Butmalai susține că a fost bătut în aprilie 2009, la indicația lui Voronin

Deputatul PLDM, Ion Butmalai, a declarat că el și alți tineri reținuți în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 au fost bătuți și maltratați la indicația președintelui de atunci, Vladimir Voronin.

Declarații în acest sens au fost făcute de liberal-democrat în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, în care au fost audiate rapoartele conducerii SIS, MAI și PG, relatează UNIMEDIA.

Butmalai susține că a fost bătut în aprilie 2009, la indicația lui Voronin
Ion Butmalai, deputat PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Vladimir Voronin a declarat în cadru ședinței, în repetate rânduri, că nu se simte vinovat de nimic, că are conștiința curată și că nu are „nicio picătură de sânge” pe mâinile sale.

„Eu am fost printre cei arestați în noaptea de 7 spre 8 aprilie, la miez de noapte. Am documente și am avut calitatea de învinuit în dosar. Eu spun din experiența personală. Eu, cu ochii mei am văzut ce s-a petrecut în acele rețineri ilegale, la falsul în actele publice, la înaintarea învinuirilor, la arestarea cetățenilor. Eu am fost maltratat, bătut de angajații poliției. La întrebarea mea, după toate aceste acțiuni: „Oameni buni, ce faceți?”, mi-au răspuns: „Am primit indicații de la Voronin”, a declarat Butmalai.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub