Cel puțin 15 morți, și alți 180 de oameni au fost dați dispăruți, în urma incendiilor din California

Cel puţin 15 oameni şi-au pierdut viaţa, peste 180 de persoane sunt date dispărute, în timp ce alţi aproximativ 25.000 oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele, în urma incendiilor puternice de vegetaţie care au izbuncit în nordul Californiei, potrivit Washington Post.

Cel puțin 15 morți, și alți 180 de oameni au fost dați dispăruți, în urma incendiilor din California
(Foto: ziarelive.com)

Regiunile afectate sunt Napa, Sonoma, Mendocino, Butte, Lake, Nevada şi Yuba, care includ şi principalele terenuri viticole. 

Preşedintele american Donald Trump a decretat stare de catastrofă naturală, astfel încât să fie alocate fonduri suplimentare de 576 de milioane de dolari pentru lupta împotriva incendiilor din California, care au izbucnit duminică.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 180 de oameni sunt daţi dispăruţi. Alţi cel puţin 15 oameni au murit, cei mai mulţi - 9 - fiind din Sonoma. Printre victime se află şi un cuplu de vârstinci din Napa, Charles şi Sara Rippey, de 100, respectiv 98 de ani, care nu au reuşit să fie evacuaţi din calea flăcărilor, conform CNN. De asemenea, 100 de oameni au ajuns la spital cu arsuri sau din cauza fumului inhalat.

Incendiile au afectat peste 45.000 de hectare de teren, iar peste 2.000 de clădiri au fost distruse de flăcări.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI