Ce avere deține candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Sturza

Fostul premier Ion Sturza, este unul dintre cei bogați moldoveni din România. Bunăoară, în 2015 Ion Sturza a avansat în top cu 11 poziţii, de pe 144 anul trecut pe 133 în acest an. Şi asta, chiar dacă potrivit estimărilor Capital citate de anticorupție.md.

În 2014 Sturza avea o avere de circa 40-43 milioane de euro, în anul curent acesta este estimată la 38-40 milioane de euro.

Ce avere deține candidatul desemnat la funcția de premier, Ion Sturza
(Foto: UNIMEDIA/Igor Rotari)

„Fostul director general adjunct al Rompetrol şi ex-premier al Republicii Moldova în 1999, Sturza s-a remarcat în ultimii ani în business prin investiţia de zece milioane de euro în parcul tehnologic din Cluj, Liberty Tehnology Park pe teritoriul de 4,5 hectare al fabricii de mobilă din localitate. În 2013 ex-premierul a cumpărat 49% din Romaltyn, o companie specializată în prelucrarea și reciclarea deșeurilor miniere și în valorificarea conținutului de aur și argint al acestora din vecinătatea oraşului Baia Mare. Cel de-al treilea proiect al lui Sturza în România este librăria online Elefant.ro, lansată în iunie 2010, când proiectul a primit o investiţie de circa 1,2 milioane de euro din partea Greenlight Invest, fondul de investiţii al ex-premierului moldovean. În total, investiţiile lui Sturza în platforma online erau la finele anului trecut de 3,5 milioane euro”, notează sursa.

UNIMEDIA precizează că președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti l-a desemnat pe Ion Sturza în calitate de candidat la funcția de prim-ministru.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub