CNI a ajuns la concluzia că Plahotniuc a fost sincer

Vlad Plahotniuc și-a declarat toate proprietățile. Concluzia aparține membrilor Comisiei Naționale de Integritate (CNI), care au verificat averea și veniturile fostului deputat democrat și le-au comparat cu veniturile și bunurile din declarația de avere a prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, transmite UNIMEDIA cu referire la moldovacurata.md.

CNI a ajuns la concluzia că Plahotniuc a fost sincer
Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședinte PD (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

CNI a luat decizia de a lua la „puricat” declarația de avere a lui Vlad Plahotniuc acum două luni, abia după ce democratul a anunțat că renunță la mandatul de deputat și, pentru a nu lăsa loc de speculații, i-a cerut Comisiei să îl verifice pentru a stabili dacă s-a îmbogățit sau nu cât timp a fost în Parlament.
 
Chiar dacă se lăuda anterior în presă că are televiziuni, hoteluri, bănci și chiar un avion, bunuri pe care nu și le-a trecut în declarația de avere, CNI a stabilit că politicianul nu a ascuns nimic atunci când și-a făcut declarația.
 
Comisia a verificat doar posibile încălcări ale regimului juridic al declarației de avere pentru anul 2012, nefiind în drept să verifice și declarațiile de avere depuse de politician în anii precedenți.
 
Potrivit presei, încălcările pe care le căuta CNI se regăsesc tocmai în declarațiile depuse în anii precedenți. Plahotniuc nu și-a indicat în declarațiile de avere de până în 2012 cel mai mare dintre apartamentele familiei, cel de 1.023,1 metri pătraţi. Cu excepţia ultimei declaraţii de avere, în niciuna dintre cele depuse anterior Plahotniuc nu a declarat proprietăţile deţinute de soţia sa, deşi legea îl obligă să o facă. În declaraţiile din anii precedenţi nu regăsim cele două garaje pe care le are în proprietate din 2009 şi nici alte două pe care le deţine din 2011. În declaraţiile anterioare nu figurează nici subsolul de 82,2 metri pătraţi pe care l-a cumpărat în 2011.
 
Președintele CNI, Anatolie Donciu, se explică: „Legea în baza căreia funcționează Comisia Națională de Integritate nu are efect retroactiv”.
 
Articolul integral poate fi citit integral aici. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI