernare...
    • -22 (30)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Plahotniuc a venit in politica deja bogat. Te rog sa prezinti informatii mai convingatoare ca a furat. Cu tot respectul, insa nu este prea convingator.
    • +20 (32)
     asta cum ar fi sa vin eu la putere fur tot ce pot ,ii cumpart pe toti si normal ca o sa spuna ca sunt curat si ca totul e legal..si sa nu spuna lumea ca fur construiesc vreo 2-3 spitale vreo 4 scoli si cate ceva ,,,
 • +16 (44)
  imi place primele comentarii ,cum se sustin si il lauda pe plohotniuc se vede ca sunt platiti pentru asta...
  • -19 (33)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Din cite stiu acesta este un forum liber de comentarii unde fiecare are dreptul sa-si exprime liber opinia. Sunt si oameni in Moldova care pot sa vada lucrurile si din alt punct de vedere. Sa nu fim penibili sa recunoastem ca Plahotniuc a facut si lucruri bune. Nu ma intereseaza trecutul sau atit timp cit dinsul finanteaza scoli din tara, spitale, doneaza sume enorm anual pentru promovarea tinerilor talente si asa mai departe.
   • -19 (33)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Fiecare are dreptul sa-si expuna parerea. Treaba ta ce gindesti, insa eu nu sunt platit de nimeni ca sa scriu pareri pe Unimedia. Am spus ceea ce gindesc si nu ma intereseaza parerile altora. Corect ai spus Victor - trebuie sa vedem si latura pozitiva. Sa nu ne uitam la oameni numai dintr-un unghi.
 • +17 (43)
  Da,Plohotniuc e sfint!!! Iusus Hristos nu altul. A muncit zi si noapte facind milioanele sale. I-ar in privinta renuntarii imunitatii parlamentare la ce ii trebue lui imunitate daca toti procurorii,judecatorii,avocatii...sunt in buzunarul sfintului Plohotniuc.Si daca cineva incearca sa vorbeasca adevarul despre acest sfint atunci vorbeste intra^aiurea.
  • -19 (33)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Da tu ce nu faci milioane daca esti asa de destept? Rog oameniii cind fac anumite invinuri sa vina si cu dovezi bine talmacite. Trebuie sa ne gindim ca milioanele lui Plahotniuc ofera locuri de munca bine platite in tara. Ofera ajutoare pentru cei saraci. Ofera sustinere celor tineri si talentati care nu se pot realiza, cu toate ca au toate calitatile necesare pentru acest lucru.
   • -20 (32)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Problema in tara asta consta in faptul ca unii prea mutl vorbesc fara sa stie anumite nuante. Sigur ca este stupid sa vorbesti fara sa prezinti probe. De cind au inceput invinuirile la adresa lui Plahotniuc - nimeni o dovada serioasa nu a prezentat.
 • +16 (42)
  Cînd nu comentează lingătorii în cur ai lui Filat, atunci comentează acei ce-l deservesc pe Plahotniuc. :)
  .
  Măi, lingătorilor în cur, voi încă nu v-ați săturat să mîncați la căcat?
  .
  La temă - doar un imbecil crede că un Plahotniuc sau un Filat, sau oricine de teapa lor, declară averea fără a se eschiva în nici un fel, fără mașinații și cu dorință arzătoare de a achita integral impozitele ca bătrînii sa-și primească pensiile, etc. :))
 • +14 (40)
  aceasta noutate suna la fel cum ! "nu nu, nu eu am fost cel care a furat vaca vecinului" asat pina ca vecinul sa afle ca vaca ia disparut )))
  • +21 (33)
   D-apoi, cum altfel? Lua-l-ar Atlantida! Deh.../ A fost odata ca-n povesti/ A fost la o adica/ Din regnuri porno-deputatesti/ O javra ce abdica/ Si era una la babaci/ Si hatra haimanaua/ Avea o minte ca de calti/ De te-apuca damblaua/ Si cu tupeu de ordinar coboara-n jos la electori/ Ca sa le dea in gura/ La piept nu-i strange el cu dor/ Caci sta infipt in p**a./
 • +3 (3)
  Plahoit nu a furat nimic! Banii singuri au venit la el! :D
 • +2 (2)
  cine crede ca plaha e cinstit e mai prost decit o oaie.off doamne tara prostilor.
 • +1 (1)
  Plahotniuc a ajuns la concluzia ca el a fost sincer ))))))

  Sunt cetățean activ
 • +1 (1)
  Clanul unui mafiot
  În ţară a adus infernul
  Şi-a pus cu labele pe bot
  Parlamentul şi guvernul.
 • +1 (1)
  Cine alt decit Donciu, sa fie sluga lui Plahotniuc?! Si normal ca omul va fi verificat si va fi numit sincer! Plahotniuc se pregateste de campania electorala, inca cite vorbe bune o sa auzim noi. Nicidecum cele rele... e prima persoana care trebuie sa fie bagata in puscarie.

  Sunt cetățean activ

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri