Chirtoacă despre relațiile dintre Filat și Plahotniuc: „În spatele scandalurilor se fură ca în codru”

Dorin Chirtoacă este alarmat de situația politică din țară. Potrivit prim-vicepreședintelui PL, „împăcarea” subită a celor doi Vlazi este cel puțin una dubioasă, iar în spatele acestor scandaluri s-ar fura ca în codru, transmite UNIMEDIA.

„Situația în general este una total neplăcută. Aș avea și eu o întrebare: acum cine și în buzunarul căruia se află? În condițiile în care, din cauza mafiei noi nu putem lucra, și, am observat acum câteva zile că foarte bine conlucrează cei care practic nu-și dădeau nici „Buna Ziua” acum câteva luni de zile. Din cauza unuia dintre ei, a fost distrusă Alianța, respectiv a fost rupt Acordul, ș.a.m.d.
Chirtoacă despre relațiile dintre Filat și Plahotniuc: „În spatele scandalurilor se fură ca în codru”
Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL (Foto: Foto: UNIMEDIA)

Acum sunt cei mai buni prieteni. Unde ajungem eu nu înțeleg! Este evident că ceva se întâmplă. O să vedem mai departe, la votul din Parlament cu privire la prim-ministru. În republica Moldova nu poți face niciun fel de prognoze. Lucrurile sunt înafara controlului. Se ține una și bună de ani de zile, că nu se poate cu „X”, după aceia, dintr-o dată, cu „X” se poate totul”, a precizat liberalul.

Prim-vicepreședintele PL consideră că Alianța trebuie curățată de „balastul care s-a acumulat în acești patru ani”. „Nu ne trebuie murdăria aceasta acumulată pe lângă anumite persoane și, respectiv, pe lângă anumite instituții. Noi nu suntem împotriva relansării Alianței pentru Integrare Europeană. De fapt, noi am stat la temelia AIE. Noi am cerut, de fiecare dată, celor doi parteneri să se abțină de la atacuri  reciproce și să înțeleagă că nu doar împreună putem guverna țara, toate cele trei partide împreună. Însă, în momentul în care ei s-au dedat la tot felul de atacuri, până la distrugerea Alianței pentru Integrare Europeană, noi am fost doar martori”, a specificat el.

Chirtoacă a menționat că cei doi Vlazi trebuia să ia în considerație mai devreme sfatul lui Mihai Ghimpu și să se „împace” spre binele și în interesul poporului. „Asta și se întâmplă acum. De ce nu s-a ascultat acest punct de vedere de la bun început? De ce a fost nevoie să fie tulburate, în asemenea măsură lucrurile, încât societatea să-și piardă răbdarea și încrederea? Asta o să coste la alegeri și o să coste scump. Percepția mea este că în spatele acestor scandaluri, de fapt, se fură ca în Codru. La un moment dat, o să vedem asemenea proporții de hoție, încât nu o să vină să ne vină ochilor să creadă. De obicei, cum se spune, în apă tulbure, se prinde pește mai ușor”, crede sursa.

Despre schimbările din Codul Electoral, Dorin Chirtoacă spune că nu are mari obiecții de fond, însă are are anumite nedumeriri față de felul în care s-au făcut aceste modificări. „Cu schimbarea sistemului electoral peste noapte. Eu așa ceva nu am mai întâlnit nicăieri: fără niciun fel de dezbateri în societate, fără expertize la nivel național și internațional, să fie schimbat sistemul electoral. Nu vorbesc că este bine sau rău, eu vorbesc despre modul în care se face acest lucru. Dacă eram pe vremea guvernării comuniste, atunci s-ar fi considerat că este abuzul abuzurilor. Acum se tace. În general, nu înțeleg multe lucruri. Societatea civilă ar trebui să fie prima care să reacționeze și în cadrul abuzurilor de la nivel de Guvern, și la nivel de politicieni, cu respectiva condamnare cu executare în România a deputatului Guma. La noi este liniște, liniște în interes a ce? În dorința perpetuării a unor condiții de fărădelege? De fapt, asta se promovează: coborârea standardelor și discreditarea instituțiilor democratice. O să vedem unde ajungem”, a subliniat acesta.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub