Citește toate știrile la acest subiect

”Circul din Chișinău” a revenit în proprietatea statului

Astăzi, 31 martie, Curtea de Apel Economică a decis declararea nulă a contractului încheiat în februarie 2008, între S.A. „Circul din Chişinău” şi un agent economic din Cipru. Astfel ”Circul Chișinău” a revenit în proprietatea statului.

Potrivit Procuraturii Generale, în baza contractului încheiat pe un termen de 29 ani, agentul economic a primit în folosinţă bunurile imobile ale S.A.„Circul din Chişinău” în sumă de aproximativ 70 milioane lei, fiind astfel, obligat să efectueze reconstrucţia clădirii. Compania, însă, nu şi-a onorat aceste obligaţii.  

”Circul din Chișinău” a revenit în proprietatea statului
(Colaj: UNIMEDIA)

UNIMEDIA amintește că, în anul 2006, în temeiul ordinului ministrului Culturii şi Turismului (pe atunci Artur Cozma), ÎS „Circul din Chişinău” a fost reorganizată în SA "Circul din Chişinău”.

Potrivit lui Boris Focşa, ministrul Culturii, contractul a fost semnat cu grave încălcări,
atunci când întreprinderea de stat a fost reorganizată în societate pe acţiuni, deoarece nu este suficient ca pe un astfel de contract să fie doar semnătura ministrului de resort.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI