ora: 11:24, 24 apr 2014 7557 49 Autor: Cristina Buzovschi

BOP: Încrederea în Leancă s-a dublat, în Voronin a scăzut


BOP: Încrederea în Leancă s-a dublat, în Voronin a scăzut
Iurie Leancă VS Vladimir Voronin
Colaj: UNIMEDIA

Încrederea în prim-ministrul Iurie Leancă s-a dublat comparativ cu toamna anului trecut, în timp ce liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, pierde teren la acest capitol. Cu toate acestea, politicianul comunist se bucură încă de o încredere mare în rândul populației, relevă UNIMEDIA.

Cel puțin așa arată Barometrul de Opinie Publică, dat publicității astăzi, 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice. 

La întrebarea închisă câtă încredere aveți în următoarele personalități politice, cei chestionați au oferit următoarele răspunsuri:

1. Iurie Leancă - 48,7%, comparativ cu 33% în noiembrie 2013
2. Dorin Chirtoacă - 39,9%, comparativ cu 34%
3. Vladimir Voronin - 34,1%, comparativ cu 44%

La întrebarea care este personalitatea politică din Republica Moldova în care aveți cea mai mare încredere, unde răspunsul a fost liber, respondenții au menționat:

1. Vladimir Voronin, în scădere față de noiembrie 2013
2. Iurie leancă, în creștere
3. Vlad Filat, în ușoară scădere
4. Marian Lupu, fără schimbări
5. Dorin Chirtoacă, în ușoară scădere
6. Mihai Ghimpu, în creștere
7. Igor Dodon, în creștere

Sondajul este reprezentativ pentru populația adultă și are o marjă de eroare de +/-3%. Studiul a fost realizat în perioada 28 martie -13 aprilie, pe un eșantion de 1115 persoane.

Comentarii (49)
 • +17 (31)
  Leanca e bravo, de asta si se afla peprima pozitie munceste acest om, munceste pentru tara si cetateni, bravo celor din PLDM tin pozitii bune.
  • +19 (27)
   Cred ca era si de asteptat ca in Voronin increderea sa scada iar in guvernarea pro-europena sa creasca. Atit Leanca cit si Corman, Lupu, Lazar, Candu, si multi altii au contribuit cu tot sufletul ca acum sa ne putem bucura de liberalizarea de vize si multi alti pasi importanti pentru aderarea la UE. Intr-un final pina in 2020 cred ca avem sanse reale sa devenim tara cu drepturi depline a marei familii europene.
   • -11 (29)
    Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
    Cum poti avea incredere in un asemenea bosorog ca Voronin care pina nu demult macar mai vorbea ca la fapte era bun numai pentru buzunarul lui dar acum nici vorba si nici fapta

    Sunt cetățean activ
    • -12 (38)
     Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
     Viitorul tarii noastre este in UE dar pentru asta trebuie de unit societatea si nu de o dispersat, insa cel mai bine asta la moment vad ca-i reuseste celora din PDM. Ei cred ca duc o politica corecta.
     • +12 (24)
      Bravo Leanca in ultima perioda o inregistrat succese foarte mari ,Leanca si echipa sa a muncit foarte mult pentru a ridica RM in lume .Voronin si partidu sau de retrigradati nu o sa o duca mult
      • -11 (25)
       Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
       Leanca impreuna cu Democratii a reusit sa demonstreze tarii intregi ca Moldova poate progresa. Drumuri bune Vasile Botnari ne-a facut, Economia Lazar a crescut-o si a creat parcuri industriale, Pavel Filip ne-a adus tara printre primele in lume la viteza la internet, Monica Babuc a dat o noua viata la cultura moldoveneasca.
       • +10 (22)
        Bravo Leanca succese si in continuare in munca pe care o depui .Voronin si trupa sa de circ pot sa plece si sa faca in continuare crc in strada
        • -11 (23)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Viitorul comunistilor este clar ei vor disparea total, cei apti de munca pleaca in PD iar restu cei inapti vor ramine si se vor bihli la picioarele lui Voronin.
         • -11 (21)
          Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
          Mda aici cred ca Emil ai dreptate, din PCRM deja mai multi au plecat decit au ramas, asa ca o scadere drastica a imaginii lui Voronin in sondaje se datoreaza PD-lui, deoarece la ei pleaca cei care inca mai au substanta cenusie. Asa ca cu adevarat acest stat acum e democratizat de PD. Lor se va datora integrarea in UE!
          • -16 (22)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Mai usor cu propaganda asta,numai la cest articol ati reusit prin numeroasele postari sa provocati greata cu pupincurismul asta desantat!
          • +9 (21)
           Imi place mult sinceritatea la om, imi place cind nu se manipuleaza si nu se imbla cu minciuna, multi de aici mint, foarte urit.
           Imi place ca premierul Iurie Leanca se afla pe pozitia bine meritata.
           Profesionalismul, dinamismul , responsabilitea fata de popor si tara il face pe acest om sa se plaseze pe aceasta pozitie.
           Mult succes in continuare.
          • +12 (20)
           Mosul Voronin, in ciuda faptului ca se crede mare si tare, si chiar cu toata gloata sa de sustinatori degradati, pensioneri , si altiii. oricum nu are cum sa obtina un procentaj atit de mare.
           Se imbla cu manipulatul pe aici.
          • +9 (21)
           Integrarea in Uniunea Europeana ii vom datora-o PDM-ului? Sincer sa-ti spun, m-ai facut sa rad.
           PDM-ul tau, de nenumarate ori, a afirmat ca este pentru suveranitatea Republicii Moldova. Este un partid de centru dreapta, care poate deveni, in orice moment, de centru stanga(adica sa faca coalitie cu partidul comunist).


          • -6 (16)
           Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
           Aceste Sondaje ne garanteaza doar faptul ca si dupa electoralele din Toamna vom avea o coalitie Pro Europeana, care va putea sa valorifice perspectivele de integrarea RM in UE, oferite de autoritatile europene la scurt timp dupa ce Corman a atins acest subiect in timpul unei intruniri de la Bruxelles.

           Sunt cetățean activ
          • +6 (10)
           Anonymu, Corman a abordat acest subiect la Bruxelles dupa declaratiile lui Iurie Leanca, prin care Prim-ministrul a cerut din partea Uniunii Europene perspective clare!
           Corman nu a facut decat sa repete acest mesaj.
         • +10 (20)
          Да оствьте вы этого Воронина. Я даже не стал бы сравнять Лянкэ с ним. Что сделал Воронин для Республики Молдова? - Только пустые обещания. А сейчас Лянкэ делат хорошие вещи для этой страны.
          Сравните путь к ЕС других стран с нашим - вы увидете что мы идем достаточно быстро.
         • +11 (19)
          Iurie Leanca este omul potrivit, la locul potrivit. Cunoaste peste 5 limbi straine, are o experienta bogata in domeniul diplomatic, este stimat de catre oficialii europeni, americani. Este primul Prim-ministru moldovean care s-a intalnit cu un Presedinte al Americii - Barack Obama.
          Ce limbi cunoaste Voronin, inafara de rusa? De cine este stimat Voronin? - numai de slugile lui Putin! Ce a facut Voronin pentru Republica Moldova?!
          Eu cred ca Voronin nici nu are ce cauta in acest clasament.
        • +11 (21)
         Fiti seriosi, oameni buni, acest degradat - Voronin - nu are cum sa acumuleze un numar atat de mare de voturi la capitolul incredere. Ce a facut el pentru Republica Moldova, inafara de promisiuni, de cetatenii au incredere?

         Cat a facut Prim-ministrul Leanca, in aproape un an, nu a facut Voronin, in 8 ani de zile!

         Asta si este problema moldovenilor - atata timp cat nu vor aprecia guvernarea la justa valoarea, dupa rezultate, nu vom iesi din gaura, in care am fost bagati tot de catre comunisti!
        • +11 (17)
         Voronin, pe timpurile lui, inainte sa ajunga Presedinte, a promis ca, odata ce vine la guvernare, rezolva conflictul transnistrean in cateva saptamani. Au trecut 8 ani, si tot n-am vazut rezolvarea.
         Iurie Leanca, insa, ce promite - face; si sunt numeroase exemple in acest sens - liberalizarea regimului de vize, liberalizarea pietii europene pentru vinurile moldovenesti, atragerea investitiilor, granturi, ajutoare din extern;
       • -13 (19)
        Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
        Ha las-o mai moale.
        Drumuri de la Botnari, mori de ras.
        Lazar a crescut economia, asta da gluma. Nu incurca economia lui Lazar si camarazilor lui de partid cu economia tatii.
        Pavel Filip a adus tara printre primele la viteza internet, pai sa stii ca ea a fost printre primele si pina la Filip.
        • -14 (18)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Noi avem internet, la mare viteza nu de azi si nu de ieri, Filip nu era ministru pe atunci.
         Imi pare rau , iar minciuni.
       • +8 (18)
        Poti sa mori de ras, sinceri iti spun.
        • -11 (11)
         Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
         Alex, nu fi naiv. Sau tie iti place sa joci rolul unui prost care traieste in besinile lui Plohotniuc si Filat. Daca alta perspectiva nu ai in viata, decat lingosindute pe linga curul nacialinishilor sa supravietuesti, atunci te inteleg si te compatimesc.
      • +9 (21)
       PLDM cel mai puternic pardit din RM care a inregistrat succese foarte mari .Sa nu uitam de munca depusa de Leanca pentru semnarea acordului de liberalizare a vizelor care este un evenimnet istor acesta este unu din sutele de succese pe care lea avut PLDM
     • -9 (21)
      Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
      PDM a fost unul din putinele partide care au avut un rol important de decizie in pasii de apropiere cater Uniunea Europeana, pasii concreti se vor vedea incepind cu data de 28 aprilie cind vom putea circula liber in UE

      Sunt cetățean activ
      • +12 (20)
       Sa fim sinceri cu totii si sa recunoastem: succesul pro-european se datoreaza, in mare parte, echipei Filat-Leanca-Gherman. Nu prin tertipuri si mismasuri, ci gratie flerului, sinceritatii, consecventei si abilitatii, in ciuda puciului din Parlament, PLDM si echipa, prin relatiile in PE, in cancelariile Occidentului, au facut tot posibilul ca populatia sa se bucure de aceste realizari.
      • +8 (16)
       Care "rol important",poate acel pas cand PD nu dorea (impreuna cu PL) sa voteze pentru legea anti-discriminare,una din cele mai importante cerinte a UE pentru liberalizarea vizelor?
       Poate tinerea sub control politic a Procuraturii Generale si a organelor de justitie au avut rol important pentru apropierea de UE?
    • +17 (19)
     Pentru coalitie si pentru EUROPA! Eu sunt european!!!
   • +12 (18)
    buzz! Voronin, e un rasssssssssss! de ce, pentru ca timp de 9 ani, nu a facut nimic in RM. La rapaaaaaaaaaaaaaaaa! Br
   • +12 (18)
    Buzz!!!! Voronin e un rasssssssss, de ce? pentru ca nu a facut nimic in RM, timp de 9 ani. Leanca are caracter! Bravo!!!
   • +2 (2)
    increderea in voronin nu poate sa scada,fiindca numarul degradatilor nu se schimba peste noapte. E nevoie de locuri de munca,salarii decente,scoli moderne,influenta tarilor civilizate,interzicerea propogandei rusesti la fiecare pas in Moldova etc...si atunci,cu incetul situatia se va schimba spre bine
    Cel putin,trebuie de depus un efort sa scoatem komunizmul din satele noastre,ca mai mare rusine si porcarie in sec.21 nu poate sa fie.Si din biserici.Popii bolsevici trebuiesc raspopiti si trimisi la stroika in rusia
  • +14 (18)
   Ca sa ai o viața decenta in Republica Moldova, trebuie sa nu mai votezi comunistii, pentru că ,, comunistii'' sunt:
   1. Un comunist este ca un crocodil: cand deschide gura nu stii daca incearca sa-ti zambeasca sau se pregateste sa te manance.
   2. Voronin, este un moșneag care se gandește la fiu si familie, un agramat si un nemernec care manipuleaza oamenii cu cacatul asta de comunism.
  • +14 (18)
   RESPECT pentru Iurie Leanca si Coalitia pro Europeana. Lucrurile se schimba, vazand cu ociul liber, eu sunt din Telenesti si vreau sa va spun ca noi nu mai avem nici un primar Comunist in Raion, oamenii tb sa inteleaga ca comii e un pericol pentru viata noastra.
 • -15 (19)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Miscarea Antimafie e unica solutia de a scapa de actuala si fosta conducere a tarii.
  Eu votez Mocanu.
 • +14 (22)
  Mocanu nici 2% macar nu o sa inregistreze. Vorbeste de mafioti dar s-o uitat sub nasul lui. Mai bine s-ar uita la el si apoi sa arate cu degetul la altii. De unde atita dreptate, ca ma infla risul cind il aud. Mocanu nu e departe de Ciocanu lui Voronin

  Sunt cetățean activ
 • -14 (18)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Mocanu e unica alternativa pu cei care sunt dezamagiti de actuala guvernare si cei ce nu voteaza pentru comunisti din principiu. Eu am votat pentru actualii guvernanti, dar din pacate m-au dezamagit.
  Unica solutie o vad in Mocanu, care a vut curajul sa lupte cu acesti haiduci. Da are Mocanu neajunsuri, dar ele sunt minore pe langa celea a actualei si fostei guvernari.
 • +16 (16)
  Voronin si ai lui sunt foarte corupti de rusi, falsifica toate alegerile pentru ca au oameni infiltrati platiti de rusi in comisiile electorale.
  Alegerile trebuie sa fie sub stricta supraveghere.
  Iar campania electorala trebuie atent monitorizata, inclusiv sursele financiare externe din Federatia Rusa trebuie interzise cu desavarsire.
  Leanca este un politician de viitor. Roman.
 • +13 (13)
  Sunt si de cei care il sustin pe Dondolan? Mizeria asta putlerista inca e in crestere
 • -9 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Foarte interesant: de la 33 la 49 - s-a dublat. Să se dubleze doar aşa banii autorului ştirii. 33X2=66 iar de la 33 la 49 e creştere cu 50%, adică coefisientul nu e 2 ci 1.5 )))
  • 0 (0)
   Nifiga sebe. Pentru matematica - minusuri?
 • -11 (17)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Vasile Tarlev cit era premier tot cu reitingul pe sus umbla si unde ia ajuns reitingul dupa sutul in fund dat de Voronin. Fara Filat la spate Leanca nare nici o valoare.
 • -11 (15)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Foarte departe este Moldova de Gruzia , priviti https://m.youtube.com/watch?v=TYXo2UHn4Sc
 • -12 (16)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  „Marxismul este forma modernă a profeției evreiești.„
  Reinhold Niebur,s Speech before the Jewish Institute of Religion, New York, 3 Octombrie 1934.
  .
  ”Unii îl numesc Marxism, eu îl numesc Iudaism.”
  Rabinul Stephen S. Wise. ”The America Bulletin”, 15 mai 1935.
 • +9 (13)
  Rusii sa plece!!!
  RUSINE!!!
  http://blogulunuimoldovean.wordpress.com/2014/04/21/60/
 • -5 (11)
  Comentariul a fost marcat ca spam. Afişează comentariul.
  Increderea in Leanca creste,increderea in PLDM descreste.Care-i cauza ? Nu este si aici o mare discrepanta ? Sau poate e altceva la mijloc ?
 • -1 (3)
  CARAUL !!!
  .
  A-n-t-i-s-e-m-i-t-i-s-m manifestat de UNIMEDIA; pentru ce ați ascuns cuvintele mult stimaților OVREI ?, doar este purul adevăr !!!
  .
  Și cu cît vă plătesc comuniștii?!
  • -4 (4)
   nustiu ce hreni ne po teme tolkaiesti tu
   antisemitism nu exista, holocost nu o fost
   este sionism, care intrebi orice om(ne pidar, ne dalbaiob) si iti va spune ca este mult mai rau decit comunismul si fascismul luate impreuna, si cind vreo suka spune de antisemitizm, trebu tupa de pus la perete si rasstrelit nahui
   si da, reitingu lu Leanca cu chiu cu vai de ~1.47 ori so marit, nu am nimic impotriva lui, dar este o dezinformare, pentru care tot trebu rasstrel
   P.S. cine vrea sa se puie in rind la futut in cur de cal - minusuiti, jidani si sinteti
 • -1 (1)
  deci inca o dovada ca leanca merita sustinut,bv lui si celor care muncesc, il incurajez si pe filat si el este bun si fc treaba buna,bafta voua si sa fiti cei mai bravo
 • 0 (0)
  Increderea in Leanca creste,increderea in PLDM descreste.Care-i cauza ? Nu este si aici o mare discrepanta ? Sau poate e altceva la mijloc ?

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Politic
 
Căutare
Login
Top taguri