ora: 07:36, 15 iul 2014 2436

Chirtoacă se așteaptă că deciziile sale vor fi atacate în judecată și suspendate


Chirtoacă se așteaptă că deciziile sale vor fi atacate în judecată și suspendate
Dorin Chirtoacă, primar general de Chișinău
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Primarul Dorin Chirtoacă este sigur că deciziile sale de anulare și modificare a mai multor rute de microbuze vor fi atacate în instanța de judecată și, poate, chiar suspendate. Însă, edilul Capitalei nu intenționează să facă compromisuri și să meargă mai departe cu soluția radicală pe care a propus-o.

Declarații în acest sens au fost făcute de primarul de Chișinău în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV
 
„Sunt sigur că vor da în judecată. Nu exclud că vor fi suspendate dispozițiile. Nu exclud că se vor implica, politic, și anumiți politicieni care vor dori să transforme tot asta în circ”, a declarat Chirtoacă.
 
Potrivit lui, reforma va funcționa ca o hârtie de turnesol. „Se va vedea cine este pentru adevăr și corectitudine, organizarea corectă a acestui serviciu și cine este pentru a specula și a face alte lucruri”, spune edilul-șef al Capitalei.
 
Amintim că, după mai multe accidente rutiere cu implicarea microbuzelor, șoferii de maxi-taxi au intrat săptămâna trecută în grevă. Sâmbătă, 12 iulie, primarul a anunțat într-o conferință de presă că microbuzele nu vor mai tranzita centrul orașului, ci doar să asigure transportul pasagerilor din suburbii către oraș și pe străzile secundare. Respectiv, circa 20 de rute de microbuz ar urma să fie anulate (6 în prima etapă, alte 14 în a doua etapă), iar itinerarul celorlalte rute modificate și scurtate. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  E prea putin - el se cere de destituit din functie pentru actiunile sale ANTI-DEMOCRATICE, NELOIALE, pro-monopoliste, CONTRA DIVERSIFICARII pietii de servicii de transport si de incalzire a locuintelor, CONTRA LIBEREI CONCURENTE a agentilor economici de orice tip de proprietate, de LIPSIRE a CONSUMATORILOR de LIBERTATEA lor de a-si alege tipul de transport si tipul de incalzire a locuintelor, de dreptul lor de consumatori de a se DEBRANSA de la serviciile MONOPOLISTE, JEFUITOARE, INEFICIENTE ale primariei, inclusiv in sfera transportului public si termoenergiei, aprovizionarii cu apa calda si rece etc.
  Primarul "liberal" ANTI-LIBERTATI si DREPTURI ale consumatrilor, ANTI-LIBERAL compromite LIBERALISMUL EUROPEAN, DEMOCRATIA, standardele democratice si este o FRANA, un "TORMOZ" in dezvoltarea relatiilor libere de piata, in dezvltarea CAPITALEI.
  • -14 (20)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Mai Dorine, care instanta, daca rutele merg cum si au mers .
   Ies dimineata sa merg la statie de troleibuze, si cind hop rutiera 155 la drum, asa frumusel activeaza, si ixa s-a iprit pe trecerea de pietoni s-a incarcat cu calatori.
   Atunci undei cuvintul tau Dorine, caacus o sa mornii ca-i o comanda politica??
   Ca nu poti face nimic?
   • -4 (16)
    Punearea in aplicare e competenta politiei si organelor fiscale. Nici primarul personal nici primaria in general nu au dreptul sa opreasca din mers rutiere si sa le traga pe dreapta.
  • -6 (14)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Suna frumos dar numai o clipa. Un oras mare traieste dupa anumite reguli de organizare. Artere principale - artere secundare. Transport principal - transport secundar. Si asta in toate domeniile, nu doar in transport: si in arhitectura, si in sisteme ingineresti, in tot ce inseamna urbe. Traind in oras, mai ales la bloc, nu poti sa pretinzi a te comporta ca in padure, unde faci ce vrei, cum vrei si cand vrei, alegi ce vrei, cat vrei si la ce cost vrei. Ca tot vorbesti de democratia europeana, mergi sa verzi in Europa cum e! Daca vii cu propuneri de debransare si alte aiureli te crede lumea bolnav! Acolo exista si reguli de cartier - inaltimea gardului si culoarea casei si acoperisului! Nu te conformi - in judecata si afara! Democratic e ca ai de ales - traiesti la oras dupa regulile orasului sau mergi la tara si faci ce vrei acolo!
   • +11 (11)
    Poate e si corect ceea ce spui, dar singur zici "Acolo... Nu te conformi - in judecata si afara!" Dar cu judecatorii nostri iubitori de cash, oare ce decizii se iau? In judecata - si se organizeaza auctionu, cine va plati mai mult acela si are dreptate. La auctionu dat poate sa se alature si "shAful" de partid - la cine e mai tare si mai mafiotizat shafu si care are miini mai slinoase acela si cistiga.
    • -6 (8)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Ideea principala era alta, ca trebuie sa fim constienti de setul de reguli care rezulta si se impun automat din mediul pe care ti-l alegi ca loc de trai. Nu se poate compara un rancho in Nevada cu apartament in bloc la New York. La tara te bransezi, te debransezi, mergi pe jos, mergi pe sus si te scarpini cum vrei si unde vrei. Or orasul impune totusi o organizare. Fiecare dintre noi e liber sa-si aleaga habitatul, dar facand aceasta alegere constienta nu poti sa pretinzi pe viitor sa vii своим уставом в чужой монастырь.
  • -14 (18)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Dap era cindva o vorba ca cica cind ajungi primar trebuie sati indeplinesti obligatiunile si toate,toate,toate promisiunile!Da ce sa vorbim despre promisiuni,daca tu azi spui ca rutele for fi scoase,da maine ele activeaza parca nimic nu a fost....wtf d-le Chirtoaca?Acumm chiar tu esti "de jina".
   • -5 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Voi tot nu vreti sa intelegeti... Statutul functionarilor de la primarie nu le da dreptul de a opri pe cineva sa faca ceva ilegal! Cu asta se ocupa politia. Primarul si-a facut treaba si a semnat un act legislativ local, mai departe acest act trebuie a fi pus in aplicare de organele competente si abilitate! Voi ce-ati vrea? Sa iasa Chirtoaca cu o bita in mana in mijlocul drumului si sa controleze cine incalca si cine nu?
  • -15 (19)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Inca un show din partea partidului Partidului Liberal,totul pentru popor!
 • +7 (13)
  Corect, Dorine - hartie de turnesol. Acum a venit momentul sa vedem, cine anume din politicieni vor merge impotriva, cine sunt de fapt dusmanii acestui popor, sa tinem cont de asta la alegeri.

  Sunt cetățean activ
 • -16 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Chirtoaca trece prin acutizarea crizei de incompetenta - sa iesi in public si sa recunosti ca emiti dispozitii ilegale si ca ele sunt pasibil e de a fi atacate in instanta!?
 • -15 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  "Chirtoacă se așteaptă că deciziile sale vor fi atacate în judecată și suspendate"
  Pai da, ca de obicei, dintai a semnat niste tampenii, a doua zi l-a lasat mahmureala, a inceput sa functioneze unica circumvolutiune care o are, si hai amu cum sa iasa din rahat - ba ca politia i-i de vina, ba ca mafia il preseaza, amu iaca deam si-a dat seama ca judecata nu-i va da dreptat. Pai si normal, da i-a dat oare macar o data prin cap ca deciziile lui is niste aberatii? Este la rusi o zicala buna: Если один человек тебе скажет, что ты лошадь - посмейся ему в лицо, если двое - задумайся, если трое - пора бежать за седлом.
 • -15 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Dispozitiile Primarului General Dorin Chirtoaca nu se mai publica in Monitorul de Chisinau din 2011. Acestea sunt atinse de nulitate.
  LIPSA TRANSPARENTEI DECIZIONALE IN PRIMARIA CHISINAU.
  Vezi http://www.monitoruldechisinau.md/
 • +9 (9)
  mulimedia nu vrea sa sufle un cuvint despre faptul ca "al vostru feliat" a primit un sut zdravan in fund de la CEDO?!
  that just made my day!
 • -10 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  pai daca om avea toti masina de ce sa nu anulam circulatia rutelor...pe caldura asta sa mai mergi pe jos..lesini cu totul....el nu se gindeste delok la ce face..
 • -12 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  foarte greu mai ia decizii...se teme cumva d ejudecata? pai lasa sa fie sanctionat,daca are dreptate va cistiga....sa vedem dc e in stare primarul nostru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA