ora: 07:44, 20 apr 2012 6792
Autor: Rodica Căruntu

Ce spune Filat despre deschiderea unui consulat rus la Tiraspol


Ce spune Filat despre deschiderea unui consulat rus la Tiraspol
Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie
Prim-ministrul Vlad Filat consideră firesc faptul ca la Tiraspol să fie deschis un consulat rus. „Regiunea transnistreană este parte componentă a Moldovei şi aşa cum avem consulate la Bălţi, la Cahul, la Ungheni, este firesc să avem consulat şi la Tiraspol”, a menționat sursa. 

Totodată, premierul a declarat în cadrul unui interviu la Europa Liberă că „până ca acest lucru să se întâmple urmează să aibă loc un şir de reglementări care reies din situaţia reală ce ţin de asigurarea cu securitatea şi imunitate diplomatică a celor care funcţionează acolo”. 

„Deci, este un proces care urmează să-l discutăm. Solicitarea a fost auzită, urmează să gândim şi să venim cu o decizie în acest sens”, a adăugat premierul.

Și președintelui de onoare el Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că nu este o problemă ca Federația Rusă să deschidă un consulat în Tiraspol. „ Orice stat este în drept să negocieze cu altul deschiderea unui consulat. Aceasta este un obiect de negocieri al Guvernului cu Federația Rusă. Care va fi statul acestui consulat rămâne de stabilit”, a menționat sursa.

UNIMEDIA amintește că presa rusă a scris că emisarul special al preşedintelui rus pentru regiunea transnistreană a RM, Dmitri Rogozin, a declarat în cadrul unei întâlniri cu prim-ministrul Vlad Filat că va aborda problema deschiderii unui consulat al Federației Ruse la Tiraspol. 

Potrivit Olvia Press, Rogozin a enunțat că deschiderea unui consulat al FR „ar putea fi benefică, atât pentru Tiraspol, cât și pentru Chişinău”. „Dacă nu va exista o susținere a deschiderii unui consulat la Tiraspol, apare o altă soluţie - crearea în regiune a Biroului reprezentantului special al preşedintelui Rusiei privind regiunea transnistreană, care, de asemenea, şi-ar asuma funcţiile consulare", a conchis Rogozin. 

Sursa: UNIMEDIA

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +4 (4)
  cu conditia ca militarii de sub jurisdictia chisinaului vor fi cei care sa asigure securitatea institutiei, sau de altfel va fi o actiune cu prea multa incarcatura simbolica.

  Sper ca autoritatile sa reflecte bine ce fac si sa inteleaga ca deciziile luate si consecintele acestora vor fi ireversibile (ca drept mai suna proverbul - de sapte ori masoara si o data taie).
  • -11 (13)
   Comentariul a fost șters de redacție.
   • +6 (8)
    imi pare rau ca vedeti doar o interpretare gresita a mass media si ati fost amagiti de nu stiti cum va cheama
    premierul cit face pentru aceasta tara vad ca nu prea observati!:
    1-libertate la maxim
    2-democratie si dreptatea
    3-cresterea salariilor la functionari publici
    4-creea a noii istorii pentru RMD
    5-sirmele de la granite scoase
    6-luminare completa a tarii
    7..... tot asa pot sa continuu
    premierul filat cea mai responsabila persoana pe care il respect si ii multumesc ca egzista !
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Hu a huli, unde vrea rogojină, acolo vom face kansulake :D !
  Filakt cântâ la drâmbâ din nou :D ! Bravos, tavarişci :D !
  AUUUUU, Leacă, cum acolo cu demnitatea ?
  • -9 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   ei ce o s amai zica Filat? normal ca el se baga sa puna 3 copeici,
  • -8 (10)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   http://unimedia.md/?mod=news&id=46654


   Nu mai înţeleg nimic. 3 zile în urmă spunea fix invers. Sau asta-i pragmatism asumat?
   • +1 (1)
    Mă bucură cînd primesc o mulţime de minusuri şi nici un contrargument. Indică la lipsa de perspectivă socială a celor ce pot să se manifeste doar în acest mod. )))
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Da parca ieri spunea in glas tare si mare ca nici un fel de ambasada sau consulat rusesc la separatisti... GATA?? o palma peste bot si "si-a revenit"?!
  • +4 (6)
   nu vreau sa te umilesc dar se pare ca nu prea ai inteles sensul fostei stri el spunea ca este contra deschiderii a inca unui batalion sau ceva de fenul acesta cu soldati rusi dar contra unui consulat nu gasesc ce ar avea contra
   • -9 (9)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Pasii pe care ii face face filat ne vor costa mult. Oferindule egalitate in procesul de negocieri separatistilor, filat de fapt legalizeaza regimul criminal separatist de la Tiraspol. Si a doua peste bot noua, legalizeaza aflarea peste nistru a armatei rusesti, care pana in ziua de azi nu are ce cauta acolo, caci o interventie militara este exclusa din partea moldovei. Filat mai degraba parca indeamna Moscova sa-si creeze stab-cvartira rusii la tiraspol, de unde sa atace Chisinaul si sa creeze Republika Mare Moldova sub Jurisdictie ruseasca
 • -8 (10)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Cum se vrea la Kremlin asa si se face. RM tot timpul a fost un stat-marioneta, un vasal din epoca feudala, ce atata mirare?
  Toate chestiunele legate de suveranitate si independenta sunt pur virtuale.
  • +6 (6)
   de data asta lor nu lea mers se pare ca actuala guvernare nu prea le este pe plac consulatul este un mic pas un mic permis dar in ceea ce priveste restul russia nu prea pare a fi multumita de alianta
 • -7 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Am scris cu 2 zile in urma ca Filat repede o sa-si schimbe opinia si ca nu va interzice Rusiei sa-si faca capriciile. Articolul de sus, demonstreaza ca am avut dreptate. Insa niste comentatori "destepti" repede m-au acuzat de "anti-filatilis" :-)) E trist sa vezi citi prosti are tara asta si cit de zombati sunt unii numai sa nu permita cuiva sa spuna ceva de rau despre "seful" lor.
  • +6 (6)
   paii ce e de spus si eu nu ma consider a fi un destept dar cind vad comentariile tale chiar imi dau seama ca in fata ta chiar sunt un inteligent (ړײ)
   • 0 (0)
    Daca ajungi sa te consideri intelegent comparativ cu comentariile mele, atunci esti jos de tot si nici nu intelegi lumea reala.
 • -9 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  iată așa ies curvele la iveală!!!
 • +4 (4)
  se pare ca unimediia cam greu a publicat aceasta stire ca ea e de ieri inca in masmedia dar totusi ce am putea avea noi contra unui consulat mai bine le dam consulat decit sa se faca eii stapini acolo
 • +1 (1)
  in cazul in care nu le permitem sa faca acest consulat rusii vor face mari probleme si multe razbunari asupra noastra le permitem doar in limite bine stabilite imi place cum gindeste Preierul
 • -9 (9)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  nu inteleg... ieri citeam: Filat ferm - nici un fel de consulat in regiunea transnistreana... azi deja: e firesc sa avem un consulat!
  se vede ca peste noapte i s-au luminat mintile, sau poate invers?
 • +2 (4)
  Nu vad nimic deosebit in deschiderea consulatului asta caci acolo is majoritatea rusi. Toate tarile au dreptul la asa ceva, fie Romania, Georgia s.a.m.d.
  ---
  Sunt cetățean activ
  • +3 (5)
   transnistria nu e tara !!
   si sunt sigur ca consolatul nu o sa fie deschis deoarece mass media nu interpreteaza stirile cum ar fie ele in realitate !!
 • -9 (13)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Shliuha de Filat ca o pros--tuata cind la stinga cind la dreapta...cine sa-l inteleaga cu cine-i shi pentru ce?
 • -8 (8)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Filat, "asumatul" si coloana vertebrala :))
 • +2 (2)
  apus, 20 aprilie 2012, ora: 10:14;↑

  Cine a scris ca transnistria e tara ??? Citeste atent mesajul !!
  ---
  Sunt cetățean activ
  • +1 (1)
   ai dreptate nu a fost expusa direct aceasta fraza !
   DAR - sensul a fost precum ca ea ar fi o tara aparte dupa cum ai scris,ca tarile au dreptul , TRANSNISTRIA nu are nici un drept la existenta!
   Ea exista numa idin cauza ca RUSIA e o tara puternica cu care nui nu ne putem lupta pentru pamintul care ne apartine!, si pian nu o sa aderam la ONU noi o sa stam si o sa ne uitam in pod !si nu de aceea ca politicienii nu pot sa faca ceva ,dar din cauza ca statul nostru nu are impurniciri de ai raspunde rusiiei cu aceeasi moneda ! sper ca intelegi ce am scrie!
   • 0 (0)
    Fraza nu a fost nici directa nici indirecta toromacule !!!! Tara care vrea sa deschida consulatul e Rusia, NU ???Am dat exemplu de tari care au deschis si vor deschide consulate. Fiecare intelege ce vrea si nu ceea ce e scris !!! WTF
 • +1 (1)
  Deschiderea consulatului ar insemna grija guvernului fata de oamenii care locuiesc in zona transnistreana.Consider ca este o decizie corecta.
 • -1 (1)
  Deci s-a adeverit din nou ca filea este un om care nu se tine de cuvant, un piz..bol mare de tot, nu m-am gandit ca aceasta persoana care este premierul RM sa fie atat de iresponsabil in afirmatii. Este o vorba "de sapte ori masoara si odata taie" dupa cum inteleg filea care este premier nu se gandeste la ce tb sa vb pentru public, adica pentru populatia RM.
 • 0 (0)
  daaa baietsi vad aici pe unii care se preocupa mai moolt de critica decit de sine ca mereu va trezentai cu critici chiar daca as spune ca afara e ziua una ati raspunde ca e noapte doar pentru a va contrazice rusine needucatilor nu stiti nici ce inseamna consulat dar deodata va dati contra doar din cauza ca cineva a zis pentru
 • 0 (0)
  Asa umilinta inca moldovenii,poporul bastinas al acestei tari n'au avut.
  Chiar si pe vremea lui Voronin cu banda lui,mai era ceva ordine in aceasta Tara.Dar acum sa instalat un haos total,o dezordine nemaipomenita.Gagaujiisi fac stat aparte,limba de stat nu o recunosc,diplomele de invatamint nu le recunosc,pledeaza pentru aderarea la Rusia,nu se supun legilor statului.
  Populatia rusofona sa obraznicit total,se arboreaza flaguri straine pe cladirile statale.Legile statului nu se respecta.Se fura ca in codru.Toate posturile de TV tot mai mult difuseaza in limba rusa.Populatia la tara moare de foame,se maresc salariile numai la bogati care sunt la putere.Transnistria degraba va deveni stat independent.Populatia de acolo nu este protegata,este impuscata,umilita total.Teritoriul R.Moldova se vinde,sau se darueste altor tari(Ukraina).Populatia este inpuscata ziua in ameaza mare.Sa intors rachetul,banditizmul.Oameni buni ce de facut cu acest tradator, acest om care sa perdut mintile cu Filat
 • 0 (2)
  Dl Filat a mentionat corect,Tiraspolul este parte componenta a Moldovei,ar fi normal sa fie consulat si in regiunea TRansnistriei
 • 0 (0)
  Da inr-adevar e firesc sa fie deschis un consulat la Tiraspol, la fel cum sunt la Balti, Ungheni si Cahul, doar ca e o mica descrepanta in toate acestea. Baltul, Ungheniul si Cahulul sunt controlate de autoritatile publice legale, pe cand Tiraspolul e controlat de autoritati nerecunoscute de R.Moldova si care nu se supun autoritatilor centrale, ci autoritatilor F.Ruse. Deci dupa logica consulatul pentru Tiraspol poate fi deschis doar in F.Rusia cu sediul in Tambov, sau poate fi si deschis cu sediul la Tiraspol doar dupa rezolvarea diferendumului Transnistrean definitiv.
  • 0 (0)
   http://unimedia.md/?mod=news&id=46654
   • 0 (0)
    Se pare ca citesti doar primele propozitii din comentariu.
    • 0 (0)
     sorry. Nu e legat de comentriul tău. Pur şi simpu l-am lipit la urmă. Dar eram aşa de indignat îcît doream să-l plasez cît mai masiv.
     Sînt absolut de acord cu tine.
   • 0 (0)
    Cunosc foarte bine ca Filat e ca un hameleon si poate sa-si schimbe pozitia de 10 ori pe zi.
 • 0 (2)
  Tiraspolul nu este controlat de autoritatile de la Chisinau dar este o parte componenta a Moldovei si in mod normal ar avea dreptul sa se deschida un consulat in Tiraspol
  • 0 (0)
   Si atunci cine va asigura securitatea misiunilor diplomatice, care dupa legislatia internationala, R.Moldova trebuie so faca in aceasta regiune. Adica tu nu poti pune la punct niste baistrugi de separatisti, insa poti asigura securitatea unei misiuni diplomatice in aceasta regiune. Ceva nu se leaga si e cusut cu ata alba.
  • 0 (0)
   http://unimedia.md/?mod=news&id=46654
 • 0 (0)
  Vrem consulat hrusesc si la Etulia

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA