ora: 10:14, 12 feb 2014 3126

Când va fi semnat Acordul de Asociere RM-UE și liberalizat regimul de vize


Când va fi semnat Acordul de Asociere RM-UE și liberalizat regimul de vize
Lupu și Fule
Foto: pdm.md

Prioritățile colaborării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană au fost confirmate, iar termenele calendaristice pentru realizarea lor au fost stabilite la Bruxelles. Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate a UE, Stefan Fule, a confirmat că semnarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană este preconizată către sfârșitul lunii august–începutul lunii septembrie, relatează UNIMEDIA.

Discuții la acest subiect au avut loc cu ocazia reuniunii Comitetului Politic, pentru Drepturile Omului și Democrație al Adunării Parlamentare EURONEST, unde Marian Lupu a participat în calitate de șef al Delegației Parlamentului Republicii Moldova.

La rândul său, Marian Lupu a dat asigurări că Legislativul de la Chișinău intenționează să ratifice acest Acord de Asociere până la alegerile parlamentare generale, programate în toamna acestui an.

Cu privire la liberalizarea regimului de vize în spațiul Schengen pentru cetățenii Moldovei, votul final în plenul Parlamentului European în acest sens este programat să aibă loc în perioada 24-27 februarie, la Strasbourg. Autoritățile europene au dat asigurări cu privire la o dezbatere pozitivă și un consens politic puternic, astfel ca toate procedurile oficiale la nivelul UE să poată fi finalizate în iunie-iulie a.c., iar Republica Moldova să devină următorul stat vecin al UE care să beneficieze de regim liberalizat de vize.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +18 (34)
  RM are toate sansele pentru a semna intro perioda mai mica acorul de liber schinb .Este o oportunitate foarte mare pentru RM acesta semnare a trattului
  • +17 (33)
   Moldova are sustinerea tarilor europene asta ne ajuta foarte mult pentru a trece acesta etapa cu succes .Moldova are nevoe de acest tratat de liber schimb si de liberalizare a regimul de vize
   • -24 (34)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Dupa cum vedem Lupu pledeaza pentru ratificarea acrodului de asociere cit mai curind,pentru obtinerea regimului liberalizat de vize,pentru calatoria libera a cetatenilor RM. Acordul de Asociere este un pas foarte importante pentru statul nostru in implimentarea agendei europene si obtinerea rezultatelor dorite!
    • -26 (32)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     http://ortodoxia.md/stiri/14-stiri/7729-o-veste-proast-raportul-lunacekq-aprobat-de-parlamentul-european
     Transformă „minoritățile sexuale" în grupuri privilegiate în fața legii. Raportul privește exclusiv drepturile persoanelor lesbiene, gay, bi și trans, extrage drepturile acestora din contextul larg al drepturilor omului, subminând astfel principiul universal al drepturilor omului.
     Solicită CE să continue Monitorizarea actuală a problemelor legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în Tsările Candidate la Aderarea la UE. Aceasta este o tentativă de a forța îndeplinirea obiectivelor agendei homosexuale ca o condiție pentru Aderarea la Uniune.
     • +17 (31)
      Europa este unica noastra de scapare si univa modalitate de a avea un trai cinstit si decent . Multumita unei guvenari bune astazi avem cele mai bune rezultate . Chiar si Ucraina ne invidiaza!
      • +18 (30)
       Leanca a specificat ca anul acest vom semna la sigur acordul de asociere, si cel mai probabil ca in vara anului acesta.
       Sunt increzut ca se va semna si acordul de asociere si regimul liberalizat de vize in curind,Guvernul a muncit mult pentru a atinge acest succes, avem un premier foarte bun , un diplomat extraordinar , un profesinist, care a stabilit relatii bune de prietenie intre tara noastra si UE, tarile vecine, SUA si multe alte state, este foarte stimat si toti partenerii nostri externi au o mare in credere in dumnealui, dovada este chiar stirea de ieri , unde Iurie Leancă a primit titlul de Comandor al Ordinului „Meritul Republicii Italiene”.
       • -24 (28)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Marian Lupu este un adevarat profesionist si este cunoascut nu doar in Republica Moldova ci si in tarile din UE si sper ca Integrarea tarii naostre sa aiba loc cit mai curind posibil deoarece o data cu acest pas vom avea si multe posibilitati

        Sunt cetățean activ
        • +2 (2)
         Liberalizarea regimului de vize si semnarea Acordului de Asociere cu UE vor reprezenta niste pasi foarte importanti, in procesul nostru de integrare europeana.
         Luind in consideratie situatia din Ucraina si efortul depus de catre guvernantii nostri, sunt convins ca vom obtine liberalizarea regimului de vize si vom semna Acordul de Asociere cu UE!
     • +2 (2)
      Vedem ca, odata ce ne apropiem de UE, se inmultesc, ca ciupercile, provocarile din partea Federatiei Ruse! Este un an crucial pentru Republica Moldvoa si cetatenii trebuie sa inteleaga ca putem trece peste toate provocarile date, doar formand unitate.
      Politicienii nu trebuie sa uite ca este necesar un dialog permanent dintre guvernant - cetatean si cetatenii trebuie informati.
    • -25 (29)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Chiar imi pare bine ca scopul de ratificarea a Acordului de Asociere cu UE este obiectivul de baza urmarit de tara noastra,iar M.Lupu s-a expus foarte bine pe aceasta situatie. Cu totii intelegem ca UE ne avantajeaza,cu atit mai mult ca piata de desfacere este mult mai larga si mai eficienta iar cit tine de abolirea regimului de vize,acesta este dorit de fiecare cetatean in parte.
   • +21 (23)
    Insfirsit ne apropiem de final,marele final unde Republica Moldova va iesi invingatoare.
   • +19 (21)
    Am incredere in guvernul Leanca si actuala conducere,au inregistrate deja sute de succese si nu se opresc aici,cred ca marle succes pentru R.Moldova va fi regimul liberalizat de vize!
   • +18 (20)
    In mare parte acest succes ii apartine lui Leanca si echipa sa din guvern,anume ei sunt cei care zi de zi,putin cite putin,ne apropiau de UE.Speram ca la vara sa mergem la odihna in UE liber,fara mari cheltuieli.
 • +21 (35)
  Гагарин никогда не был в космосе
  Никаких документальных материалов и доказательств, кроме кадров, снятых на испытательном стенде, с трясущимся лицом космонавта, произносящего слово "Поехали", не существует. Но в космической гонке надо было во что бы то ни стало опередить американцев, уже подготовивших полет Алана Шепарда. Из-за огромных проблем в области разработки систем жизнеобеспечения и ТДУ обогнать американцев уже не удавалось. И тогда коммунисты пошли на подлог. В космосе побывал беспилотный корабль.
  • +22 (36)
   Не выдержав груза незаслуженной славы, Гагарин начал пить, вести распутный образ жизни и в любой момент мог выдать страшную советскую тайну. Поэтому была успешно проведена операция по его ликвидации.
   * * *
   Факты о "полёте" Гагарина
   - Человек по имени Юрий Гагарин никогда не летал в космос.
   - Все фото- и киноматериалы о Гагарине перед "полетом" и непосредственно относящиеся к "полету" есть грубые и наглые фальшивки.
   • +21 (35)
    - Утром 12 апреля 1961 г. был запущен автоматический беспилотный корабль "Восток" (как уже делалось неоднократно ранее). - Передаваемые с борта "Востока" сообщения были заранее записаны на магнитную ленту. - Посадка "первого космонавта" была инсценирована путем сброса капсулы и самого "космонавта" на парашютах с транспортного самолета. - Вся легенда о Гагарине (как летчике, космонавте и человеке) была искусственно создана СМИ (книги, журналы, газеты, радио, телевидение), придворными советскими поэтами-композиторами и несколькими людьми из так называемого…
 • -18 (24)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Suntem umpluţi pe săturate
  De acţiunile perfide,
  De intenţiile mimate...
  A unor lideri de partide.
 • +22 (24)
  Moldova in irealitate."Grupuri privilegiate în fața legi"
  Tocmai asta e ca nu sunt privilegaiti acum. Legea ii va pune in egalitate cu ceilalti cetateni. Nu vor mai putea fi jigniti, batuti, condamnati.
  Personalimi creaza sila, dar sunt si ei oameni.
  In rest, statele est europene care au aderat la UE au un nivel al PIB-ului, salarii, dezvoltare economica dubla fata de cele din CSI.
  Asa ca nu minoritatile v-o trag pe la spate, ci rusii.


  Sunt cetățean activ
  • -28 (30)
   Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
   "" statele est europene care au aderat la UE au un nivel al PIB-ului, salarii, dezvoltare economica dubla fata de cele din CSI.""
   unde ?
   în România?
   în Bulgaria?
   și apoi
   un lucru este
   aderarea la UE
   alte lucru este Parteneriatul Estic ! ! !
 • -22 (22)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Stefan Fule si Marian Lupu sint doi politiceni care insipra incredere, zic eu. Noi, cetatenii RM, am asteptat 22 de ani sa intram in UE fara vize, si vom mai astepta inca jumate de an daca trebuie. Vom avea rabdare pentru ca credem in cuvintele celor doi!

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA