ora: 13:46, 18 iul 2013 5586
Autor: Cristina Buzovschi

BEM are o nouă administrație. Bodiu a fost exclus din Consiliul băncii


BEM are o nouă administrație. Bodiu a fost exclus din Consiliul băncii
Foto: anacazac.blogspot.com
Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie a Băncii de Economii (BEM) a fost desemnat Mihai Hâncu. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Adunării generală extraordinară a Acţionarilor Băncii de Economii S.A., relatează UNIMEDIA.

Totodată, a fost modificată conducerea BEM. În baza deciziei acționarilor, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, a fost exclus din funcția de membru al Consiliului de Administrație BEM.

Solicitat de agenția „INFOTAG” să comenteze retragerea din postul de președinte al Consiliului, Victor Bodiu a spus că acest lucru trebuie legat strâns de rezolvarea sarcinii majore: „obținerea stabilizării situației la Banca de Economii”. „Banca a intrat în albia normalității, înregistrând rezultate stabile la toți indicatorii. Da, problema cu capitalizarea ВЕМ nu a fost rezolvată deocamdată, dar aceasta o pot decide deja acționarii, într-o atmosferă liniștită”, a spus Bodiu.

Noii membri ai conducerii BEM sunt: Mihail Hîncu, Svetlana Besrrab. Mariana Covaci, Elena Matveeva și Angela Voronin.

UNIMEDIA aminteşte că potrivit bilanţului BEM, în 2012 instituţia financiară a înregistrat pierderi de peste 300 de milioane de lei. În acelaşi timp Banca Naţională a Moldovei a anunţat că, în perioada 2010-2011, Banca de Economii a acordat mai multe credite dubioase, care, în prezent, nu pot fi recuperate.

Potrivit estimărilor Băncii Naționale a Moldovei, BEM are nevoie de injecție de capital de cca 700 mln lei.

Comentarii (
)

Login


Email:

Parola:Creează cont | Ai uitat parola?
Facebook Google Yahoo Mail.ru
 • +3 (5)
  corect , nu avea ce sa caute acolo infumuratul de Bodiu .
  • +3 (3)
   Pai ce sa mai caute Bodiu la BEm, daca el pina la monet a reusit acolo sa stoarca ce se poate de stors, a adus banca la faliment...si deja cred ca a considerat ca e momentul oportul sa paraseasca corabia.

   Sunt cetățean activ
 • +2 (4)
  Bodiu l-a depasit la sroganta chiar si pe boss-ul Filat.Provoaca antipatie.
 • 0 (0)
  Capital normativ trebuie pentru a răspunde la riscuri. Reieşind din situaţie, în banca aceasta s-au consumat toate riscurile. Pentru ce mai este nevoie de 700 mln?
  • 0 (0)
   Cand raportul dintre depozite si creditele acordate este prea mic, riscurile pentru banca sunt mari. Exista o valoare limita minimum a acestui raport, care este impusa de catre banca nationala (in forma de criteriu, ca banca sa aiba licenta pentru a activa). la banca de economii aceasta limita a fost trecuta atunci cand s-au dat credite enorme nejustificate cu implicarea conducerii precedente.
   astfel riscurile pentru banca inca sunt, si sunt destul de mari.

×
Economic
 
Căutare
Login
Top taguri
Blogs.UNIMEDIA