ora: 13:44, 27 apr 2017 10992
Autor: Redactia UNIMEDIA

Candu îl contrazice pe ministrul Finanțelor: „A spune că banii din lichidarea celor 3 bănci nu compensează frauda este greșit”


Candu îl contrazice pe ministrul Finanțelor: „A spune că banii din lichidarea celor 3 bănci nu compensează frauda este greșit”
Foto: captură mf.gov.md

Președintele Parlamentului Andrian Candu a venit cu o reacție la declarațiile de ieri a ministrului Finanțelor precum că cifrele de pe panoul „Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor.

„Sunt trei căi de recuperare a surselor bănești. Prima sursă sunt banii care provin din vânzarea bunurilor la lichidarea celor trei bănci. Cele trei băncă au beneficiat de garanția statului și lichidarea lor presupune recuperarea anumitor sume și deci, a spune că banii din lichidarea băncilor nu vor compensa frauda este greșit. Îmi pare rău, o să-i spun și ministrului Armașu dacă este cazul”, a precizat Candu.

Potrivit lui, a doua sursă de recuperare sunt activele care sunt arestate și urmează a fi vândute din dosarele penale ale condamnaților în Republica Moldova pe fraudă bancară. O altă sursă menționată de șeful Legislativului ar fi din bunurile localizate din străinătate în baza investigațiilor pe care o face Kroll.

„De aceea, acel panou sau acea informație care este pe site-ul Ministerului Finanțelor, ea este relevantă și ea este importantă”,a mai adăugat Candu.

UNIMEDIA amintește că ministrul Finanțelor a declarat ieri pentru UNIMEDIA că datele de pe „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă banii recuperați, ci venituri din urma lichidării băncilor, adică a vinderii activelor băncilor falimentate. Mai mult, Armașu a mai spus că niciun leu din miliardul furat nu a fost recuperat până la moment.

Asta după ce reprezentanții Centrului de Politici și Reforme (CPR Moldova) au venit cu o adresare către ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, unde solicită să corecteze informația despre recuperarea activelor fraudate, pe care o publică regulat pe pagina web a instituției. Potrivit lor, cifrele indicate în „Panoul Miliardului furat” nu reprezintă „recuperarea activelor fraudate”, ci venituri din urma lichidării băncilor (adică a vinderii activelor băncilor falimentate – active ce nu au fost fraudate, sau altfel înstrăinate). Astfel, ministerul Finanțelor nu a întreprins nicio acțiune pentru a corecta informația prezentată în fișierul informativ plasat pe site-ul web al instituției.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +6 (6)
  Bai Candule,este vorba despre recuperarea activelor fraudate,a miliardului furat! Cum pot fi incadrate activele bancilor - cradiri,masini,etc.,la capitolul active fraudate,doar nu le-a furat nimeni,ele stau acolo unde erau??? Crezi ca daca o intorci altfel se schimba perceptia oamenilor? De ce pana acum procuratura nu a gasit niciun leu din cei furati? Pentru ce sunt platiti cei de acolo,ca sa faca figuratie (spectacole) si sa execute ordine ilegale de la GBC?
  Oricum e clar ca atat tu,cat si nasu' tau (Plohis),dar si altii din conducerea actuala sunteti direct responsabili de furt si de faptul ca i-ati protejat pe cei care trebuiau sa nu permita frauda,caci au recunoscut singuri ca stiau ce se intampla,dar n-au actionat!
  Jos mafia!
 • +5 (5)
  Candu - de rasul bobocilor!!!
 • +3 (3)
  Mare curva mai e si Candul ăsta.

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA