ora: 10:10, 14 iul 2014 7903
Autor: Cristina Buzovschi

Chirtoacă sugerează că în spatele „grevei microbuzelor” a stat o comandă politică


Chirtoacă sugerează că în spatele „grevei microbuzelor” a stat o comandă politică
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, sugerează că în spatele „grevei microbuzelor” a stat o comandă politică. Potrivit lui, poliția ar fi primit un ordin să intensifice controalele la maxi-taxi, știindu-se că lucrurile vor degenera într-un protest și haos în Capitală, transmite UNIMEDIA.
 
Întru susținerea afirmațiilor sale, Chirtoacă a precizat că poliția a demarat controale subite marți și a aplica amenzi în stânga și în dreapta pentru lipsa „trusei medicale”, trezind astfel nemulțumirea șoferilor de maxi-taxi. 
 

Astăzi, când microbuzele și-au reluat activitatea, însă angajații Inspectoratului Național de Patrulare nu-i sancționează pentru nerespectarea Regulamentului de Circulație Rutieră și regulilor de transportare a pasagerilor.
 
 
„În cazul în care lucrurile s-au întâmplat nu pentru că este o situație obiectivă, dar pentru că asta a trebuit cuiva și s-a făcut o comandă politică, atunci aceste lucruri trebuie să iasă la suprafață. Nimănui nu trebuie să-i fie permis să se joace cu soarta orașului. Dacă poliția, săptămâna trecută, începând de marți a descins în forță și aplicat amenzi pentru orice, pentru te mir ce, iar de astăzi iarăși nu văd microbuzele care circulă cu încălcări în oraș, așa cum nu i-au văzut 20 de ani, înseamnă că la mijloc este din nou o comandă politică. Dacă este așa, lucrurile trebuie cercetate, aflate și scoase la suprafață. Asta deja este prea de tot, dacă  se face abuz în așa mod”, a declarat primarul de Chișinău.
 
Dorin Chirtoacă a menționat că de acum încolo ofițerii INP vor trebui să vegheze și asupra respectării itinerarului microbuzelor, modificat prin dispoziție. „Dacă microbuzele nu vor respecta rutele li vor continua să traverseze conform rutelor vechi, atunci poliția va trebuie să-i sancționeze. Să vedem cum se va descurca poliția și cu această sarcină. Cu amenzile pentru trusa medicală, sistemul de iluminat și pentru alte lucruri, care nu neapărat reprezentau cea mai mare importanță, este important, dar mai grav este când treci la roșu”, a punctat acesta.
 
Amintim că șoferii de microbuze au început protestele de miercuri, 9 iulie. Ei au declarat că spun că sunt nemulţumiţi de controalele frecvente din partea Direcției Transport și Inspectoratului Național de Poliție și au solicitat modificarea tarifului de la 3 lei, la 5 - 7 lei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Tarifele vor fi majorate imediat dupa alegeri!
  • +3 (13)
   Buinenteles,imediat va aparea trupa nickurilor,mereu la datorie si Chirtoaca este si va fi vinovatul de serviciu pentru orice a propagandistului de serviciu!!
   • -2 (10)
    Dap si normal , tot ce nu se intimpla in chisinau ii comanda politica cum altfel, trebuie sa moara oameni ca Chirtoaca sa inteleaga ca rutiere trebuie scoase, si la urma tot ii comanda politica.
    • -2 (6)
     Si sa zicem ca de fiecare data cind au protestat marshutnishii ,ca vor majorarea taxei, a fost comanda politica, da Dorine???
     Tu parca nu vezi mama masii ce se ibtimpla zi de zi in orasul ista ,borta europeana????
     Ori fasi ordine, ori fasi pasi, si da voie altuia sa o faca, daca tu nu poti.
  • 0 (4)
   Comentariul a fost șters de redacție.
 • -4 (16)
  da el altă reactie poate avea ultima perioada?aşa una matură şi argumentată

  Sunt cetățean activ
 • +6 (12)
  MAI oameni buni! oare din tot ce a spus ieri chirtoaca la adunare asta e noutatea si ceea ce trebue sa memorizam !!! EL a spus clar negru pe alb ! rutierele nu pot iezista in orash pentru ELE NU AU CUM SA CIRCULE REGULAMENTAR!!! punct !!! vreti copii in stare grava la spitale cum a fost cu cazul 155 ! acceptatile mai departe !@! si greva a inceput in urma faptului ca MAI isi face planul mereu atunci cind una din rutire provoaca accidente rutiere cu vectime !!!! punct2
 • +4 (10)
  Odată cu apropierea alegerilor astfel de acţiuni ale diferitor strucutri doar se vor intensifica. Ba urmărire ca în kino a lui Chirtoacă, atunci poliţia a reuşit să reacţioneze foarte repede la sunetul unui aşa numit martor, care a decis că el poate opri în trafic orice maşină, în SUA dacă un civil ar opri pe drum o maşină, şoferul ar avea dreptul să te împuşte fără consecinţe juridice pentru el, pentru că atentezi la viaţa lui, în schim poliţia nu observă multe alte încălcări din oraş şi reacţionează foarte greu la solicitările disperate alte altor cetăţeni. Ba multe altele, care se fac cu scopul de a depista ceva nereguli ce l-ar denigra pe primar sau iată această provocare cu rutierele, doar că primarul le-a cam stricat din planuri. Singuri şoferii recunosc că planificau greva prin septembrie, dar au fost forţaţi şi ameninţaţi să o înceapă acum.
 • -2 (6)
  O sa le suflati intrun loc la toti conducatorii de rute maxi -taxi , degeaba zmulgi par de la fund ca nu poti avea punctul tau de pozitie , te conduce mafiea , dar tu Dorine esti un pilon de pe tabla de sah din fata catedralei
 • 0 (4)
  Poliția tot timpul intensifică controalele când maxi-taxi-urile sunt implicate în accidente.
 • -3 (5)
  iarăşi el dă vina pe Filat, mare tâmpit de primar mai avem, în loc să-şi caute de treabă, el îi face jocul politic unchiului său şi se implică prea mult în politică, de când e problema asta cu microbuzele, dar el acum freacă capul
  • -1 (1)
   asta e problema prese i! din 5 ore de dezbateri asta e noutatea lor ! o fraza care a tinut mai putin de un minut
 • -1 (5)
  Hai, Dorine, lasă politica, apucă-te de gospodărie - asta e misiunea ta, pentru asta te-am ales.
  N.B.
  ... la multi ”politicieni” li se urcă urina in cap și se văd Napoleoni !
 • 0 (0)
  Ok,statistica la regia transport intr-o zi obisnuita 360.000 lei iar daca rutierile sunt la greva atunci veniturile se dubleaza in jur de 720.000
  Eu cred k lunar e posibil de cumparat un autobuz,in fiecare luna cite un autobuz!

  Sunt cetățean activ
 • +2 (2)
  Şi normal că este o acţiune politică dirijată de coruptul Filat! Dorine trebuie să stai ferm pe poziţia care ai luato! În Europa nu vezi microbuze! Ele transportă elevii în diferite excursii cu biletul electronic ai dreptul să circuli o oră!
 • 0 (0)
  Sa-l ajuta Domnul pe Chirtoaca sa new scape de microbuse cu totul.E un dezastru in trafic in oras chind circula microbusistii.Ei parca ar trai in alta tara , nu respecta nici o lege. Dar de lucre in Moldova este chit vrei.Paminturile stau paradina.


  Sunt cetățean activ

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA