BOP: Filat a scăzut în topul încrederii populației

Vlad Filat, Marian Lupu, Dorin Chirtoacă au pierdut din încrederea populației, pe când Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu, Igor Dodon și Nicolae Timofti, deși puțin, dar au crescut în sondaje, notează UNIMEDIA cu referire la datele sondajului Barometrului de Opinie Publică.
BOP: Filat a scăzut în topul încrederii populației
Vlad Filat, președintele PLDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Cea mai dramatică scăderea a încrederii a înregistrat-o Vlad Filat de la 19,4% la 9,4%. Topul politicienilor cu cea mai mare încredere în rândul populației: Vladimir Voronin (18,5%), Vlad Filat (9,4%), Dorin Chirtoacă (6,7%), Marian Lupu (6,4%), Mihai Ghimpu (2,9%), Igor Dodon (1,1%).Totodată, dacă mâine ar fi alegerile președintelui, în topul preferințelor alegătorului ar fi Vladimir Voronin, urmat de Marian Lupu și Mihai Ghimpu. Prim-ministrul în exercițiu, Vlad Filat este abia al 5-lea candidat pentru această funcție.
Sondajul a fost efectuat în perioada 6 - 21 aprilie. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1100 persoane și are o marjă de eroare de +/-3%. Acesta a fost realizat de casa de sondare - Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „Magenta Consulting”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub

Pentru a putea comenta, este nevoie să vă autentificați, folosind e-mailul și parola cu care v-ați înregistrat pe UNIMEDIA.

Dacă nu aveți un cont înregistrat pe UNIMEDIA,
înregistrați-vă AICI