Ce au discutat liderii AIE în această seară: Miercuri ar putea fi numită data alegerilor!

Azi, 5 martie, în jurul orei 20.00 a avut loc ședința Consiliului AIE. După întrunire, liderii coaliției de guvernare au fost scumpi la vorbă, dar și evazivi. În schimb, aceștia au spus că doresc să negocieze discret, fără multă atenție din partea presei. 

Liderul PLDM, Vlad Filat, a spus că Veronica Bacalu rămâne candidatul PD și PLDM la funcția de președinte. De cealaltă parte, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a spus că AIE este încă în discuții cu privire la candidatul la funcția de președinte. "Suntem în discuții. Toate variantele sunt pe masă, urmează ca până miercuri să punem punct discuțiilor și, posibil, tot în acea zi să numim data alegerilor.
Ce au discutat liderii AIE în această seară: Miercuri ar putea fi numită data alegerilor!
(Foto: UNIMEDIA)

Sper să avansăm și să rezolvăm această chestiune. Inclusiv din cauza faptului că există diferite poziții în cazul dnei Bacalu. Din cauza asta discuțiile mai continuă, "fiecare are câte o mică nuanță". S-au trecut în revistă mai multe idei, nu s-a discutat despre alți candidați, s-a vorbit despre argumente în favoarea unuia sau altuia de pe listele deja prezentate", a spus sursa.

Totodată, prim-vicepreședintele PL, Ion Hadârcă a declarat că prin faptul că negocierile au loc în sediul PL, "deja este semnt că nu e PL obstacolul pentru desemnarea președintelui". "Problema e în identificarea unei candidaturi care să fie votate de cele 3+1 grupuri din Parlament. Nu există dificultăți în ce privește alegerea președintelui. Nimeni nu dorește anticipatele. Noi ne aflăm într-o fază în care au fost prea multe declarații întoarse și pe o parte și pe alta. Am hotărât să fim mai discreți deocamdată. Miercuri va fi votată data alegerilor dacă va fi identificată o candidatură definitivă. Au apărut elemente noi, suntem pe ultima sută de negocieri, vrem să le consumăm în liniște. Nu mă impuneți să ne angajăm în declarații. Nu vrem să dăm replici care ar prejuducia atmosfera creată. Dacă dna Bacalu vine până miercuri, vom discuta și cu ea", a mai spus Hadârcă.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI