„Cetățenii au cerut-o!” Filat și Lupu: Vom arăta că nu toboșarii reprezintă Moldova

Liderii PLDM, PD și PLR au comunicat că acțiunea planificată pentru 3 noiembrie în Piața Marii Adunări Naționale nu va fi o contra-manifestație față de opoziție, ci o demontrație a aspirației societății spre integrare europeană.

Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, notează UNIMEDIA.

„Cetățenii au cerut-o!” Filat și Lupu: Vom arăta că nu toboșarii reprezintă Moldova
Filat, Lupu și Hadârcă, invitați la PrimeTV

„Ziua de 3 noiembrie este o inițiativă comună. Vreau să vă spun că nu noi am cerut această acțiune, oamenii din teritoriu au cerut-o. Noi am dat curs acestei inițiative a lor”, a menționat liderul democraților, Marian Lupu. 

Potrivit sursei, după multiple acțiuni de protest organizate de opoziție, liderii Coaliției de guvernare au fost contactați de mai mulți membri de partid și cetățeni din afara politicului care cereau organizarea unei contra-manifestații, dar aceștia au refuzat să meargă pe această idee.

Pub

„Aici, noi toți am spus un Nu, fiindcă este un lucru care nu merită... o contra-manifestație. Vă imaginați ce poate să se întâmple, situația poate să scape de sub control”, a precizat Marian Lupu.

Acțiunea de pe 3 noiembrie, din PMAN, urmează să unească nu persoane care vor manifesta împotriva opoziției, dar să pledeze pentru susținerea parcursului european al Moldovei.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Vlad Filat a spus că starea de lucruri l-a obligat să facă pașii înspre organizarea mitingului. „Şi sondajele, dar şi starea reală de lucruri care este în ţara noastră nu doar că m-au pus pe gânduri, dar m-au făcut să mă simt obligat să lansez, împreună cu alţi colegi, o campanie, la nivel naţional, ce ţine de informarea europeană, că foarte mulţi cetăţeni, spre exemplu, nu cunosc că merg pe drumuri europene, finanţate pe banii europeni, că învaţă copiii lor în şcoli bune, iar la baza acestor reconstrucţii de şcoli sunt bani europeni, că beau apă calitativă şi aici iarăşi este vorba de bani europeni, că noi avem o societate în plină dezvoltare şi modernizare, inclusiv la capitolul instituţii, care încă nu se resimte în viaţa fiecăruia, dar, dacă vom avea consecutivitate şi vom avea înţelegere că trebuie, în pofida tuturor greutăţilor şi supărărilor, care există în societate, să mergem înainte, să continuăm. Deci toate aceste lucruri se datorează paşilor concreţi, pe care i-am făcut, în aceşti ultimi patru ani de zile, pe calea integrării europene”, a spus sursa.

„Urmează să transmitem un mesaj opiniei internaționale, că Republica Moldova nu este reprezentată de 20 sau 30 de toboșari în fața Parlamentului, care într-o manieră foarte agresivă încearcă să promoveze anumite idei, că Moldova este o țară cu oameni civilizați, raționali care pot să muncească și să-și asume un parcurs complicat, dar care duce spre un viitor sigur și prosperitate”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat.

În același context, liderii PLDM, PDM și PLR au menționat că acțiunea nu este un miting al Coaliției. Aceștia au lansat un apel către toate formațiunile politice, ONG-urile și organizațiile profesionale care susțin calea integrării europene a Moldovei să-și manifeste opțiunea prin participare.

UNIMEDIA amintește că liderii PLDM și PDM au anunțat anterior că partidele din Coaliţia de guvernare pregătesc un eveniment de amploare în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Acţiunea, planificată pentru 3 noiembrie, care se doreşte a fi una paşnică, va veni în susţinerea procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Ulterior, deputatul Partidului Comunist, Mark Tkaciuk, a lansat pe o rețea de socializare un apel către simpatinzanții și susținătorii opoziției să iasă în aceeși zi la o manifestare împortiva actualei guvernări. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI