Cine este Stephane Christophe Bride, candidatul la funcția de Ministru al Economiei

Stephane Christophe Bride este noua candidatură la postul de Ministrul al Economiei, propus de Partidul Democrat din Moldova, informează UNIMEDIA. 

Cine este Stephane Christophe Bride, candidatul la funcția de Ministru al Economiei
(Foto: www.linkedin.com)

Stephane Bride este de origine franceză, s-a născut la Senegal (Dakar) și este căsătorit cu o moldoveancă. A obținut cetățenia Moldovei la 26 decembrie 2013. 
 
 
Are în spate peste 20 de ani de experiență în domeniul audit și consultanță. Potrivit paginei sale de pe LinkedIn, a activat de-a lungul carierei sale în astfel de firme ca Ernst&Young sau Grant Thornton.
 

Liderul democrat susține că nu a fost ușor să-l convingă să vină la Minister. "După multiple discuții și consultații a acceptat să vină în această funcție. Este căsătorit cu o moldoveancă. Este și consilier pe comerțul în exterior al Franței. Ministerul Economiei este foarte complex și complicat. Direcția cheie este implementarea Acordului de asociere RM – UE. Pentru a avea rezultate reale, bune și dinamice am ținut să avem un candidat care să cunoască economia Moldovei, iar pe altă parte să cunoască bine standardele și normele UE pe domeniul economic și financiar", a declarat Lupu.

Stephane Bride vorbeşte fluent în patru limbi, inclusiv limba română. Potrivit VIP Magazin, Bride a venit pentru prima oară în Moldova în anul 1999 pentru a asista un client. Din 2001 își deschide propiul birou de consultanță la Chișinău. De asemenea, Stephane Bride este Consilier de Comerț Exterior al Franței în Republica Moldova și Trezorier al CCI FRANCE MOLDAVIE. 
 
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub