ora: 10:16, 04 aug 2014 3363

Chirtoacă: Modificările la rutele de microbuz nu sunt bătute în cuie


Chirtoacă: Modificările la rutele de microbuz nu sunt bătute în cuie
Microbuz
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie

Locuitorii municipiului Chișinău răspund pozitiv la modificările operate de Primăria Chișinău în rețeaua de transport public.

Potrivit șefului interimar al Direcției municipale de transport public și căi de comunicație, Igor Gamrețchi, zeci de chișinăuieni au telefonat și au transmis petiții în adresa subdiviziunii, prin care au transmis diferite sugestii privind prelungirea unor rute de autobuz și troleibuz și suplinirea acestora cu mai multe unități de transport, transmite UNIMEDIA.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău. Gamrețchi afirmă că oamenii se pronunță în favoarea înlocuirii transportului privat de microbuze cu cel public de capacitate mare.
 
În context, primarul menționat că modificările nu sunt bătute în cuie și a cerut ca toate solicitările să fie luate în calcul și să fie operate modificările la itinerarul rutelor, în funcție de necesitățile călătorilor.
 
„Noi am anulat o serie de rute, am modificat rutele care țin de suburbii - la prima etapă. Urmează altă etapă, de completare a rutelor de troleibuze și autobuze și vom verifica modificările făcute la nivel de microbuze pentru a vedea dacă nu s-a exagerat sau dacă nu s-a greșit atunci când au fost operate modificările. Este vorba de modificări operate într-un termen scurt la 65 de rute. În primul rând trebuie ținut cont la ceea ce au nevoie călătorii. În continuare vor fi operate modificări și la alte rute”, a precizat Dorin Chirtoacă.
 
Amintim că prin dispoziția primarului au fost anulate rutele de maxi-taxi 102, 105, 109, 110, 155 și 160. Ruta 130 a fost mai întâi anulată, apoi itinerarul rutei a fost modificat, iar ruta a fost restabilită
 
Totodată au fost operate modificări la mai multe rute de microbuz care leagă suburbiile de orașul Chișinău, care vor intra în vigoare din 25 august curent.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +2 (2)
  Da acei de la Primarie sa nu astepte petitii, ci sa lase acasa masinile si sa vina la serviciu cu transportul public. Si atunci vor intelege ce au de facut.
  • 0 (0)
   Da, da, sa mearga ei cu acest transport public. Sper ca si numele primmarului nu este batut in cuie. Vine si timpul lui. Cel putin vom fi intrebati daca dorim alt primar, nu se va proceda asa cum e acum.
   Vreau ruta 110 inapoi, nu ai cum sa ajungi in timp util si fara stres de la Rascani la Telecentru!!!!!!!!!!!!!!!1
   E inca vara, iar soferii de troleibuz deja ne anunta ca locuri in troleibuz nu mai sunt si ca usile se inchid. Welcome to 1992!!!!
 • 0 (0)
  chirtoacă prin acțiunile sale așteaptă ca transportatorii să vină la ”poclon” - nimic mai mult!!!
 • 0 (0)
  Este clar ca pe toti Primarul nui poate satisface, eu sun pentru modificarile respective si voi fi intotdeauna. In privinta la ruta 110: ea este una din cele mai ucigase rute, de cite ori am avut nevoie de aceasta ruta, de atitea ori blestemam soferul. Un procent din soferii rutelor din Chisinau au o educatie, sunt amabili, responsabili si merita respectati, ceilalti sunt niste imbecili, alte cuvinte nu am. Demulte ori merg cu soferi ametiti, unde s-a mai vazut una ca asta. Saptamina cind nu am avut microbuse, pentru mine a fost o saptamina linistita, demult nu am traversat drumul pe trecerea de pietoni linistit. Soferii de microbuse se opresc pe trecerea de pietoni, sau se fac ca te asteapta sa traversezi iar de aci se misca mai sa se atinga de tine, cum sa-l numesti dupa asta ? Clacsoneaza la ori pas, macar ca nu are dreptul, ei in genere am impresia ca nu stiu regulamentul circulatiei rutiere. Ce ar fi oare daca soferii in fiecare an sa demonstreze ca-i in drept sa conduca oameni ?

×
Social
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA