Citește toate știrile la acest subiect

Când va fi semnat Acordul de Asociere RM-UE și liberalizat regimul de vize

Prioritățile colaborării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană au fost confirmate, iar termenele calendaristice pentru realizarea lor au fost stabilite la Bruxelles. Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate a UE, Stefan Fule, a confirmat că semnarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană este preconizată către sfârșitul lunii august–începutul lunii septembrie, relatează UNIMEDIA.

Când va fi semnat Acordul de Asociere RM-UE și liberalizat regimul de vize
Lupu și Fule (Foto: pdm.md)

Discuții la acest subiect au avut loc cu ocazia reuniunii Comitetului Politic, pentru Drepturile Omului și Democrație al Adunării Parlamentare EURONEST, unde Marian Lupu a participat în calitate de șef al Delegației Parlamentului Republicii Moldova.

La rândul său, Marian Lupu a dat asigurări că Legislativul de la Chișinău intenționează să ratifice acest Acord de Asociere până la alegerile parlamentare generale, programate în toamna acestui an.

Pub

Cu privire la liberalizarea regimului de vize în spațiul Schengen pentru cetățenii Moldovei, votul final în plenul Parlamentului European în acest sens este programat să aibă loc în perioada 24-27 februarie, la Strasbourg. Autoritățile europene au dat asigurări cu privire la o dezbatere pozitivă și un consens politic puternic, astfel ca toate procedurile oficiale la nivelul UE să poată fi finalizate în iunie-iulie a.c., iar Republica Moldova să devină următorul stat vecin al UE care să beneficieze de regim liberalizat de vize.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub