Citește toate știrile la acest subiect

Ce cred Ghimpu și Diacov despre gândul lui Voronin

Atât liberalul Mihai Ghimpu, cât și democratul Dumitru Diacov consideră drept hazardată declarația comunistului Vladimir Voronin potrivit căreia regiunii transnistrene trebuie să-i fie acordat statutul de republică în cadrul Republicii Moldova, relatează UNIMEDIA.
Ce cred Ghimpu și Diacov despre gândul lui Voronin
Diacov și Ghimpu (Colaj: UNIMEDIA)

„Cum adică republică în cadrul republicii? Republica este o formă de guvernământ. Este o declarație așa, pentru a mai mulțumi Moscova, pentru a mai atrage de partea lui vreo doi vorbitori de limbă rusă din stânga Nistrului. O declaraţie înainte de a merge în concediu”, a replicat liderul PL pentru PublikaTV.
 
În același timp, președintele de onoare al PD împărtășește viziunea premierului Iurie Leancă cu privire la această chestiune. „Declaraţiile domnului Voronin sunt puţin cam deocheate, fiindcă domnul Voronin ca nimeni altul din această ţară a avut posibilitatea să facă ce doreşte. A avut două mandate, unul cu majoritate constituţională, al doilea tot cu o majoritate proprie”, a nuanțat Dumitru Diacov.

Reamintim că liderului comuniștilor, Vladimir Voronin a declarat în cadrul unui interviu pentru kommersant.md că regiunii transnistrene ar trebui să i se acorde statutul de republică în cadrul Republicii Moldova. 

Premierul Iurie Leancă nu susține gândul liderului opoziției și îl întreabă retoric de ce nu a făcut acest lucru atunci când era președintele țării.


Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub