ora: 12:29, 12 ian 2015 2661
Autor: Cristina Aramă

Chirtoacă: Informații noi nu sunt, dar negocierile continuă


Chirtoacă: Informații noi nu sunt, dar negocierile continuă
Foto: UNIMEDIA

Dorin Chirtoacă, unul din delegații Partidului Liberal din grupul de negociere pentru constituirea viitoarei coaliţii de guvernare, nu este deranjat de durata negocierilor pentru formarea unei majorităţi parlamentare între PL, PLDM şi PD.

Potrivit sursei, cel mai important este conținutul și nu cantitatea întâlnirilor, notează UNIMEDIA. 

„Nu am informații despre mersul negocierilor. Pe parcursul sărbătorilor au avut loc două sau trei întâlniri, sper că aceste întâlniri vor continua și toată lumea să ajungă la un consens și în felul acesta să putem încheia și acest capitol din activitatea noastră”, a declarat edilul Capitalei.

Potrivit sursei, atunci când pregătești guvernarea pentru patru ani se necesită trei săptămâni, cinci săptămâni, chiar şi opt săptămâni.

„ În Germania de exemplu în 2009, negocierile au durat două luni, deşi are democraţie mai avansată. Media europeană este de o lună. Contează să se avanseze pe conţinut, chiar dacă din această cauză are de suferit durata. Mai bine de şapte ori măsoară şi o dată taie. Mai bine de șapte ori măsori și odată tai. Declarații noi nu sunt de făcut, mersul negocierilor continuă”, a precizat Chirtoacă.

Potrivit unor surse, nici în această săptămână deputații nu se vor întruni în ședință plenară.

Amintim că Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au anunțat că au convenit asupra creării majorităţii parlamentare pro-europene. Menționăm că partidele pro-europene au împreună 55 de mandate, iar opoziția PSRM-PCRM are 46.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +1 (5)
  Eu as spune ca domnul Primar are dreptate, pentru a crea o societate cu toate plusurile europene este nevoie de timp si nu se face peste noapte, sper ca in timpul apropiat totul se va clarifica!!
  • 0 (2)
   De unde informati noi, cind parte a negocierilor e Ghimpu, pentru care e mai presus interesul personal pentru functii decit interesul statului sau a cetatenilor?!
 • -2 (4)
  Negocierile sunt niște chestii foarte grele, mai ales pe plan politic. Și cred că noi nu trebuie să-i acuzăm pe liderii partidelor în lucruri pe care nu-i așa ușor să le aduci la rezultatul dorit. Fiecare are planurile sale pe viitor și fiecare vrea să îi fie pe plac. Cineva să fure banca, iar cineva să respecte valorile naționale și să ridice Moldova în picioare.
 • -1 (3)
  PL-ul nu trebuie sa cedeze.Rezultatul negocierilor este cel mai important.
  Succes.
 • -1 (3)
  Chirtoaca te vrem Presedinte a R.Moldova!!!!!!!!!!!
 • 0 (0)
  ld - manageri
  l - juristi
  d - populisti
  sa aiba fiecare dupa atributii
  ld - guvernul
  l - legislatia
  d - parlamentul
 • +1 (1)
  Mai bine ar fi sa fie permisa participarea societatii civila la negocieri, atunci am fi vazut deschis cine si ce costa.
 • 0 (0)
  Astea nu sunt negocieri, ci actiuni ILEGALE de COMPROMITERE a RM si a ASOCIRERII sale la UE, e OCUPARE a Institutiilor Statului de catre partide, de scoatere la mezat pe bucati si de "vindere" a posturilor in parlament si guvern, de raspandire a CORUPTIEI si TRAFICULUI de influenta partinica in Stat. R.Moldova e luata ostatica de 3 lideri de partide, care santajeaza orice si pe oricine - numai sa li se permita sa-si ia fiecare in stapanire cele mai profitabile ministere, institutii, surse de imbogatire personala si in grup. Se repeta scenariul din 2010- 30 mai 2013, cand RM cand partidele ce reprezinta interesele unor forte externe NOLOIALE fata de Statul RM si ASOCIEREA sa la UE - au facut tot posibilul pentru a nu putea alege un guvern capabil sa duca RM la Vilnius, la semnarea Acordului de Asociere la UE - s-au opus de facto partidele pro-ruse si cele "unioniste", insusi Basescu a pus "unirea" mai presus ca Asocierea RM la UE. Acum totul se repeta,dar UE si SUA pot curma SABOTARILE.
 • 0 (0)
  NU AVEM NEVOIE DE ASA NEGOCIERI - Parlamentul sa nu astepte nicio coalitie, sa lucreze, sa ceara de la toate fractiuni sa inainteze candidaturile pentru a fi puse la VOT - si lasa VOTUL in parlament sa DECIDA cine merita sa fie ales, dar nu liderii a 3 partide cu intentii de trafic de influenta CORUPTIONISTA asupra deputatilor, parlamentului, guvernului, presedentiei. Pe parcursul votarii se vor constitui coalitiile temporare sau stabile ale deputatilor din diverse fractiuni - care nu vor alegeri anticipate si carora le pasa de soarta RM - lui Ghimpu ii pasa numai de "poftele" sale, de ambitiile de a ocupa posturi - impunand deputatii sa-l aleaga printr-un vot TRUCAT, VICIAT conform asa-zisul "algoritm" al "coalitiei pro-"ciolan". Procuratura ar trebui sa se autosesizeze fata de aceste TENTATIVE de UZURPARE, CORUPERE a deputatilor si a VOTULUI in parlament.
 • 0 (0)
  Ghimpu nu e Ghimou, ci la spate e "fratele mai mare" roman, care nu-si ascunde intentia de a pune capacul Statului R.Moldova si Independentei Nationale prin asa-zisa "unire" pana in 2018 si are nevoie ca de un amestec SUBVERSIV cat mai mare in Statul R.Moldova, are nevoie ca PL-ul "unionist" sa ocupe posturi cat mai mari si mai multe in Stat, pentru a-l DISTRUGE din interior, a corupe si a impune asa-zisa "unire"-capitulare a R.Moldova. Ghimpu si Chirtoaca sunt MARIONETE ANTI-STATUL RM la fel cum e si DODON, deosebirea e ca slujesc la diferiti stapani, dar cu aceleasi intentii de OBSTRUCTIONARE a ASOCIERII RM la UE, Ghimpu se cere chemat la procuratura la fel ca Dodon - poate atunci se va mai ogoi si va lasa in pace sa lucreze parlamentul R.Moldova. Numai FRICA de Justitie, UE si SUA - poate pune capat acestui "RAZBOI" nedeclarat de OCUPARE partinica si CORUPERE a Institutiilor Independente ale Statului R.Moldova.

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA