ora: 14:57, 11 ian 2017 5048 5

Cine a făcut galeria de caricaturi din Ministerul Transporturilor și cui îi aparține ideea


Cine a făcut galeria de caricaturi din Ministerul Transporturilor și cui îi aparține ideea
Foto: expresul.com

Galeria cu caricaturile miniștrilor, afișată la intrarea în Ministerul Transporturilor a fost realizată de celebrul caricaturist unghenean, Alexandru Plăcintă.

Lucrările impresionează prin felul în care au fost realizate, iar ideea aparține actualului ministru Iurie Chirinciuc.

Artistul a lucrat timp de trei săptămâni la cele 13 caricaturi. De fapt, miniștri au fost, în total, 14, doar că unul, Tudor Leancă, a activat în această funcție numai o lună, timp foarte puțin ca să se manifeste prin ceva. Astfel, s-a decis să fie scos din listă.

„Mi-a fost interesant să aflu cine au fost miniștrii. Recunosc că nu am știut că au fost așa de mulți. Despre unii nici nu auzisem. A fost complicat în cazul lor, căci nu am putut găsi nimic despre ei nici în internet. Astfel, a trebuit să mă inspir din niște copii xerox, făcute după fotografii din arhiva ministerului”, a declarat Alexandru Plăcintă în luna octombrie a anului trecut untr-un interviu pentru Expresul.com.

Caricaturistul a luat în considerație hobby-urile foștilor miniștri, dar și detaliile ce-i reprezintă.

„Cel mai interesat mi-a fost să aud amintirile angajaților despre foștii miniștri. Victor Țopa, de exemplu, avea obiceiul să stea cu picioarele pe masă. Vasile Botnaru se folosea doar de Mack-uri (calculatoare performante, dintre cele mai scumpe). Toți au avut câte ceva specific, iar eu am încercat să adaug în fiecare lucrare detaliile care îi caracterizează.

De menționat este că, Alexandru Plăcintă are lucrări expuse în Palatul Republicii din Chișinău, dar și în Palatul Europei la Strasbourg. 

Social
 
Căutare
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA