Câștigă două bilete dus-întors spre Viena și cunoaște farmecul cafenelelor sale!

Air Moldova și Zbor.md îți oferă un cadou fantastic! Ai șansa să câștigi două bilete de avion dus-întors la Viena. Pentru aceasta, cumpără bilete de avion cu Air Moldova de la Zbor.md în perioada 2 – 31 ianuarie și participă la promoție.  Biletele pot fi cumpărate online, pe www.zbor.md sau în oficiul din strada 31 August 1989, 64. Regulamentul promoției îl puteți accesa aici

Câștigă două bilete dus-întors spre Viena și cunoaște farmecul cafenelelor sale!
(Foto: zbor.md)

Viena, eleganta capitală a Austriei și unul dintre cele mai frumoase și mai bogate din punct de vedere cultural orașe europene, o atracție pentru amatorii de baluri și de muzică simfonică, este un loc de vizitat și pentru iubitorii de cafea. Știai? Anume aici te poți delecta cu specialități de cafea, dar și lua parte la ceea ce se numește cultura cafenelor vieneze, sau, în germană - kaffeehäuser. Acestea nu sunt doar simple cafenele, istoria și tradiția lor numără deja secole, de-a lungul cărora și-au păstrat autenticitatea, iar Viena a devenit și mai sublimă datorită și lor, inclusiv. Din 2011 cultura cafenelelor vieneze este inclusă în patrimoniul UNESCO.

Prin ce sunt atât de deosebite cafenele vieneze? Și de ce se referă mai mult la cultură și artă decât nemijlocit la cafeaua, care se servește acolo, împreună cu cele mai diverse produse de patiserie și alte mici gustări?

Pub

Motivul este că primele cafenele vieneze au apărut demult, ceea ce le aduce automat la rangul de istorie și tradiție. Una dintre legende spune că în timp ce eliberau Viena de turci în 1683, soldații armatei polonezo-habsburgice, au găsit niște saci plini cu boabe, care li s-au părut ciudate. Regele polonez le-a oferit unuia dintre ofițerii săi, Jerzy Franciszek Kulczycki, care ar fi deschis mai apoi și prima cafenea, dând astfel naștere primei tradiții. Se mai spune și că prima cafenea din Viena a fost, de fapt, deschisă de către un spion armean, Diodato, care a adus arta de a pregăti cafea din locurile sale natale.

Chiar dacă nu a fost exact cum spun legendele, un lucru este cert – că de când a apărut, în îndepărtatul secol 17, cultura acestor cafenele a fost definită și cizelată într-atât, încât nu mai încape îndoială că aici, și numai aici guști dintr-o cafea pregătită așa cum dictează tradiția vieneză. Dar mai ales, savurezi atmosfera acestor cafenele citind ziare internaționale, pe care, conform tradiției, le găsești oricând în incinta lor. Astfel, te regăsești reflectând, scriind, compunând, așa cum făceau artiștii din Viena de-a lungul atâtor secole, pentru că aici era locul unde intelectualitatea, oamenii din politică și nu numai, își petreceau timpul.

În prezent, cafenele vieneze sunt deschise pentru oricine, de la mic la mare, indiferent de ocupație, statut social. Aici e locul unde poți sta ore întregi cu o singură ceașcă de cafea delicioasă, singur sau cu cineva, fără a fi deranjat. Mulți scriitori au venit și mai continuă să vină în aceste cafenele ca să scrie, muzicienii să compună, filosofii să gândească. Iată câteva dintre cele pe care ți le recomandăm: Café Schwarzenberg, Café Europa, Café Sperlhof, Café Central, Zweitbester.

Câștigă cu Air Moldova și Zbor.md  două bilete de avion dus-întors la Viena și savurează clipele și, bineînțeles, cafeaua și dulciurile servite în cafenelele vieneze . Un cadou grandios pentru tine și persoana dragă!

P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub