ora: 18:49, 11 feb 2015 13950

Cine este Stephane Christophe Bride, candidatul la funcția de Ministru al Economiei


Cine este Stephane Christophe Bride, candidatul la funcția de Ministru al Economiei
Foto: www.linkedin.com

Stephane Christophe Bride este noua candidatură la postul de Ministrul al Economiei, propus de Partidul Democrat din Moldova, informează UNIMEDIA. 

Stephane Bride este de origine franceză, s-a născut la Senegal (Dakar) și este căsătorit cu o moldoveancă. A obținut cetățenia Moldovei la 26 decembrie 2013. 
 
 
Are în spate peste 20 de ani de experiență în domeniul audit și consultanță. Potrivit paginei sale de pe LinkedIn, a activat de-a lungul carierei sale în astfel de firme ca Ernst&Young sau Grant Thornton.
 

Liderul democrat susține că nu a fost ușor să-l convingă să vină la Minister. "După multiple discuții și consultații a acceptat să vină în această funcție. Este căsătorit cu o moldoveancă. Este și consilier pe comerțul în exterior al Franței. Ministerul Economiei este foarte complex și complicat. Direcția cheie este implementarea Acordului de asociere RM – UE. Pentru a avea rezultate reale, bune și dinamice am ținut să avem un candidat care să cunoască economia Moldovei, iar pe altă parte să cunoască bine standardele și normele UE pe domeniul economic și financiar", a declarat Lupu.

Stephane Bride vorbeşte fluent în patru limbi, inclusiv limba română. Potrivit VIP Magazin, Bride a venit pentru prima oară în Moldova în anul 1999 pentru a asista un client. Din 2001 își deschide propiul birou de consultanță la Chișinău. De asemenea, Stephane Bride este Consilier de Comerț Exterior al Franței în Republica Moldova și Trezorier al CCI FRANCE MOLDAVIE. 
 
 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (30)
  pentru acesta legea permite dar pentru un procuror nu?
  • +2 (32)
   pai un procuror european ar incepe sa ii aresteze pe toti de prin parlament...la cat is de hoti
   • +9 (43)
    Lasa mai tu procurorul ca acolo el nu face nimic fara sa depolitizezi toate structurile de drept, dar uite un ministru al economiei asta inseamna o orientare directa spre paita europeana.
    • +8 (42)
     Si mai mult ca asta detine cetatenia Republicii Moldova si pentru acesta nu trebuie schimbata legislatia.
     • +8 (42)
      Desemnat de PD sigur caci e profesionist sinu ca e european, dar e totusi o garantie a aspiratiilor Pro Europene promovate de democrati.

      Sunt cetățean activ
      • +7 (43)
       Nici un analist nu putea sa se gindeasca ca PD-ul va susrprinde placut, cu aceasta echipa extraordinara as spune eu. Astept realizari frumoase si eficienta europeana d ela toti, nu doar de la domnul Bride.

       Sunt cetățean activ
       • +8 (40)
        Degeaba mai incearca liberalii cumva sa critice, nu fac decit sa para penibili, ca omul asta e ca o lumina pentru economia republicii Moldova. Nu au fost ei rai nici Candu si Lazar, dar de la asta nu stiu cum ma astept la mult mai mult.
        • +8 (38)
         Moldova Europeana, e Moldova in care se aspira la ceva mai bun intotdeauna, iar PD e partidul care a demonstrat ca sunt predispusi la schimbari radicale de dragule reeficientizarii.
         • +9 (39)
          El stie cum se face adevarata mare economie mondiala, cred ca experienta acumulata in Franta ii va fi tare de folos pentru a scoate Moldova din saracie.
          • +9 (37)
           Fromos nu? Omul potrivit la locul potrivit. Daca Moldova va avea o economie puternica atunci vom avea si salarii si pensii si sistem social bine asigurat si drumuri si de toate.
          • +8 (36)
           Da!!! Nu regret nici o secunda ca am votat PDM, acum chiar mi-a intrecut asteptarile. Se vede ca in acest partid se inainteaza cu adevarat specialisti si oameni competenti. Acest francez cred ca va produce un salt economic serios pentru Moldova...
          • +1 (1)
           stie, dar e foooaarte greu de convins, cum a zis Lupu, totul depinde de greutatea pungutei cu $$$. doar el e directorul Grant&Thornton; care a facut audit la cele trei banci cu buba... in raport totu e ok...
       • +7 (39)
        Minunat, daca totusi vrem sa ne integram in UE atunci trebuie sa avem un ministru al Economiei ce va sti sa bata la usile potrivite pentru a lega relatii economice puternice cu tarile din spatiul european.
        • -11 (31)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Iara de sus pin jos micatura de r*h*t, se putea de ales si un procuror european, numai ca au furat BEM si ala avea sa-i puna dupa gratii pe toti pentru asta.
       • -8 (30)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Care realizari frumoase? Trezestete la realitate, azi euro a fost 22 de lei si nu putea fi gasit nicaieri, da miine va fi si mai mare, pretul la electricitate creste, corespunzator si la restu produselor tot creste, medicamentele deja sau scumpit si nimeni nu asigura ca asta e ultima scupire. Inca inainte de anul nou se promitea ca va scadea pretul la gaz pentru cetateni, unde sunt ele? Sau furat miliarde de lei de la stat, mita infloreste da populatia tace si saraceste pe zi ce trece, da voi faceti propaganda si ridicati in slavi toti banditii.
  • 0 (22)
   http://vasiletofan.blogspot.com/2015/01/banca-de-economii-unibank-banca-sociala.html
   astai acela carea facut auditul la 6 banci din moldova in 2013 printre care si cele 3 banci cu coada
   • +1 (23)
    La altceva nici nu ma asteptam din partea pd-lor. E clar ca tipul e cu pufusor pe botisor. Sau si mai rau - sub santajul lui plahish.
    -
    Da uite ce texte baga ei, cica "cunoaste bine standardele UE"??! Si Unimedia vad ca citeaza surse relevante de informar "relevante", gen Linkedin!!
    -
    Da SIS-ul nostru ce spune?? Aha, uitasem: ei sant platiti sa taca, nu sa spuna ...
 • +2 (18)
  pai si cum ramane tov.Lupu ? Se poate ca acest domn sa vorbeasca in limba romana , pe cand seful lui vorbeste maldaveneste ? Nu e bine , asta se numeste nesupunere .
 • +5 (19)
  Sho-to podazritelino. Lucreaza la Thornton, firma de audit care a facut auditul la BEM (BEM este singura banca care a ales anume Thornton, restul bancilor de obicei lucreaza cu firme mai serioase ca Ernst&Young;). Doar o parere, poate ca nu e nimic murdar la mijloc
 • -14 (28)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Experinta sa in economie este destul de vasta. Moldova avea nevoie de asa un ministru, plus ca este din UE!
 • +1 (13)
  Nu mai au ce fura de asta au nevoie de cineva sa produca niste bani pentru viitor :))
  • +1 (13)
   contrariul- mai au ce fura si au nevoie de cineva care se pricepe cum sa ascunda
 • -6 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  E clar ca e o solutie mai buna ca un om obisnuit de partid. Are un CV care il recomanda.
  In audit sunt oameni care muncesc de dimineata pana seara. Sambata si duminica sunt zile obisnuite de lucru in prima jumatate a anului.
  Probabil ca un mebru obisnuit al oricarui partid nu cred ca e in stare sa munceasca mai mult de 3-4 ceasuri pe zi.
  Ar fi bine sa se inconjoare de tineri profesionisti. In ministere sunt numai lenesi care primesc leafa degeaba.
 • +1 (13)
  nu ma impresioneaza pe mine acest senegalez,care a tot consultat fara sa poarte responsabilitate personala .Va experimenta teoriile in practica noastra,adica el parca teoretic stie ce are de facut nu si practic-e o mare deosebire
  • +3 (15)
   tot practica ... de pe timpul comunistilor a inceput cu Victoriabank su cu Fincombank cand a activat la Ernst&Young;
 • -5 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Si pravilino,aasta o sa ne scoata din mocirla.Moldovenii sunt alungati din tara,iar strainii promovati,pina acum erau rusii pusi in capul mesei,acum alti sraini,iar dupa zeci de decenii vor incepe a striga ca i-au ocupat francezii.Mai mare aiureala n-am vazut.

  Sunt cetățean activ
 • -7 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  hai mai ca traim in secolul 21 nu in 20 ... ce importanta are de ce etnie e ? important e ca toti candidatii sa fie cetateni a RM ...
  intrebarea e daca e onest sau nu? daca e promovat in aceasta functie pentru a aduce valori europene in activitatea guvernului sau pentru a le discredita? daca vine sa revigoreze economia nationala sau sa distruga putinul ce a ramas? s.a.m.d.
  oricum vom trai si vom vedea ...
  cert este ca ministrul actual (candu) nu face fata, nu sunt eu marele fan al lui lazar dar e un specialist de zeci de ori mai bun ...
  • -4 (10)
   Iata cine este de fapt acest Christofor....
   http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/2/12/cine-este-viitorul-ministru-al-economiei-bem-unibank-si-banca-sociala-au-trecut-prin-auditul-sau/
   http://deschide.md/ro/news/politic/10839/Legătura-dintre-MINISTRUL-„francez”-de-la-Economie-și-BĂNCILE-LUI-SHOR.htm
   Grant Thornton, compania condusă de candidatul PD la funcția ministru al Economiei.
   Compania a dat avize per general favorabile fiecăreia dintre cele trei insitituții bancare, chiar dacă fărădeligile au avut ecou în întreaga societate.
   în perioada în care Grant Thornton, în fruntea căreia se află viitorul ministru moldovean al Economiei, s-a ocupat de auditul Moldindconbank, prin intermediul băncii s-ar fi spălat peste 18 miliarde de dolari, potrivit unei investigaţii OCCRP.
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  daca PDM ia incredintat asa un minister mare si important ca cel de Economie, atunci pare ca omu e un profesionist, noi avem nevoie de o lipsa de bariera de comunicare cu UE el poate fi cheita.
 • +3 (3)
  gaseau ei un neamt cu practici ale economiei Germaniei,apareau uzine,fabrici.Pe banii europeni MD se transforma intrun santier de constructii-mai pe scurt mintea moldovanului nu poate sa se depaseasca pe sine
 • +2 (4)
  Cu ministru economiei strain, cei din pdm vor sa prosteasca lumea,ei cred ca toti sunt prosti numai ei destepti,dupa ce au dat foc la o masina cu documente de la B.E.M. acest lup de doi metri o face pe ratriotul...Numai procuror din UE ne va salva RM-molotov de clanurile pdm,pldm,pcrm,psrm,PL o scintee de lumina si adevar in RM-molotov,dar vor s-o stinga afurisitii...
 • +1 (1)
  SE VEDE CA PDM-astii au invatsat sa faca SPAM pe retelel de socializare...
  MAI OPRITIVA SA LUATI AER..CA SUNTETI PINA LA URECHI IN CURUL CELOR PE CARE-I PUPATI
 • 0 (0)
  câteva gânduri despre moda miniştrilor francezo-senegalezi la noi
  https://turmentat.wordpress.com/2015/02/12/nasc-si-la-moldova-senegalezi/
 • 0 (0)
  s-a nascut la Senegal )))))))))))) ca si cum ai zice s-a nascut la Italia ))))
 • +1 (1)
  mă uit la plusurile și minusurile replicilor, se vede clar că au fost aduși 15-20 de PD-rași să "aibă grijă" de comentarii și să dea plusuri
 • 0 (0)
  Este o papusha... Ce atata polemica?!!!

  Sunt cetățean activ
 • 0 (0)
  Praf in ochii fraierilor,adica vedeti ca noi mafiotii din PD am adus pe cineva din afara!!!Procuror General din afara independent,transparent sa verifice bussines-ul lui Plahotniuc si Filat !!!De asta e nevoie!!!!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA