BNM a sancționat mai mulți administratori ai Moldova-Agroindbank

Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis să amendeze șase membri ai Comitetului de conducere ai B.C. „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. Suma totală a amenzilor constituie 760.673 lei.

BNM a sancționat mai mulți administratori ai Moldova-Agroindbank
(Foto: UNIMEDIA)

De asemenea, membrii Comitetului de conducere și ai Consiliului băncii au fost sancționați cu avertisment. Aceștia au fost avertizați asupra neadmiterii încălcărilor actelor normative și asupra posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul nelichidării în termenul stabilit a încălcărilor constatate sau comiterii repetate a acestora.

Sancțiunile au fost aplicate urmare a constatării în activitatea B.C. „MOLDOVA-AGROINDBANK” S.A. a unor încălcări ale prevederilor Legii instituțiilor financiare și ale actelor normative ale Băncii Naționale, identificate pentru perioada în care s-a efectuat controlul. Încălcările se referă, în principal, la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor etc. Totodată, încălcările constatate nu au dus la nerespectarea limitelor prudențiale stabilite de BNM și prin urmare nu există riscuri majore care ar putea afecta stabilitatea băncii.

Pub

Banca Națională a prescris Consiliului și Comitetului de conducere ale BC „MOLDOVA - AGROINDBANK” S.A. să îmbunătățească sistemul de control intern aferent activității de creditare, consolidarea guvernării corporative în cadrul băncii, precum și să elaboreze și să pună în aplicare un plan de acțiuni cu privire la înlăturarea neajunsurilor depistate în cadrul controlului complex pe teren efectuat la bancă.

Sancțiunea a fost aplicată urmare a examinării rezultatelor controlului complex pe teren efectuat de BNM la această bancă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub