ora: 12:21, 17 oct 2014 7666
Autor: Cristina Buzovschi

Candu se retrage, temporar, de pe lista PD


Candu se retrage, temporar, de pe lista PD
Andrian Candu
Foto: UNIMEDIA

Andrian Candu se retrage, temporar, de pe lista de candidați ai Partidului Democrat pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PD în cadrul unui briefing de presă, relatează UNIMEDIA.

Candu a refuzat astfel să degreveze din funcția de ministru al Economiei de la începutul oficial al campaniei electorale și o va face în decurs de o lună, la fel ca și primarul general al municipiului Chișinău, liberalul Dorin Chirtoacă.

„Având în vedere că este nevoie de consolidarea instituțională la minister,și că suntem în pragul iernii când trebuie să asigurăm căldură tuturor cetățenilor în casele lor, luând în considerare situația în economie și în comerțul cu alte state, diversificarea piețelor și ajutoarele care trebuie să le acordăm, în discuția cu conducerea partidului și cu prim-ministrul Iurie Leancă, am luat decizia să depun cererea și să solicit partidului să fiu retras de pe lista electorală a Partidului Democrat. Este vorba de o retragerea temporară ca să finalizez mai multe proiecte la minister, ca ulterior să revin pe liste și să fiu cu echipa în electorală. Sunt convins că toți colegii mă vor înțelege. Mă aștept să mă alătur lor în timpul apropiat”, a declarat democratul.

Precizăm că primarul de Chișinău, în calitate de candidat înregistrat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, intră sub incidența prevederilor art. 13 alin. (3) din Codul electoral și urmează să-şi suspende activitatea în funcţia pe care o deţine.

UNIMEDIA amintește că Andian Candu este pe locul 4 în lista electorală a PD. Timp de patru ani acesta a fost deputat din partea democraților și vicepreședinte al Parlamentului, funcții la care a renunțat în luna iulie curent pentru a prelua funcțiile guvernamentale de viceprim-ministru și ministru al Economiei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • -7 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.

  O decizie curajoasa din partea lui Candu.
  Respect pentru faptul ca pune pe prim plan interesele economice ale tarii , de cit fotoliul de deputat.
  • -7 (17)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Ministerul Economiei este unul din cele mai importante ministere daca nui chiar cel mai important... Asa ca chiar e bine ca Candu nu a lasat aceasta functie pentru a face campanie electorala si isi continuie activitatea de ministru.
   • -7 (15)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Deja fiecare politician isi pune prioritatile in fata.
    Candu face fata in postura care o detine la moment si cred ca a luat o decizie corecta in favoarea funcitie de ministru.
    • -7 (13)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Candu acum are misiuni importante, el a merge si colinda lumea in lung si in lat si prezinta oportunitatile investitionale de la noi din tara. Si daca va atrage noi investitori atunci asta ar influinta serios asupra economiei noastre.

     Sunt cetățean activ
     • -9 (13)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      O retragere in favoarea ministerului...Da , pare a fi ok , dupa cum spune si el: "e momentul cind este mult de munca". Stabilitatea economica a tarii ramine a fi mai presus de cit un loc in parlament si asta merita toata aprecierea noastra.
      • -10 (12)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Acum cind Moldova este int-o perioada de tranzitie si intimpinam anumite probleme e salutabil ca Candu nu lasa tot balta dar ramine sa tina situatia sub control.
  • -5 (9)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   Mai, mai, mai ... ce bravo e ... cum sa lasi treuka departe de ei? ... ei de acolo papa ... asa ca in liste - e ceva virtual, dar la treuka - e real ... ))) BRAVO!!! ... Mai ramanea sa mai spuna ca a avut atac de cord inainte de asta. L-a facut sa planga batranele de pe strada
  • +1 (1)
   În mod evident e o mainpulare fictivă: 1. E pe listă. 2. Trebuie să degreveze. 3. Dacă degrevează nu va putea crea motive informaţionale pentru a fi mediatizat ce "bine face ţării". Fiind simplu candidat nu poate fi mediatizat (legea interzice). 4. Cu cîteva zine înainte de alegeri - revine în listă.
   Astfel se ocoleşte interdicţia de a fi mediatizat şi favorizat de către media concurenţşii electorali.
   Fals!
 • +7 (13)
  Sa se retraga tot partidu ca e plin de Corupti si Mafioti...
  Lazer, Carpov, acuma acestu Candu...

  Sunt cetățean activ
 • +3 (3)
  Se retrage pentru a mai prihvatiza ceva la minister cu Lupul si Plohotniuc,apoi revine pe lista PDM in ajunul votarii,sa vedeti ca asa va fi !
 • +1 (1)
  are functie de stata ! pe duarat alegerilor candidatii nu au dreptu lde a executa functi ide stat ! cu alte cuvente inconjoara legile prim smecherii! cel putin salariul o sa shil ea
 • +1 (1)
  „Având în vedere că este nevoie de consolidarea instituțională la minister,și că suntem în pragul iernii când trebuie să asigurăm căldură tuturor cetățenilor în casele lor, luând în considerare situația în economie și în comerțul cu alte state, diversificarea piețelor și ajutoarele care trebuie să le acordăm, în discuția cu conducerea partidului și cu prim-ministrul Iurie Leancă,
  Acestui ministru fara economie,vreau sa-i amintesc sa nu incurce "sula cu prefectura".Ce are guvernul cu caldura? Ce are guvernul cu alte state in domeniul comertului? Sau ati uitat ca in RM,este economie de piata? Ati modificat Constitutia?Toate calatorii-le lui Candu din banii nostri,nu vor avea nici un impact social.rezolva niste probleme de acoperire ale "sefului".
  In rest stimate Alegator,vine iarna si nu spera ca ministrul Candu,iti va achita facturile,sau guvernul.Le vor "ingrasa".Ca doar au grija de conturile lor sa se ingrase!Alege corect pe 30.11.2014!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA