Ce răspuns le-a dat Plahotniuc lui Sturza și Dodon

După ce Ion Sturza și Igor Dodon au sugerat că renunțarea lui Vlad Plahotniuc la mandatul de deputat are legătură cu căderea în sondaje a Partidului Democrat, democratul a găsit de cuviință să vină cu un răspuns. Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Plahotniuc a venit cu argumente menite să desființeze ipoteza celor doi, transmite UNIMEDIA.
 
„Mă surprinde această abordare cam naivă și lipsită de logică, probabil nu au reușit să vadă declarația mea sau nu au înțeles că eu mă retrag din Parlament, nu din politică. Mă bucur să văd preocupare pentru evoluția politică a PDM, m-aș bucura să fie cât mai sinceră și îi rog pe toți cei care își fac griji pentru partidul nostru să aibă răbdare până în alegeri, mai este ceva timp până atunci, iar la final vom trage linie și concluziile necesare”, a punctat prim-vicepreședintele PD.
Ce răspuns le-a dat Plahotniuc lui Sturza și Dodon
Vlad Plahotniuc (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

 
Ulterior, acesta a ținut să vină cu o replică pentru separată pentru liderul PSRM, cât și pentru fostul premier. „Nu cred că Igor Dodon ar fi avantajat acum de o polemică pe tema procentelor pe care partidele noastre le au în sondaje. Reamintesc că si la ultimele alegeri au fost unii care dădeau pronosticuri că PDM nu va intra în Parlament și va obține un scor mic în alegerile locale. Realitatea a demonstrat cât de tare s-au înșelat”, a evidențiat Vlad Plahotniuc. 
 
 
În adresarea către Ion Sturza, democratul a amintit cât de greu este să conduci în coaliție. „Este adevărat că AIE a trecut prin momente grele, tensiuni, mai mult sau mai puțin obiective, dar toate acestea au făcut parte din procesul nostru de maturizare politică. Lucrul în coaliție nu este unul simplu, iar noi avem istorii triste în acest sens în Moldova. Dacă ne raportăm la unele dintre acestea, AIE este un exemplu fericit pe lângă ele. Să ne amintim doar de ADR, prin ce momente grele a trecut, domnul Sturza, propus chiar de PDM premier, știe cel mai bine cât de dificilă era comunicarea, ce obstacole puneau încăpățânările unora și cum a căzut aceasta alianță”, a nuanțat sursa citată.
 
Precizăm că Igor Dodon a declarat că plecarea din Parlament a prim-vicepreședintelui PD, Vlad Plahotniuc, ar fi motivată de o criză internă din cadrul Partidului Democrat, pe când Ion Sturza a dat vina pe datele din ultimele sondaje.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub