ora: 07:44, 09 dec 2014 6658
Autor: Cristina Buzovschi

Ce se va întâmpla dacă PL nu va fi mulțumit de mersul guvernării


Ce se va întâmpla dacă PL nu va fi mulțumit de mersul guvernării
Lupu, Ghimpu și Filat
Colaj: UNIMEDIA

Partidele pro-europene care au acces în Legislativ au anunțat deja că sunt gata să-și asume responsabilitatea guvernării și să formeze o majoritate parlamentară. Cele trei partide se află în prezent în febra negocierilor pentru formarea coaliției, transmite UNIMEDIA.

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal au fost membre ale AIE1 și AIE2 - și au în spate experiența coabitării.
 
Mihai Ghimpu, președintele PL, a declarat în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău că nu va mai tolera ieșirile „nedemocratice” ale partenerilor de alianță și se va retrage de la guvernare, chiar și cu riscul venirii stângei la putere.
 
„În cazul în care lucrurile nu se vor schimba, înseamnă că noi nu o să mai tolerăm, înseamnă că o să ne retragem și gata. Eu nu vreau să mai amăgim oamenii. Eu vreau ca toți să conștientizeze că este o șansă istorică oferită nouă. Cetățenii au fost mai curajoși și mai deștepți ca noi. Dacă nu se guvernează ca lumea, atunci ne ducem cu toții la fund și eu nu vreau să mă duc la fund. Asta înseamnă să ne întoarcem înapoi, la Uniunea Vamală. Atunci noi mai bine ne retragem”, a punctat liderul PL. 
 
Însă, liberalul rămâne optimist. „Ne-am văzut o singură dată. (n.red - liderii celor trei partide. Ne-am întâlnit, am schimbat niște cuvinte între noi, și am înțeles că fiecare din noi conștientizează ce are de făcut. Eu sper că fiecare a tras concluziile necesare”, a adăugat acesta.
 
UNIMEDIA amintește că AIE2 a început să se destrame după incindentul de la Pădurea Domneasă de acum un an. Ulterior, conflictul din interiorul coaliției s-a amplificat o dată cu concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău și pierderea controlului statului asupra Băncii de Economii. În cele din urmă, PL a fost scos din arcul de guvernare, iar PLDM și PD au continuat să conducă avându-i ca parteneri pe cei din PLR.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -6 (12)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mai exista sanse pentru minuni in Gradina Domnului, dar minunile necesita devotament, onoare, maturitate si mintea lui mos Ion Roata, pentru a da Neamului organizarea ce il asteapta de atat de mult timp. Nu vom fi tratati cu respect de partenerii occidentali, nici chiar de vrajamsii rusi, daca nu se va actiona conform dorintei poporului, nu la indicatia unor smecheri de smecheri...
  • -7 (13)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Nu mai fie si Ghimpu atit de radical.
   Eu trebuie sa realizeze cit lui i se cuvine.
   Stiti cume - dupa fapta si rasplata.
   Coalitia este, a prins din nou viata, acum e timpul de compromisuri din toate 3 parti, sper ca Ghimpu asta intelege, mai ales ca are cel mai jos rezultat din intraga coalitie
   • -5 (11)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    As vrea sa sper ca Ghimpu nu mai e o opereta plahoitica valoroasa, ca nu va mai ajunge, printr-un accident (recurent) al istoriei, un aplaudac pus sa scandeze: "Mascaricii lu' Plahoitniuc - fericirea ne aduc!"
   • +1 (5)
    Hai , baieti,
    trageti tare sa daramati cu totul PL si liderii sai!! De abia astept sa-i daramati si sa tragem ZIDUL pe PRUT! A fost destul batjocorirea de 25 de ani a Romaniei!! GATA!! Daca va convine Tratatul secret ruso-german din 1939 VOTATI PSRM 80 la suta si sa terminam balciul odata!!Nu va trece un an si veti fi pusi din nou in fata alegerilor. VOTATI RUSIA si aveti unde sa fiti mari, destepti, comunisti, cu salarii babane, cu loc de munca asigurat. RUSIA e mare si aveti unde va imprastia , pentru ca in locul vostru vor veni tot rusii.Romania a inteles ce vreti si ...salutare!!Inghitirea Moldovei pana la Carpatii Orientali de catre adeptii dodonismului stalinist nu va avea loc. Fiti pe pace! Cu toate tancurile si rachetele rusilor asta nu se va intampla!
 • 0 (2)
  Avem novoie de pro-europeni noi, nu neaparat de alte partide, dar de specialisti noi in ele, de la cap la coada... parerea mea. Domnule Ghimpu, ia-l te rog pe baiatul ala brav ce le-a pus piciorul in prag celor de la PLR, cel ce a deconspirat actiunile corupte ale unora pe Nistru, ia-l in echipa, propune-i o functie impreuna cu toata responsabilitatea ce o presupune, si sa fie treaba treaba. Nu conteaza ce functii veti primi - gaseste oameni de nadejde!
  • +1 (1)
   Domnule,da ce nu mai exista oameni cinstiti in tara asta? Lasa ma plr-ul cela mort,ca cine a plecat odata,sa plece la Rosca si sa nu se mai intoarca.Alegerile au aratat cine a avut dreptate.
 • +2 (2)
  Alianţa a-nviat
  O să ne ducă-n Europa
  Rusul zice-nfuriat:
  „O să ne ducă-n” jopa„.
 • +4 (4)
  D.Ghimpu, drept spui,cred-ca pozitia cu un ochi la slanina si cu altul la faina ,ori noi suntem pragmatici si cu rusii si cu nemtii,principii fara principii si valori farade valor ne duce spre perzanie.
 • +1 (1)
  Felicitari,stimati deputati ,cu ocazia sarbatorii de azi - Ziua Intnationala a Combaterii Coruptiei ! Fie ca aceasta sarbatoare sa o aveti in fiecare zi,anul inprejur.Sa nu uitati ,ca organizatiile obstesti,analistii politici(care au promis),poporul,Europa - stau cu ochii pe voi.La alegerile recente viitorul europen putea fi pierdut,dar am scapat ca prin urechile acului.Daca o sa mai furati,nu o sa aveti griga de problemele Tarii si ale Poporului - data viitoare chiar nimerim in uniunea vamala cu Dodon
 • +3 (3)
  DACA SE VREA INTR-ADEVAR SCHIMBARE IN DOMENIUL JUSTITIEI AR TREBUI PRELUATA PRACTICA RECENTA A UKRAINEI: ANGAJAREA UNOR SPECIALITI STRAINI, PERSOANE INTEGRE, INCORUPTIBILE.
  SUGESTIILE MELE AR FI:
  1.MONICA MACOVEI;
  2.MIKHAIL SAAKASHVILI;
  3.LAURA CODRUT KOVESI;
  4.... CONTINUATI....
  CRED CA SI UNII SPECIALISTI CU EXPERIENTA SI REPUTATIE DIN ELVETIA, GERMANIA, FINLANDA, SUEDIA, DACA AR DORI SA FACA VOLUNTARIAT LA NOI, AR FI BINEVENITI.
  NU EXISTA LA MOMENT ALTA SOLUTIE PENTRU LUPTA CU HYDRA OLIGARHO-CUMATRO-NEPOTEASCA DE LA NOI.
  UKRAINENII AU TAIAT NODUL FARA MULTA BILBIALA, NOI CE ASTEPTAM?
  SA MAI TREACA VRE-O 10 ANI PINA AJUNGE SI LA NOI???
  SA VEDEM DACA "PRO-EUROPENII" NOSTRI INTR-ADEVAR VOR REFORMA SAU VOR SA CONTINUIE MIMAREA REFORMELOR.
  DACA NU FAC REFORMA IN JUSTITIE, FOARTE DEGRABA ISI OCUPA LOCURILE LINGA ROSCA, IAR UNII NU DEPARTE DE BECIURILE DE LA CRICOVA UNDE ISI INTIMPINA PRIETENII SINCERI!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA