ora: 17:59, 24 apr 2013 3102
Autor: Ana Sîrbu

BOP: 42% dintre moldoveni se informează de pe Internet


BOP: 42% dintre moldoveni se informează de pe Internet
BOP
Foto: UNIMEDIA
Internetul rămâne a fi una dintre cele mai importante surse de informarea a moldovenilor, potrivit datele Barometrului de Opinie Publică făcute publice astăzi, 24 aprilie, de către Institutul de Politici Publice, relatează UNIMEDIA.

Chiar dacă TV-ul rămâne sursa principală de informare – 81% privesc zilnic TV-ul și 71% au indicat că acesta este cea mai importantă sursă de informare pentru ei, pe locul doi se află Internetul care este utilizat zilnic de către 42% de populație și 15% l-au numit ca cea mai importantă sursă de informare. Radioul apare pe locul trei, fiind ascultat zilnic de către o treime dintre cei intervievați. Presa și cărțile rămân a fi alegerea minorității.


La capitolul, încredere în sursele de informare, TV-ul este sursa care trezește cea mai mare încredere în rândul moldovenilor – 57%. Totuși, Internetul ocupă poziția doi, cu 14%. Iar familia, cu 6%, s-a plasat pe locul trei în lista surselor de informare.Părerea populației Republicii Moldova despre accesul la informație este una mai curând pozitivă. Astfel, 53% dintre respondenți au fost de acord cu ideea că oamenii de rând au acces liber la informație. O treime din populație susține că are acces limitat la informație și 5% crede că nu poate accesa deloc informația. 

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru

×
Media/IT
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA